FormationUngdomsuddannelse og skoler

Geografi. Hvad der adskiller jord fra klippen?

Hvad er jord og sten? Hvad er deres betydning i naturen, og hvordan det adskiller sig fra jorden sten, læse artiklen.

oversigt

For at afsløre forskellene i jord fra klippen, bør du vide definitionen af begge. På trods af, at dannelsen af jorden kommer fra sten, mellem dem der er kvalitative forskelle tyder på, at disse er forskellige naturlige krop.

Hvad der adskiller jord fra klippen? Ifølge en af de begreber er klart, at jord dannelse kan forekomme på havbunden, ødelagt granit, det vil sige, hvor stenen kommer i kontakt med levende organismer. Til dette koncept til at skelne mellem jorden og den forvitring skorpe er teoretisk muligt, men i praksis er der vanskeligheder.

Jord: De vigtigste egenskaber

Jord er en naturlig krop og har visse identificerende karakteristika. Den vigtigste morfologiske er. Jord afviger fra sten frugtbarhed. Dette er det område, hvor de fælles rødder og levende mikroorganismer. Jord afviger fra klipper tilstedeværelse humus lag beriget med humus, og en kombination af horisonter.

Jord: derivater egenskaber

jordegenskaber, morfologi, fysiske og kemiske, er forbundet. Jord adskiller sig fra rock-indikatorer såsom dens densitet. Optimal lagring er et gram pr kubikcentimeter. Hvis tætheden er højere end dette tal, vil planternes rødder være svært at trænge dybere ind i dette lag, og det vil forblive ubeboet dem.

jordegenskaber er partikelstørrelsesfordeling og mineralogiske sammensætning, struktur, sammensætning horisonter. De er alle trækker på samme hammel i mange jord og klippegrund. Men jorden er forskellig fra klippen struktur, humus horisont og en kombination heraf.

forælder sten

De kaldes forælder. Det vugger hvorfra jordbundsdannelsen finder sted. De adskiller sig i oprindelse, sammensætning, struktur og egenskaber. Alt jord er passeret, som er dannet på denne klippe.

Hvad der adskiller jord fra klippen? I den indledende fase af jord dannelse klipper giver dem en enorm indflydelse. Fra bestanden af kemiske elementer i dem det afhænger af den naturlige frugtbarhed. For eksempel vil en jordtype, som er dannet på forskellige klipper variere.

Hvad dannede klipperne?

Jordskorpen består af klipper, som er opdelt i følgende grupper:

  • Vulkanske eller massiv-krystallinske bjergarter - det er kølet, til sidst størknede magma. Hun kunne fryse til en dybde eller nå jordens overflade. Sådan sten massiv, tætte struktur. De indtager en femoghalvfems procent af hele massen af sten, jord-dannende men gjorde det ikke. Undtagelser er sjældne tilfælde i bjergområder.
  • Metamorfe bjergarter dannes vulkanske eller sedimentære. Denne overgang lag. Hvis gamle sedimentære bjergarter måtte blive udsat for høje temperaturer og højt tryk, kunne de være magen til den vulkanske bjergarter, som ikke helt er forsvundet tegn på sediment. Disse klipper er marmor, skifer, kvartsit, konglomerater. Occupy en stor del af jordens overflade, men deres værdi er lav for jorden. Manifesteret hovedsageligt i de bjergrige områder.
  • Sedimentære bjergarter er kendetegnet ved, at der i vores tid på dem er processen med dannelsen jord. De Strata akkumuleret på bunden af havet, havet flod, sø bassiner og sletter. Rocks udsat for vejrlig. Produkterne fra deres indskud, samt resterne af organismer kaldes sedimentære bjergarter. Blandt dem, i dannelsen af jord carbonat sedimenter spiller en stor rolle.

Hvad er det forvitring af klipper?

Soil-dannende bjergarter dannes i tæt forbindelse med forvitring, transport og aflejring af vejrlig produkter.

Forvitring processer er dem, der resulterer i en ændring i kvalitative og kvantitative indikatorer for sten og mineraler, som de er sammensat. Som et resultat af disse processer, de øverste lag af litosfæren ændrer sin materialesammensætning og omdannet til forvitring skorpe.

formularer forvitring

Jordbundsforhold-dannende sten, eller som de kaldes, den forælder, dannes under indflydelse af forvitring proces, som er af tre typer.

Fysisk - er, når klipperne og deres konstituerende mineraler udsættes for mekanisk fragmentering, men deres kemiske sammensætning forbliver uændret. Resultatet af denne proces er evnen til at avle og at passere luft til at forsinke vandet. Sidstnævnte har en enorm destruktiv kraft, især under frysning.

Kemisk forvitring er umuligt uden vand, oxygen og kuldioxid. Vand er opløsningsevnen af mineraler, der danner sten. Deres nedbrydning er hurtigere ved forhøjede temperaturer og mætningen af klippen med carbondioxid. Hvad der adskiller jord fra klippen? Resultat af kemisk forvitring af sten er beriget med nye mineraler og erhvervelsen af sådanne egenskaber som absorptionskapacitet, tilslutningsmuligheder og andre. Men stenen ikke har den iboende egenskab af kun jorden - frugtbarhed.

Biologisk forvitring - den sidste fase af den forberedende proces for jorden. Jorden er forskellig fra en klippe? Ødelæggelse af sten foregår med deltagelse af levende organismer, som, tværtimod berige jorden, hvilket skaber en ny del af det. Organismer taget fra rock-mineraler, der er nødvendige for fremtidens jordbundsdannelse.

value jord

Jordbunden spiller en vigtig rolle i menneskets liv. De lærer ikke blot at løse landbrugs problemer. Under viden om jordens egenskaber, kan vi løse mange ingeniørvæsen og byggeri problemer, helbredsproblemer og minedrift sten. At udvikle skovbrug, grønne områder i byerne, også er umuligt uden kendskab til jord.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.