FormationHistorie

Anden Verdenskrig - det er ... Hvor mange indenlandske krige i Ruslands historie

Når, under krigen hele nationen stiger til forsvare fædrelandet, uanset klasse og rigdom, så kaldes det hjemlige. Med andre ord, Verdenskrig - det er, når folk kæmper for deres land, for sin uafhængighed og befrielse fra angriberne er ikke under tvang, men på baggrund af deres tro og moralske principper.

Hvor mange krige i Rusland anses indenlandske

Den russiske statsborger blev først kaldt krigen med Napoleon. Officielle dekreter indenlandske status fik to krige:

 1. Fædrelandskrig i 1812.
 2. Den Store Fædrelandskrig.

Og i 1812, og i 1945 befolkningen i Rusland besejrede fjenden, forsvarede uafhængigheden af deres tilstand. Russiske tropper paraderede i Paris i 1814. En lignende triumf var i Berlin i 1945. Denne sejr koste landet og dets folk af stor spænding.

Ud over det faktum, at disse krigen tog en enorm mængde af penge og materielle ressourcer, det meget store tab var tabet af tusinder (1812-1814) og millioner (1941-1945) mennesker. På trods af dette, har Rusland forsvarede sin status som stat, og som et resultat af disse sejre var den store indflydelsesrige verdensmagt.

Napoleons angreb på russiske tropper

Ruslands krig med Frankrig efter 1810 var på mange måder uundgåelige geopolitiske årsager, men det formelle grundlag for dens begyndelse var en overtrædelse af traktaten af Tilsit. Det begyndte august 12, 1812 da Napoleons tropper beslaglagde den russiske fæstning Kovno. Den første sammenstød kom en dag. Antallet af den fremrykkende hær var 240.000 mennesker.

Det russiske militær er ikke blevet overrasket af angrebet, som både offensive og defensive planer for krig med Napoleons tropper blev anset siden 1810. Den første kamp tilbage den fremrykkende Napoleon havde tropper fra den 1. og 2. hær. Armé under ledelse af Barclay de Tolly, og den anden - Bagration. Det samlede antal af soldater fra hæren var 153.000, der var bevæbnet med 758 kanoner.

Guerillakrig som en del af den nationale

En form for modstand mod Napoleons militære styrker var guerillaen. Ved afgørelse af den russiske hær blev etableret mobile enheder, som med succes opererer i fjenden bag. Men på egen hånd, uden støtte fra befolkningen, de ville være i stand til at udføre deres opgaver. Støtte af de mennesker viste, at modstanden mod Napoleon - en rigtig verdenskrig. Dette er blevet bevist, og militsen - bønderne, der deltog i kampene, og dem, der har givet den russiske hær og guerillaerne med mad og foder.

Bønderne på alle måder saboterede de ordrer og anmodninger fra fransk. De nægtede at forsyne dem med mad - brændte alle deres reserver, så de ikke får nogen fjende. Selv brændte deres hjem, og derefter gik ind i skoven og sluttede sig til partisanerne. Heroes of Verdenskrig i 1812, deltog i partisan bevægelse:

 • Seslavin Alexander Nikitich;
 • Denis Vasilevich Davydov;
 • Ivan Semenovich Dorokhov;
 • Alexander Samoylovich Figner.

Kort om krigen i 1812

Første gang den franske hær erobrede den russiske position. Når kommandoen over den russiske hær ledet af Mikhail Kutuzov er strategien, der tillod at besejre fjenden blevet udviklet. Tilbagetrækningen af Moskva hjalp med at redde effektiv hær og for at stoppe før Napoleon dybere ind i Rusland.

Berømte Tarutino manøvrere Kutuzov - afgang til Moskva efter Slaget ved Borodino og stoppe militærlejr ved Tarutino - lov til at vende strømmen af krigen. Tarutino kamp var den første større russisk operation, der bragte ubestridelige sejr. I årene fra Anden Verdenskrig var omkring ti store slag, der påvirkede sin gang:

 • ved Moleva mose;
 • under den røde;
 • Smolensk;
 • Valutina i bjergene;
 • Borodino;
 • ved Tarutino;
 • Maloyaroslavets.

Krigen endte med Napoleons tropper i maj 1814 efter overgivelsen af Paris og underskrivelsen af en fredstraktat. Russiske hær paraderede i Paris. Men dette er ikke Verdenskrig, er en af de stadier af befrielsen af Europa. En krigen i 1812 år udstedt et manifest af Alexander I, blev afsluttet efter kampen på November 14-16 nær floden Berezina. Krigen i 1812 - det er en manifestation af tapperhed militære chefer og klog strategi, og udnytte alle de mennesker, alle de kræfter, der modsætter fjenden.

