BilerLastbiler

Generator Oise: tilslutning og udskiftning

UAZ - er måske den mest populære SUV i vores land. Højeste vedligeholdelse, enkle design, pålidelighed - alle faktorer, der bidrager til deres popularitet i årtier. Desværre, mekanik, hvad det kan være pålidelige, endnu ikke evigt. Herunder elektriske apparater. Svigt i deres arbejde en masse, men det mest afgørende element - magt generator. Om det og diskuteret i dag.

Hvad er generatoren

Dette apparat til omdannelse rotation af krumtapakslen i elektrisk strøm. Generatoren er en del af strømforsyningsenheden. Med motoren genoplader batteriet forsamling og giver tændingssystemet betjener selve systemet og køretøj chok. Problemer i hans arbejde ikke så meget. Men for at forstå årsagen, bør yderligere klarlægge princippet om betjeningen af denne enhed.

Hvordan virker en generator

Strukturelt indretningen gentager en almindelig elektrisk motor, med den forskel, at rotoren drives ved hjælp af remtrækket fra krumtapremskiven og aktiverer dets rotation i vindingen vekselstrømmen, som ved hjælp af ensretterenheden omdannes til DC.

Men størrelsen af denne strøm afhænger af rotorens hastighed og dermed motorens omdrejningstal. Derfor er generatorens udgangsspænding regulator leveres, som stabiliserer det. Mekanismen fungerer uafhængigt af rotorhastigheden.

Hvad er karakteristisk generator

UAZ fabriksindstilling - en temmelig lav-drevne bil. I tidligere versioner sin rekyl strømgenerator var kun 40A. Efterfølgende parameteren øges op til 60A. Ændret design ensretterenhed og spændingsregulatoren. Hvad havde regelmæssig generator UAZ "Loaf"? Model 452 - er meget upålidelig enhed. Hans problemer, heldigvis, kan let genkendes af den indbyggede betjeningspanel amperemeter. Et andet træk ved den gamle generator spændingsregulator er udformet som en separat enhed. Når en fejlfunktion på grund af selv-magnetiseringsviklingen af motoren, når tændingen nægtede stall.

Nye generatorer er af et andet design og dermed en anden ledningsføring. Her, spændingsregulatoren integreret i børsteholderen og er udformet som en enhed. Forskellene vedrører drivrem. Ældre enheder citeret en smal rem, ny - bredere, Poly-V. более мощный, с выходным током до 120А, поскольку на этом автомобиле установлено множество электрических потребителей, чего нет в предыдущих моделях. Generator UAZ "Patriot" har en mere kraftfuld, med en udgangsstrøm på op til 120A, da dette køretøj har en flerhed af elektriske forbrugere, som ikke er de tidligere modeller.

Hook op Special Features

Måder at forbinde forskellige enheder en masse. Faktum er, at, afhængigt af typen af generatoren (med en ekstern spænding eller integreret regulator) mulig forskelligartet tilslutningsmuligheder. I alle tilfælde er forbindelsen af generatoren Oise fremstillet ved hjælp af tre tråde. Det er en generel fordel i batteriet til tændingslåsen, kontrol lampe og et voltmeter på instrumentbrættet. Opgrader muligheder for at forbinde temmelig meget. Og de alle kræver en temmelig alvorlig kendskab til principperne for automotive el. Ellers kan det i det mindste en kortslutning i ensretterenhed.

drivremme

Som allerede nævnt, er der en masse ændringer af generatorer UAZ. Mange af dem er kun angivet til bestemte motorer, herunder på UMP. Skyldes, at timingen kæden på disse motorer, er generator remskive kombineret med kølevæske vingehjulspumpen og en radiator. Det har en temmelig stor størrelse bælte UAZ generator. Det er fra 1030 til 1238 mm i længden.

