ForretningLandbrug

Fungicider - lægemidler, der ... fungicid. fungicid

Moderne havearbejde sjældent undvære jordbearbejdning og plante særlige forberedelser - fungicider. Den bogstavelige oversættelse af ordet fra latin betyder "at dræbe svampe." Men den praksis plantebeskyttelse betydeligt udvidet dette koncept ved at kombinere stoffer, der er giftige, ikke kun for svampe, men også narkotika, kæmper mod andre patogener af afgrøder. Fungicider - et kemisk eller biologiske produkter, som anvendes til forebyggelse, forebyggelse eller behandling af sygdomme i havebrugsafgrøder.

Lidt historie

Forskellige plantesygdomme - stedet, rust, rot - en person bekendt med, da folk lærte at dyrke bestemt kultur. Selv da der var de allerførste anbefalinger til den nødvendige beskyttelse. En anden BC Homer nævnte bekæmpelse af sygdomme i planter ved hjælp af gasning med svovl, og Demokrit pegede på rådne forebyggelse med sprøjte afgrøderne infusion af oliven. Med starten på en ny æra, folk lærte at forebygge korn sygdom, opbløde dem i vin eller holde strimlet cypres løv. I middelalderen kendte på tidspunktet for sygdom og metoder til deres behandling er blevet beskrevet og klassificeret.

Gennembruddet kom med udviklingen af kemiske industri og aktive undersøgelser ætiologien af mange sygdomme og biologiske karakteristika af deres patogener. De fleste fungicider, der anvendes i dag er blevet syntetiseret for nylig - i det 20. århundrede. Moderne plantebeskyttelsesmidler - single-komponent eller en kombination af stoffer - kan opnå betydelige fremskridt, men problemet ikke gå væk, indtil sygdommen og har brug for konstant forbedring af teknologier, praksisser og afgrøder behandlingsanlæg.

Hvordan er fungicider?

De ødelægger sporer eller mycelium af svampe og mikroorganismer, som forårsager forskellige sygdomme. Disse plantebeskyttelsesmidler er klassificeret i overensstemmelse med arten af virkningen, brugen af målene, natur og selektiviteten af handling, samt distribution i planter.

klassifikation af fungicider

På grund af det faktum, at det samme fungicid kan have forskellig indvirkning på forskellige kulturer, klassifikation er meget betinget. Udover anvendelsen af forskellige doser af stoffet på ulige timing varierer meget. Imidlertid er de fungicider opdelt i:

 • Beskyttende udstyr, der anvendes til behandling af sunde planter med henblik på at forebygge sygdom.
 • Terapeutiske (udryddelse) stoffer, den behandling, der kræves efter at både plante findes tegn på sygdommen. Det aktive stof i dette fungicid hæmmer væksten af patogene sfære, der forårsagede problemet, hvad der fører til helbredelse kultur.
 • Systemiske fungicider - er kemikalier absorberes af planten og flytning i sin karsystemet og beskytte de nye skud er vokset op efter behandling. Disse fungicider har en helbredende og profylaktisk virkning.
 • Kontakt produkter, der beskytter kun de dele af planten, som de kommer i kontakt med. Sådanne fungicider - det betyder at have kun en beskyttende virkning, de altid afhænge af effekten af nedbør.
 • Seed desinfektionsmidler - kemikalier, der anvendes i presowing iblødsætning frø for at beskytte fremtidige kimplanter fra sygdomme og skadedyr og i behandlingen af løg, knolde, knolde og jordstængler af planterne inden plantning. Dag, er der stoffer som en målrettet indsats - eller profylaktisk mod mulige sygdomme eller mod mikrobielle skadedyr - og komplekse, der kombinerer begge disse retninger.

