Nyheder og SamfundNatur

Galapagos finke: arternes oprindelse. Årsagerne til de forskelle i strukturen af næbet

På grund af det faktum, at Galapagos-øerne aldrig har været en del af fastlandet, og fremgik af jordens indre, og deres flora og fauna er unikke. De fleste af repræsentanterne er endemiske, og mere end noget andet sted i verden ikke forekomme. Disse omfatter forskellige typer og Darwins finker. De blev først beskrevet af Charles Darwin, som opdagede deres værdi i evolutionsteorien.

arternes oprindelse

Endemic gruppe af små fugle, nogle forskere henvise til familien Emberizidae, andre - til Tanager. Den anden navn - darwinistisk - de modtaget takket være sin opdager. Unge og ambitiøs videnskabsmand var forbløffet øer natur. Han foreslog, at alt finker i Galapagos-øerne har en fælles forfader, fik her mere end 2 millioner år siden fra den nærmeste kontinent, det vil sige, mest sandsynligt, fra Sydamerika.

Alle fuglene er små, kropslængde gennemsnit 10-20 cm Den væsentligste forskel, som fik Charles Darwin til ideen om artsdannelse -. Formen og størrelsen af fugle næb. De varierer meget, og det giver mulighed for hver type besætte deres separate økologiske niche. Derudover er der forskelle i farve af fjer (sort og brune farver fremherskende) og lyde. Ser fuglene, videnskabsmanden foreslog, at oprindeligt øen var kun en art af finker. Det spredes efterhånden gennem skærgården, tilpasning til forskellige forhold habitat. Men klar til livet i de barske forhold var ikke alle Darwins finker. Næb - der var det vigtigste kriterium for naturlig udvælgelse. I kampen for overlevelse fordel det var i de arter, hvor de er tilpasset den lokale mad. Nogle personer har modtaget en lang række frø, mens andre - de insekter. Resultatet var opdeles de primordiale (nedarvede) arter i flere andre, og hver af dem har specialiseret sig i en bestemt fødevare base.

Som et resultat af hans forskning og opdagelser indtastet lille Galapagos finke verden af biologi historie og mystiske og fjerne øer blev en open-air laboratorium, der er ideel til at observere resultaterne af evolutionære processer.

moderne visning

Inspireret Charles Darwins teori om evolution finker hjulpet aktivt moderne videnskab i sin bekræftelse. Mindst taler om denne videnskabsmand fra Princeton University Peter Grant og hans kolleger.

Deres forskning, de bekræftede, at årsagen til de forskellige arter af Galapagos finker er i maden base og kampen om det mellem forskellige befolkningsgrupper. I deres arbejde, siger de, at i en relativt kort periode med en af de fuglearter sådanne ændringer har fundet sted. finke næb størrelse har ændret sig som følge af det faktum, at øen profit konkurrenter, og maden var begrænset. Det tog 22 år for at evolutionære processer næsten tilsvarende øjeblik. I finke reduceret næb i størrelse, og de var i stand til at trække sig fra konkurrencen ved at gå til en anden mad.

Resultaterne af mere end 33 års arbejde er blevet offentliggjort i tidsskriftet Science. De bekræfter den vigtige rolle, konkurrence i processen med dannelse af nye arter.

Den yngler på øen et stort antal finker, og alle af dem er endemiske, men de mest almindelige er tre hovedtyper af jordarbejde gruppe. Lad os diskutere dem nærmere.

Stor kaktus finke

En lille sangfugl (billedet ovenfor) bor på de fire øer i øgruppen, og som du kan gætte fra titlen, er hendes liv tæt forbundet med kaktus. Dette Galapagos finke bruger dem ikke kun som læ, men også fødevarer (frugter og blomster). Næb aflang form, stærk, det er bedst egnet til at få insekter og frø. Sort, med grå pletter i hunner.

Medium jorden finke

Dette er en type af syngende finker, opdaget af Charles Darwin i Galapagosøerne. Strukturen af næb er stærk, kraftfuld, egnet til klikken af lille størrelse frø. Grundlaget for kost som er insekter (specifikt, det indsamler parasitterne fra huden Conolophus og skildpadder), og bær. Ifølge de seneste undersøgelser, er det denne type kan tjene som et godt eksempel på tidlig sympatric artsdannelse. Der er to populationer (morfer), som er lidt anderledes struktur af næbet. Det betød imidlertid, at en forskel i sang. Som et resultat, individer af begge populationer bor i samme område, men for det meste kun krydset inde morfer.

Sharpbeak jorden finke

Amazing Galapagos finke er bedst kendt for en af de underarter - septentrionalis. Dens kost består hovedsageligt af blod fra andre dyr, der lever på øen, især suler. Skarp og tynd næb de bare klemme væk fra huden, så længe det begynder at bløde. Således usædvanlig måde de kompensere for kroppens behov i en væske, der leverer øerne er meget lille. Formentlig har denne adfærd udviklet sig som følge af fødevarer parasitter, som fuglene udklækkes i andre dyr.

Vi slags ser kønsdimorfisme: hanner er for det meste sorte fjer, og kvinder - grå med brune pletter.

camarhynchus

Slægten består af seks arter, alle af dem er endemiske og findes kun i Galapagosøerne. De dyr og planter i stedet er meget sårbar og let ødelægges, når de indtræder i dem. Blive udviklet i isolation fra verden af øen, der har behov for beskyttelse og bevaring. Især mangrove træ Finch er i øjeblikket truet af udryddelse. Lille grå fugl med oliven bryst bor på blot én ø - Isabela, befolkningen størrelse på omkring 140 individer.

Af interesse er den måde Galapagos Finch feeds. Han foretrækker store insektlarver, som kommer ud fra under barken af træet er nogle gange svært, så det bruger specialværktøj (pinde, kviste, græs), der dygtigt graver inde. Ligeledes kommer en anden fugl af denne art - den spætte Finch (billedet), der foretrækker at bruge, herunder ad ryggen på en kaktus.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.