Selv-dyrkningPsykologi

Glasset er halvt fuldt eller halvt tomt? Beslut for dig selv!

Vi er vant til at opdele folk i tre kategorier: pessimister, optimists og realister. Faktisk hver af de diskuterede problemet finder det hans mening den eneste rigtige og mest præcist afspejler situationen. "Kan du ikke forstå? Er det ikke indlysende? Kun tåber forstår ikke, hvad ... "- disse og lignende" argumenter "generøst som fra et overflødighedshorn, falde på modstanderne hoved. De viser kun subjektivitet hver udtalelse og intet mere.

Hvem blandt stridende optimist og en pessimist der? Dette vil hjælpe os til at forstå ... et glas vand!

Alle ønsker at være realistisk

Genkende sig selv som optimistisk eller pessimistisk én, som regel ikke vil. Alle ønsker at blive kaldt realist. Denne filosofiske problem udtrykt af Immanuel Kant. Ingen objektive virkelighed, efter hans mening, ikke eksisterer, det hele afhænger af perspektiv. Og realister ikke ske, alle ser verden forskelligt. En person kan kun realisere hvilken lejr han tilhører. Og så objektivt som muligt, selv om dette er, igen, næsten umuligt.

Instrument-meter vis optimisme kan fyldes med almindeligt vand (eller anden væske) til midten af transparent glas. Halv fuldt eller halvt tomt dette fartøj? Alle har glemt, når var første gang at stille dette spørgsmål.

Metode til første diagnose lægen Gaal

Meget tid er gået, siden den dag, hvor Gaal, amerikansk læge og psykolog, tænkte på, når du tager patienterne til at gennemføre en meget enkel og intuitiv test. Han hældte i 200-gram glaskrukke præcis 100 g vand, og spurgte: "Hvordan tror du, at glasset er halvt fyldt eller halvt tomt"

Svaret siger psykolog masse. At høre ham, kan du starte en mere detaljeret diagnose, men det vigtigste lægen allerede vidste. Hvis patienten hævdede, at glasset er halvt tomt, det kan sikkert tilskrives samfundet pessimistiske borgere, og dermed de fleste af hans problemer opstod på grund af den dystre holdning til verden. Det er skidt, men ikke håbløs. Pro-lignende sygdom, læger siger, at det er behandlet. Selvfølgelig, hvis patienten føler sig syg og ønsker healing.

Når Henry Ford, bil konge af Amerika, argumenterer med sin søn-pessimist, fortalte ham, at i ethvert problem, du har brug for at se en mulighed for at gøre en forskel. Dette er et glimrende eksempel på, hvordan en person taler, hvor der altid et glas halvt fuld.

Den optimist ser frem, ikke bagud

Menneskelig forståelse problemer eller besvær konfigureret til at estimere tab. Ideen igen og igen vender tilbage til erindringen af staten forud for tid, da ulykken indtraf. "Det ville være alt fint, hvis det ikke skete" - det er det vigtigste ledemotiv af argumenterne rettet mod fortiden. Men problemet allerede har fundet sted, og det tid til at vende tilbage folk stadig ikke har lært. Nu behøver du ikke at tænke på, hvad der er gået tabt, men en nøgtern vurdering af de resterende aktiver, der producerer samtidigt muligt den mest rationelle udnyttelse af deres muligheder. Med andre ord, for at bestemme spørgsmålet om, hvorvidt glasset er halvt fuldt eller halvt tomt, selv om der kun var en tredjedel eller en fjerdedel. Værdi for optimist er ikke, hvad det tog, og hvad de skal spise.

Et kig på sygdommen, og analfabetisme

Folk sommetider bliver syge. lidelse undertiden så overvældet, at han zanemogshy mennesket siger til sig selv. "Jeg er næsten død" En anden, mere optimistisk stemning af patienter, uden at være i den bedste tilstand, definerer sig selv som en halvdød. I dette tilfælde har lægevidenskaben pålideligt fastslået, at tro på bedring i væsentlig grad påvirker effektiviteten af behandlingen, og mental indstilling er ikke mindre vigtig end de mest moderne og avancerede medicin.

Det er interessant, at mindre uddannede folk ofte beskriver sig selv som semi-kultiveret, men aldrig - polubezgramotnymi. Dette afspejler deres optimisme om potentialet for yderligere læring og helt sikkert den erkendelse, at viden ikke er skærbar.

Halv fuld pung

Målet for den sande tilstand kan tjene ikke kun som glas. Halv fuldt eller halvt tomt var pungen efter betaler for gas gæld og betalinger, vand og elektricitet? Hvor mange dage vil være tilstrækkeligt købte produkter? Vil der være penge nok til nye sko til børn? Disse og lignende spørgsmål er nødt til at give et svar ikke rige mennesker, der bor i forventning om forudbetaling og lønninger. Uddybning i kontemplation af deres egne finansielle problemer udgør en risiko for tab af erhvervsevne ekstra penge eller irrationel udgifter for de resterende penge, det vil sige den yderligere forværring af situationen. Ved at fokusere på muligheder, der giver de resterende ressourcer, og søger yderligere midler, kan situationen forbedres.

Under alle omstændigheder ville ingen psykolog ikke være i stand til at overbevise sin patient den rette grad af optimisme, hvis han selv ikke ønsker det. Vi lever i en fri verden, hvor alle beslutter for sig selv, hvad hans glas - halvt tomt eller fyldt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.