Grundmodellen - 6RK1220.Krome Derudover er der versioner med servostyring. For at sige det en separat pumpe drivrem af mindre længde. Med bil UAZ "Patriot" drev timing - bælte. Hvad modifikation har en generator bælte? UAZ "Patriot" diesel type kan være udstyret med en række af sådanne elementer. På biler indtil 2012 - det 6rk 2100 (et bælte), efter 2012. - med to stropper 6rk 1220. Ved at vælge en passende element, skal være styret af brugsanvisningen og katalog beskriver den specifikke motor.

demontering indretning

Hvordan er den fjernelse eller udskiftning af generatoren? UAZ "Loaf", ligesom enhver anden bil, fra tid til anden også kræver vedligeholdelse eller reparationer. Det skal bemærkes, at processen med at demontere indretningen er noget forskellig fra vazovskih modeller - en længere rem, eller endda to, samt forårsager hjælpeenheder, som komplicerer arbejdet. Før brug, altid fjerne den negative batteripol. Dernæst frakoble alle kabler og terminaler fra den enhed, der producerer en strøm.

For at fjerne UAZ generator kræves for at få bæltet servostyring (hvis monteret), løsne trækstaven generator og fjern remmen helt. Skruet to skruer, der holder overliggeren, vedhæftet fil. Næste fik lang bolt generatorenheden til bunden af cylinderen. generator Derefter held fjernes fra køretøjet. UAZ "Patriot" har en vis funktion - det behøver ikke at fjerne det andet bånd og spændingen reguleres af en særlig valse. Enheden installeres i omvendt rækkefølge.

Mulige forbedringer mekanisme

Arbejdet med generatoren UAZ biler rejser mange spørgsmål og bekymringer. Dette gælder især for de gamle strukturer og forbindelser. Radikal måde - en fuldstændig udskiftning af generatoren med installationen af en egnet remskive, taget fra den gamle enhed, eller et udsnit af det nye. Fordi der i vores tid Oise bruges som off-road maskine til jagt, fiskeri og ekstrem sport, de har installeret en lang række ekstra elektrisk udstyr.

Personale Oise generator kan ikke klare den øgede belastning og kræver reservedele eller hele indretningen i tilfælde, fx kortslutning af statoren. Men kan ændres og den gamle mekanisme af installationen af ekstra dioder i ensretterenhed. Bilister ændre spændingsregulatoren. Og hvis en ny prøve, den tre-niveau medlem sæt med fjernbetjeningen. De bedste resultater er, giver selvfølgelig en erstatning for en fremmed generator (for eksempel fra "Toyota", ved 120A). Færdiggørelsen begrænset til udskiftning af en remskive af en forkrøppet aksel.

De grundlæggende fejlfunktioner

Den mest almindelige fejl - fordelingen af dioderne i ensretterenheden (såkaldt "hestesko"). Udskiftning i dette tilfælde, hele emnet blokken. Også Oise generator mislykkes på grund af svigt af spændingsregulatoren. På grund af denne spænding falder bortseti motorgang. Batteri undercharge opstår. Også under drift slettes pensel i børsten enhed. Også her falder i bortseti spænding under belastning. Som følge af almindelig slitage af kulbørsterne er kortere og mindre presses mod glideringen under drift.

Endnu en fiasko er svigt af lejer rotoraksen. Det kan være naturligt eller forårsaget af overdreven generator remspænding. I dette tilfælde skal erstatte lejerne (to af dem - for og bag) bør køre ud af deres landing reder og erstattet med nye. I alle tilfælde bør generatoren fjernes fra køretøjet til vedligeholdelse og forebyggelse. Den langsigtede, problemfri drift af indretningen påvirker tilstanden af sin drivrem. Hudafskrabninger og revner er tegn på slid. Et sådant bælte er underlagt presserende forandring.

konklusion

Således er en korrekt og velfungerende køretøjets elektriske UAZ vid udstrækning baseret på en generator effektivitet. En bred muligheder spændingsregulator modifikationer og substitutioner af andre elementer kan markant øge effektiviteten af elektrisk system og at tilpasse den til et højere forbrug af elektriske apparater.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.