Store Fædrelandskrig

Tyskland, uden hensyn til fredstraktaten blev underskrevet i det 39. år, i juni, havde overtrådt de territoriale grænser Sovjetunionen. 22. juni Den Store Fædrelandskrig på 1941 til 1945. Hitlers planer planlagte blitzkrieg - lyn offensiv og beslaglæggelse af Sovjetunionen i et par måneder. En sådan taktik Hitler anvendt startende fra 39th, som tillod ham at fange halvdelen af Europa.

Men i de kampe mod sovjetterne, denne taktik ikke betale sig. Mens der i de første år af Anden Verdenskrig (1941-1942) den tyske hær var i stand til at vinde betydelig territorium, men det svarer ikke til planen "Barbarossa". Denne plan opfordrede til slutningen af militære operationer ved udgangen af 1941, og Rusland, på det tidspunkt, var at evigt forsvinde fra den politiske kort over verden.

De sovjetiske folk viste, at den store patriotiske krig - er i sandhed et folks krig. Uovertruffen heltemod militær hæmmet fremskridt i den østlige del af de tyske tropper. Til gengæld guerilla-enheder holdt nede af store kræfter Wehrmacht, gjorde det vanskeligt at levere fødevarer og ammunition. Disse faktorer har tilladt det maksimale bremse offensiven, ophobes militære potentiale, og vende af krigen.

Manifestationen af det sovjetiske folk under krigen heltemod

Den Store Fædrelandskrig afslørede de bedste kvaliteter i sovjetiske folk. Parathed til selvfornægtelse af hensyn til deres hjemland og mod - disse kvaliteter er ikke undtagelsen, men normen. Helte fra Anden Verdenskrig - er der millioner af mennesker. Over 11 tusinde mennesker blev tildelt titlen Sovjetunionens Helt. I perioden fra 1941 til 1945. Den blev serveret ca. 38 millioner ordrer og medaljer. En væsentlig del blev tildelt posthumt.

Mange bøger beskriver udnytter af Anden Verdenskrig, filmet en masse film, som viser heltegerninger af sovjetiske soldater og partisaner. Et af de klareste eksempler på mod er:

 • Feat Matrosov. Hans krop er dækket en fjende bunker og lod sin enhed til at udføre en kamp mission.
 • Feat Gastello. Frantsevich Nicholas sprang fra den brændende fly, og sendte ham ind i den tykke af de fjendtlige tropper og udstyr.
 • Feat Catherine Zelenko. Under slaget, da hendes fly efterladt uden brændstof, hun gik til vædderen og ramt af en fjende fighter.

Kronologi af fjendtlighederne

Siden begyndelsen af fjendtlighederne sovjetiske tropper kæmpede en defensiv kamp og blev tvunget til at trække sig tilbage. Ved udgangen af 1942 - lykkedes begyndelsen af 1943 at tage initiativ i kampen forbi. Stalingrad og Kursk kampe drejede. Den Store Fædrelandskrig på 1941 til 1945. Jeg husker sådanne begivenheder i Sovjetunionen:

 • 22 juni 1941 - den forræderiske invasion af tyske tropper.
 • Fra juni til september 1941 Minsk, Vilnius, Riga, Tallinn, blev Kiev fanget.
 • Fra 10 juli - 10 september, 1941 varede Slaget ved Smolensk.
 • September 1941-1927 januar 1944 fortsatte blokade af Leningrad.
 • September 1941 til april 1942. - tyske tropper var fremme i udkanten af Moskva.
 • Siden midten af juli 1942 til februar 1943 varede kampen om Stalingrad (Stalingrad).
 • Juli 1942 til oktober 1943. - Battle for Kaukasus.
 • I juli og august 1943 fastslog en større beholder slag (Slaget ved Kursk).
 • Fra august-oktober 1943 varede Smolensk offensiv operation.
 • I slutningen af september 1943 - passage af Dnjepr.
 • I november 1943 udgav han Kiev.
 • 1 MARTS 1944 fuldt ud at ophæve blokaden af Leningrad.
 • I april 1944 udgav han Krim.
 • I juli 1944 er Minsk befriet.
 • I september og november 1944 udgivet de baltiske republikker.

Gendannelse grænser og sejr

Ved udgangen af 1944, Sovjetunionen, det område, blev restaureret til grænserne, som de var før det tyske angreb. Så begyndte militære operationer på det område af de europæiske lande, taget til fange af tyske tropper. Efter deres løsladelse, det indledte en offensiv på det område af Tyskland siden 1945. Den endelige sejr i Den Store Fædrelandskrig kom efter 8. maj tyske kommando underskrevet instrumentet for overgivelse.

Anden Verdenskrig, som viste mod og sjælsstyrke af det sovjetiske folk, har givet mange moralske lektioner. Sejr i denne krig tillod Sovjetunionen ikke blot at forsvare uafhængigheden, men også at blive en førende aktør på den internationale geopolitiske scene.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.