Toksicitet af præparater og foranstaltninger i deres ansøgning forsigtighedsprincippet

Fungicider - lægemidler er giftige og har brug for at være sikker på muligheden for deres anvendelse i hjemmet. Før du bruger disse lægemidler, bør du sætte dig ind i teknikken for anvendelse af deres sikkerhed. Der er et par faste regler, hvis gennemførelse er nødvendig for at undgå forgiftning, som er i stand til at udløse et fungicid. Forordningerne er knyttet til hvert præparat, tilbyder:

 • opbevares adskilt fra narkotika og produkter i tørt, køligt, mørkt sted ved en temperatur på ikke over 35 ° C og ikke lavere end -10 ° C;
 • sikre rækkevidde af børn og dyr;
 • Fremstilling af arbejdsopløsning til frembringelse glasvarer bruges i køkkenet;
 • opløsning blev anvendt umiddelbart, det er ikke gemt;
 • udføre behandling i mangel af børn og dyr;
 • for et sådant arbejde for at forberede særlig beklædning;
 • under drift tager ikke mad, drikke eller ryge;
 • Efter processen, vaske dit ansigt og hænder;
 • beholder, der anvendes til opløsning fremstilling og detaljer af sprøjten skyllet i rindende vand.

Nødvendig støtte til forgiftning

Hvis der ikke er observeret forsigtighed, når der beskæftiger sig med narkotika, er det nødvendigt straks at træffe de nødvendige foranstaltninger. Hvis lægemidlet ved et uheld ramte indersiden, er du nødt til at drikke 0,5 liter vand og opkastning. Efter hudkontakt aktivstoffet, vaskes det under rindende vand i mindst 10 minutter. Meget farlig indtrængen af lægemidlet i lungerne eller øjnene. I sådanne tilfælde blev øjet vasket med vand og en to procent opløsning af hydrogenperoxid, og inhalerede flygtige stoffer afgives til frisk luft. På trods af den ydede førstehjælp, ville det være overflødigt at henvise til et hospital, tager pakkeseddelen af lægemidlet anvendes.

Moderne beskyttelsesudstyr

Brugen af fungicider er blevet en nødvendighed i dag, så du skal vide præcis, hvad medicin kan bruges i nogle tilfælde, og nogle andre. Vi lister de mest almindelige moderne fungicider, tage et kig på deres drift, fordele og ulemper.

"Fundazol": brugsanvisning

"Fundazol" (pulver) - systemisk fungicid omfattende indsats for at beskæftige sig med mange typer af svampesygdomme. Egnet til forebyggende og helbredende sprays under truslen af svampeinfektioner. Anvendes som bejdsemiddel før plantning. Den har en svag ubehagelig lugt. Hazard - 3. Aktivt stof fundazol - benomyl, trænge ind i planten gennem rødderne eller overjordiske dele og omdannes til carbendazim - stof har fremragende fungicide egenskaber. De fleste af fundazol ophobes på overfladen af anlægget, mens de mindre, trængte indeni er i stand til at beskytte endda interagere med dele af lægemidlet.

Måder at bruge "fundazol"

Fungicid, især "fundazol" kan udføres på forskellige måder:

 • sammen med gardinet;
 • sprøjtning af planterne i løbet af vækstsæsonen;
 • ætsning frøet før plantning.

"Fundazol" betjeningsvejledning er fastgjort til hver pakning, opløses i en mængde på 1 g pr 1 liter vand. Denne arbejdsopløsning. Brug det muligt ikke mere end to gange pr sæson.

Frø behandling anbefales en måned før plantning. Sammen med "fundazol" vanding nødvendig i tilfælde af symptomer på sygdommen planter og sprøjtning er forebyggende foranstaltninger, der træffes før forekomsten af smertefulde symptomer.

"Topaz": et svampemiddel baseret på penconazol

"Topaz" (emulsionskoncentrat), samt "fundazol", er et systemisk fungicid terapeutisk og profylaktisk virkning til beskyttelse af planter mod svampesygdomme, såsom meldug, rust, meldug, etc. "Topaz" -. Fungicid, lugtfri, moderat farlige for mennesker, dyr og fisk, men ikke giftige for fugle og insekter. Det er strengt forbudt forarbejdningsanlægget under blomstring. Fareklasse - 3.

