ForretningIndustri

Gaskromatografi. mulighederne for fremgangsmåden

Gaschromatografi - analysemetode, få en meget god teoretisk udvikling. At omhyggelig undersøgelse af sine teoretiske og praktiske fundament bidrog i det seneste årti, den hurtige udvikling af denne teknik.

Det vides, at gaskromatografi forskellig fra andre metoder i at gassen deri anvendes som den mobile fase. Den stationære fase kan være et fast eller flydende. Afhængigt af dette tyder adsorption gas eller gas-væskekromatografi.

Adskillelsen af blandinger af stoffer i enheder, såsom en gaskromatograf, skyldes den hyppig gentagelse af processen med fordeling af komponenter mellem den stationære flydende eller fast fase og en bevægelig gas. Separationsprocessen er baseret på forskelle i flygtighed og opløseligheden af analytter. En komponent, hvis flygtighed ved en given temperatur større og mindre end opløseligheden af den stationære fase vil bevæge sig gennem søjlen hurtigere.

Anvendelse af gas som transportøren rullende tillader opnåelse fordele, såsom adskillelse af bestanddel stoffer klarhed og hastighed af analyse. Testprøve indføres i kolonnen i gasform eller i dampform. Med denne metode er det muligt at analysere ikke kun gasser, men også flydende og faste stoffer, som omsættes til den ønskede tilstand ved opvarmning. I denne henseende i gaschromatografi den temperatur, ved hvilken hele processen, spiller en meget vigtig rolle. Ydeevne grænser for gasadsorption analysemetode i området fra 70 til 600 ° C, og for gas-væske - fra den 20 til 400 ° C. Fremstiller en gaskromatograf, som muliggør programmering temperatur i forvejen.

Denne metode gør det muligt at analysere et stof molekylvægt mindre end 400. De nedbrydes ikke ved fordampning, og ikke ændrer deres struktur i den efterfølgende kondensation.

Hovedsageligt i analytisk praksis anvendelse af gas-væskekromatografi. Sammenlignet med gasadsorption det har nogle fordele, som primært er associeret med en lang række af mulige stationære væskefase, og høj renhed, og det er ganske vigtigt, med homogeniteten af væsker.

Gaschromatografi - en hurtig fremgangsmåde, karakteriseret ved høj nøjagtighed, følsomhed og evnen til at automatisere. Alsidigheden og fleksibiliteten af den anvendte fremgangsmåde til at bestemme et bestemt tilfælde indretningen. Gaskromatografi der anvendes til kvantitativ analyse giver utvetydige resultater, som ikke er i tvivl.

Denne fremgangsmåde kan løse mange analytiske problemer, dividere og bestemme forholdet mellem forbindelser til mindst damptryk. Fremgangsmåde til gaschromatografi anvendes til oprensningsprocedurer kemikalier, opdele i enkelte komponenter i blandingerne. Det er særligt effektivt ved separation af tilsvarende sammensætning af stoffer, der tilhører den samme klasse: organiske syrer, alkoholer, carbonhydrider.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.