FormationGymnasier og universiteter

Goethes farvehjul og dets anvendelse

Hver dag vi interagerer med blomster - vælge en ny interiør palet, farvning kjole, make-up tone eller neglelak, søger vi en passende miljø eller atmosfære skygge. De faglige pavilloner, uden at vide det, giver vi fortrinsret til et bestemt produkt, især med henvisning til sin farve.

En af grundlæggerne af "Theory of Colours" Manden forklarer farve præferencer af mennesker fra synspunkt psykologi, er den berømte filosof og digter Iogann Volfgang Gote. Farve hjul, foreslog han i det XIX århundrede, som grundlag for teorien af farve harmoni, på trods af den manglende anerkendelse af hans samtidige, er meget udbredt i dag.

Identiteten af skaberen af begrebet farve

Gote Iogann Wolfgang blev født i 1748 i den kommercielle by i Tyskland - Frankfurt. Dette er en af de største filosoffer og digtere i det sene XVIII - tidlig XIX århundrede. få mennesker ved dog, at Johann Wolfgang var også en naturvidenskabsmand - han samlede en stor samling af mineraler, hvoraf den ene blev opkaldt efter ham - goethit, og var beæret over at udødeliggøre hans navn i titlen på en af de kratere på planeten Merkur.

Til en af de vigtigste resultater af denne mand i naturvidenskab omfatte "farvehjul Goethe" - (. Tysk Zur Farbenlehre) farve teori og dens kombinationer, offentliggjort i 1810 i bogen "På farvelære". I det præsenterede videnskabsmand hans subjektive opfattelse af karakteren af farve, samt åbnet spørgsmålet om menneskets photoreception. Denne teori var i modstrid med den fremherskende på tidspunktet for fysiske lære om karakteren af farve, og derfor ikke er blevet alvorligt accepteret af sine samtidige. Men Johann Wolfgang og forsøgte ikke at forklare dette fænomen fra et synspunkt om fysik. Det meste af det drejer sig om spørgsmålet: "Hvad er de følelser og følelser er en person, eller at farve"

Teorier om karakteren af farve

I dagens verden er der to tilgange til definitionen af naturens farver:

  • I den første metode, hvis tilhængere er repræsentanter for de eksakte videnskaber, farven er ikke mere end det menneskelige øje reaktion på lysets bølgelængde. Denne tilgang kan også kaldes en "tilgang af menneskelig subjektivitet", hvor hver person ser farve forskelligt.
  • Den anden tilgang, som er det andet navn - "Goethes farvecirkel," farven betragtes som objektivt eksisterende i naturen stof.

Filosofisk refleksion over strukturen i verden bedt Goethe til udtalelse fra virkeligheden af eksistensen af farve i naturen. Efter dette, videnskabsmanden besluttet at undersøge hver af dem i form af psykologi, og at bestemme omfanget af dens indflydelse på den menneskelige hjerne.

Men at påstå, at den farvehjul Ioganna Gote - ægte filosofisk doktrin er fundamentalt ikke sandt. Oprindeligt palet bestod af 6 farver, og i det XIX århundrede udvidet til 24 enheder tyske fysiker Vilgelmom Osvaldom.

farvepalet

Folk der arbejder med blomster og afhente et harmonisk nuancer, bruge farvehjulet Goethe.

  • Grundfarven vifte af rød, blå og gul. Deres særkende - de kan ikke opnås ved at blande andre farver eksistere af sig selv.
  • Orange, grøn og violet - de anden ordens farver. De fremstilles ved blanding af de grundlæggende enheder
  • Yderligere er der et tredje ordens farver skabt ved blanding af de primære og sekundære farver.

Hver af dem er en energi blodprop, der forårsager visse følelser i mennesker.

Farvehjul Goethe foto

Der er to varianter af cirklen.

1. palet af 6 farver.

2. palet af 24 farver.

farve temperament

I processen med empiriske undersøgelser har vist, at subjektive følelser af en person variere fra 3-4 grader, afhængig af farven på værelse vægge. I denne henseende, Johann Wolfgang temperament indstillet for hver farve afhængigt af dens "temperatur" på omfanget af "varm - kold".

  • Gule og orange farver Goethes tilskrevet "positiv", fordi når man ser på dem personen er glad, bliver det iriserende følelser.
  • Blå og lilla - negativ. Områder fyldt med specificeret farve, kold og tom.
  • Ren rød og grøn videnskabsmand tælles til neutral.

Hvis du tilføjer en bestemt farvenuance karakteristik ændres til positiv, negativ eller neutral.

Rækkefølgen af kombination

Fashion designere, designere, stylister og make-up - alle de mennesker, der arbejder med farver, bruge i deres praksis farvehjul Goethe og styret af følgende regler:

Regel nummer 1. Det er bedst at kombinere farver, der ligger overfor hinanden. de kaldes også komplementære. For eksempel, lilla og gul supplerer hinanden og styrker.

Regel nummer 2. Farver, som ligger på toppen af en af de trekanter, harmonisk. For eksempel, blå, violet og grøn. Denne regel kaldes "tre farver harmoni."

Regel nummer 3. Farver, som ligger på hjørnerne af et kvadrat, harmonisk. For eksempel blå, violet, gul og orange. Denne regel kaldes også "farve supplement."

Regel nummer 4. Farverne på farvehjulet er placeret i nærheden, kombinere godt med hinanden. De kaldes analog. Typisk er grundlag er en af dem, og de andre virker som et supplement til tilføjet accenter.

Regel nummer 5. Shades placeret i den ene vinkelspids af trekanten, kan kombineres i et vilkårligt antal. Moderne farvehjul Goethe har 24 knudepunkter. Farven på hver af dem kan opdeles i snesevis af farver og bruge dem i arbejdet eller arbejder.

Regel № 6. Neutrale farver kan kombineres med hinanden i enhver mængde. Disse omfatter: hvid, brun, grå, sort.

Farven begrebet cirklen i den moderne verden

Videnskaben er ikke på plads, herunder koloristka. Den moderne model af RGB-farver på konceptet, der blev oprettet i begyndelsen af det 19. århundrede, Johann Wolfgang von Goethe.

Goethes farvehjul til det 2. århundrede blev udvidet til 24 farver takket være forskning Itten og Oswald og grundlaget for det moderne begreb om farve. Som før, de vigtigste farver er rød, blå og grøn - den moderne model af RGB (Rød, Grå, Blå) . Men nu er det præsenteres ikke uafhængige farver og gradient cirkel.

Farve spiller en stor rolle i vores liv, og visse nuancer blev almindeligt i den moderne verden. For eksempel, rød symboliserer fare og fejl, og grøn - tværtimod, en opfordring til handling. Det er en uskreven regel, som har gjort vores liv Johann Wolfgang von Goethe. Farve hjul, han skabte i begyndelsen af det XIX århundrede, i løbet af det næste århundrede er blevet øget til 18 farver - fra 6 til 24. Men begrebet farve, han skabte på grundlag af menneskelige psykologiske præferencer, trods manglen på videnskabelig validitet, er det effektivt i det XXI århundrede, det blev grundlaget for moderne farvemodeller.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.