FormationUngdomsuddannelse og skoler

Det karakteristiske ved den arabiske ørken, og hvor er de?

Arabiske ørken - det almindelige navn ørken kompleks, som er placeret på den samme halvø. Dette naturområde er beliggende i de områder i alle de lande, der er på halvøen, samt indfanger nogle hjørner af de kontinentale magter. Forskellige navne på disse ørkener giver lokale og vesterlændinge at forstå det hele - et enkelt område, der dækkes næsten ufremkommelige sand, som er ristet hver dag under den brændende solen.

geografiske placering

Til at begynde med, i nogle dele af verden og i enhver klimazone er den arabiske halvø. Kortet viser, at disse lande er placeret i troperne, og i den nordlige de starter omkring 30 graders parallel. Det område af halvøen er 3,25 millioner kvadratkilometer, og dermed dens form er meget ligetil. Af denne grund er der meget få beskyttede bugter, hvilket gør det umuligt for mange lande (undtagen De Forenede Arabiske Emirater) til at organisere en turisme virksomhed her. Fra et geologisk synspunkt den arabiske ørken på kortet tager en enkelt, af samme navn plade. Men tidligere denne race var tektoniske del af Afrika, der er helt tydeligt i lignende klimatiske og geologiske forhold i de to distrikter.

Maritime Anliggender

Lad os nu se, hvad havene bugter grænser op til Arabiske Halvø. Kort over området er ikke fuld af navne, da der er meget få pladser. Dybest set, er alle de omkringliggende hav til denne del af verden er dannet af de omkringliggende kontinenter - Eurasien og Afrika, samt de øer, som er placeret i nærheden. Så den østlige del af halvøen, der grænser op Persiske Golf og Omanbugten. Syd badet i Adenbugten og Det Arabiske Hav. Den vestlige kyst af Arabien vaskes ved Det Røde Hav, hvor vandet grænsen til Egypten. I den nordlige del af denne ørken zone passerer ind i hoveddelen af kontinent.

klimaforhold

I sin vejr arabiske ørken adskiller sig lidt fra hinanden. Gennemsnitlig regn, der falder på halvøen for året - 100 mm. Det skal bemærkes, at i de områder, der er tættere på bjergene er dette tal stiger til 500-600 mm, og stiger til 200 mm, hvor sand kommer tæt på bugten. Den gennemsnitlige sommer dagtemperatur her er omkring 45-50 grader om natten sænket til 15 Celsius. Vinter i nogle regioner, selv i løbet af dagen termometeret ikke stige over $ 15 nat og frost forekomme. De af ørkenen, som ligger i de mere sydlige troperne, selv i januar, varmet op til 35 grader.

Den politiske situation

Alle landene på Den Arabiske Halvø, helt eller delvis er i et ørkenområde. Blandt sådanne politiske enheder inkluderer: Saudi-Arabien, Oman, Yemen, UAE, Qatar, Bahrain og Kuwait. De har alle adgang til havet, og nogle af dem (Bahrain og Kuwait) er placeret på øerne. Med hensyn til opdelingen af halvøen i ørkenen, som er taget fra den lokale befolkning, er det opdelt i syv enheder. Den største ørken her kaldet Rub 'al Khali, og det tager hele syd for Saudi-Arabien, Oman og den nordlige del af Yemen, De Forenede Arabiske Emirater samt vest. Efterfulgt af Ad-Dahna Desert ørken, som er beliggende i hjertet af Saudi-Arabien. Denne naturlige område bugner i oaser, som strækker sig langs den udtørret flodleje, hvor der ifølge forskerne, grundvand kilder er stadig bevaret. Arabiske ørken og Tihama En Nafud er i syd og den nordlige del af halvøen, hhv. I den første kan du finde de lave bjerge, og det går til det Røde Hav, hvilket gør det ikke for tør. En Nafud - en zone med rødt sand. De fleste blæsende halvø punkt, hvor også spore meget skarpe daglige temperatur spring. Alle resten af ørkenen af den arabiske halvø ganske lille i sit område og har individuel landskab.

Den største almindelig region

Rub 'al Khali, som vi har set, er den mest omfattende naturområde af ørken typen i de arabiske lande. Denne ørken er placeret på et plateau, der hæver sig over havets overflade 500 meter, med en gradvis nedstigning mod syd. Næsten alle resten af den arabiske ørken støder op til den vigtigste grund af deres flora, fauna og topografi er meget ens. Hele området, som optager mere end 500.000 kvadratmeter. km og er dækket af talrige arter af sand. I syd, de flytter til strandengene, hvilket indikerer nærhed af havet. Terrænet er helt livløs, det er ikke nogen insekter eller krybdyr. Rub 'al Khali - en lys repræsentant for typer af Lipariske relief. Der er både enkelt klitter og klitter, der danner de længste bjergkæder, der strækker sig flere hundrede meter eller endda kilometer. Det er også bemærkelsesværdigt, at disse lande kan findes de skiftende hvide sand.

De fauna i denne verden

I princippet er det arabiske ørken på kortet ligger i et meget gunstigt område for at leve. Men enhver pattedyrart (undtagen tre) så nej, fordi naturen ikke har skænket nedbør region, den nødvendige mængde fugt og ikke beskytte det mod kraftige vinde. Blandt dem, "modig", der bor i ørkenen, vi kalder ulven, sand ræve og fritter. I de nordlige områder af halvøen, hvor en masse urteagtige planter, kan findes hovdyr og gnavere. Sandet område hjemsted for mange krybdyr - øgler og slanger - alle giftige. Om natten, den aktiverede fugleedderkopper og fugleedderkopper og andre insekter, der lever i sandet. Hold markøren over klitterne og talrige fugle. Det lærker, spurve, sandhøne, ørne og kozodoi, samt flere arter af fugle.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.