Mest effektive "Topaz" til beskyttelse af sten, frugt, bær, grøntsager og prydplanter, og meldug på druer og svampe og andre infektioner. Udført med et interval på 7-14 dage forebyggende behandlinger, der undertrykker infektioner forårsaget af patogener af forskellige sygdomme i de tidlige vækstsæson, viser de bedste resultater.

Sådan bruges "Topaz"?

Normalisér svampemidlet forbrug afhængigt af udviklingsfasen, hvor planten er placeret, og om omfanget af hans skade. Svage opløsninger anvendt ved begyndelsen af vækstsæsonen eller ved et lavt infektiøs baggrund; mere kraftfuld - i den færdige plade eller periode med betydelig læsion infektion. Efter behandling til narkokulturen konsolidere resultater er det tilrådeligt at bruge kontakt fungicider. Følgende anbefalinger er lavet om brugen af vejledningen "Topaz":

 • for frugttræer og buske (ribs, stikkelsbær, ferskner, druer), grøntsager og jordbær indhold af en ampule præparat blev opløst i 10 liter vand;
 • for blomst afgrøder mere koncentreret opløsning (roser, nelliker, asters osv.) - en ampul middel opløst i 5 l vand.

"Topaz" - fungicid, hvis prisen er lav, og fordelene ved dens rette anvendelse er uvurderlig. Sprøjtning skal ske i ro, tørt vejr, ensartet behandling hele overfladen af anlægget. Opløsningen fremstilles umiddelbart før værkerne. Følgende behandling, hvis behovet eksisterer, udført efter 10-14 dage, når vagten er udløbet.

Fungicid "Horus"

For at beskytte og sten frugttræer, vinstokke og jordbær ved skurv, meldug og moniliosis anvendt fungicid "Kor" udviklet på basis af cyprodinil og udtømmes i form af vandopløselige granuler. "Kor" - et svampemiddel, er blevet anvendt med succes til at bekæmpe kirsebær bladplet, og klyasterosporiozom monilial frugt rådner på blomme og kirsebær med en frugt rådne og skurv på æbler og pærer.

Behandling "Horus" er produceret af sprøjtning, hvoraf den første udføres inden blomstring, den anden - i løbet af vækstsæsonen, men ikke senere end 2 uger før høst. Det er bedre at bruge en anden behandling efter 2 uger efter falmede kultur. Den arbejdende opløsning fremstilles i følgende forhold: 10 liter vand blev opløst 3 c. lægemidlet. Den gennemsnitlige flow pr tree middel er fra 2 til 5 liter opløsning baseret på træarten og dimensioner af sprøjten.

"Kor" - fungicidtildeling hvis funktion er, at det viser den højeste effektivitet ved lave temperaturer (3-10 ° C), hvilket er en fordel af dette præparat, eftersom det kan anvendes med succes i det tidlige forår, når det i almindelighed er der en infektion og havebrugsafgrøder moniliosis. Avlere oplevede ikke anbefales at behandle træer med stigende temperatur over 22 ° C. Beskyttende periode varer 7-10 dage efter behandlingen. En anden fordel ved brugen af "Horus" er dens høje terapeutiske effekt på en allerede inficeret planter.

Vilkår for anvendelse af svampemidlet "Horus"

For forskellige planter arbejdsopløsning varierer koncentrationen. For æble og forarbejdning pære kræver en opløsning fremstillet ud fra 2 g af midler til 10 liter vand. Sprøjtning stenfrugt effektivt en opløsning af 3 g per 10 liter vand. Koncentrationen af opløsningen til behandling af jordbær Sotk 1 - 6 ud g per 5 liter vand.

Fungicider til druer, navnlig "Kor" fremstillet i samme forhold som for jordbær - 6 g materiale pr 10 liter vand. Det maksimalt mulige antal behandlinger pr sæson for jordbær er 2, stenfrugt (blommer mellemrum) og drue - 3; kernefrugter og blommer - 4 gange.

Rettidig og kompetent behandling af afgrøder hjælper gartnere og i rensning af de forstæder områder af patogener af forskellige infektioner og øge afgrødens kvalitet og sund frugt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.