HjemlighedHavearbejde

Hvordan til at plante kartofler under halm ret?

Kartoflen er den mest populære grøntsag, mange af os er meget glade for ham. Ingen husmand går ikke forbi denne kultur og forsøger at vokse op på sin hjemmeside en rig høst. Men ofte er det ikke så let. Vi testede mange måder at dyrke denne grøntsag, men ikke mange mennesker ved, hvordan at plante kartofler under halm. Overvej denne metode i flere detaljer. Men først en lille smule værd at nævne, er, at du har brug for at forberede før lægning af kartofler.

Den første træning

Før vi starter med dig til at forstå, hvordan at plante kartofler under halm er værd at nævne forberedelsen til de vigtigste led i kæden: Landet. Før arbejdet påbegyndes, det gravet op. For bedre vækst af en sådan kultur er nødvendig for at gøre kompleks gødning og mineraler, som vil give jorden den nødvendige sporstoffer og samtidig bidrage til at desinficere det. De kan omfatte:

 • Humus. Det er bedre, hvis det ikke er frisk, men den, der tilbragte vinteren 2-3.
 • Kompost fra vegetabilsk affald. Disse omfatter resterne af muggent brød, kartoffelskræller og andet affald fra bordet. Før anvendelse er blandet med vand og hældes. Den resulterende blanding blev jævnt fordelt over jorden.
 • Knuste æggeskaller. Hun har en god desinficerende effekt.
 • Ash. Det skal altid være af træ. Med dens hjælp, kan du forhindre fremkomsten af wireworms.
 • Løg skræl. Pre hende grundigt tørret, formalet og simpelthen drys jorden.
 • Det tørrede og ituskårne skaller af appelsin og citron. Deres duft vil skræmme væk gnavere.

Efter at alle de nødvendige gødning, bør jord løsnes med en rive. Fjern efter at grave alle de store klumper. Nu til landing. Og så er du nødt til at være særlig opmærksom på frø.

Hvad skal plante og hvordan du vælger

At vide, hvordan man dyrker kartofler under halm, er det nødvendigt at vælge korrekt og købe i butikken. Plantning anbefales kun gode læggekartofler. Hvis du køber dem, så prøv at gøre det fra pålidelige folk, og det er bedst at foretage sådanne køb i specialforretninger. Det skal se på udseendet af kartoffelknolde. De skal være hele, uden nedskæringer og rifter. Gode læggekartofler - på størrelse med en hønseæg. Hvis du bemærker tegn på sygdom på knoldene, er det bedre at opgive købet af sådanne frø. Også træffe beslutning om kartoffelsort. Til dato, en masse af dem, så alle beslutter, at han vil vokse tidligt udviklede kartofler for et måltid eller senere, som kan lagres. Valg af læggekartofler er begyndt at passe hende. Også her har sine egne nuancer.

Fremgangsmåder til lægning af kartofler

Plantning kartofler under halm - det er en af de mest interessante og nye. Ved hjælp af denne metode, kan du glemme alt om, hvad der er at grave de endeløse marker til den jord, lugning og Spud kultur. Men for lægning af kartofler under halm er gået med succes, og du har fået en god høst - skal følge visse regler og tips.

Forberedelse til plantning kamme

Hvis du undrer dig over, hvordan at plante kartofler under halm, så bare starte madlavning sted. I efteråret det valgte område bør rydde ukrudt. Du skal blot skære alle de græstrimmer. Langs kanterne af højderyggen, skal du installere benene og træk rebet for at markere højderyg. Før du lagde halm, lå på jorden gødning, såsom tørv og humus. Så begynder at danne et leje af strå. Hver bør få en højde på omkring 30-40 cm. Med forbehold for denne form hele vinteren.

Det er på tide

I foråret, når du igen spekuleret på, hvordan du kan plante kartofler under halm, bør følge en sådan algoritme af handlinger:

 1. Tag den sædvanlige lille pind, frø og gå til vores senge.
 2. Halm gennemborer sukkerrør.
 3. Den resulterende hul sætte en knold.
 4. Luk hullet med halm.

Vi besluttede at forenkle din opgave i denne hård landing kultur, vælge en metode, såsom kartofler under halm. Hvordan til at plante - du deler erfarne gartnere, dem, som konstant praktisere denne metode. De har alle gøre lidt anderledes:

 1. Når ryddet land ukrudt, du har brug for at løsne det godt til en dybde på ca. 10 cm. Kan dette gøres ved hjælp af en konventionel ploskorez. Det er meget lettere for dig at arbejde.
 2. Bland tørv med løs jord.
 3. Så lagde sig ned på jorden, kartoffelknolde og drys en lille smule af deres jord.
 4. Top til en højde på 20 cm alle gode kaster halm.

Erfarne gartnere mener, at vi ikke skal kaste knoldene i hele strå. Den skal gøre det så nødvendigt. Når kartoflerne er dyrket i en længde på omkring 10 cm, top tilføje endnu halm omkring 20 cm i højden. Således jorden god tid til at varme op, og kartoflerne vil stige meget hurtigere. Også lang tids erfaring med nogle truckere viser, at det ikke er nødvendigt at vande kartoflerne meget ofte. Til dette vil være nok regn. Halm perfekt holder fugt i lang tid. Ellers alle kartoflerne simpelthen rådne mod fugt. Hvordan til at plante, er vi klar. Vi kan kun vente på resultatet. Her er det nødvendigt at bemærke på en gang, at de planter vil være meget senere end i standard landing, så gå ikke i panik og vente tålmodigt og se efter kultur. Den beskrevne metode er praktisk i, at hvis du ønsker at spise en ung kartofler behøver ikke at grave hele busk. Du skal blot skubbe hø og vælg store knolde til fødevarer. Alle små opretholdes, indtil et ønsket tidspunkt. Halm fremmer god indtrængning af fugt. Ifølge nogle rapporter, mange gartnere vokse op til 600 kg kartofler på en lignende måde for sæsonen på sitet. Også oplevede gartnere halmen erstattet med nedfaldne blade, hakkede rør, hø eller solsikke stilke. Alle af dem frugtbart vil påvirke dine fremtidige kartoffel afgrøder.

Pleje af kartofler under halm

Nu hvor du ved, hvordan at plante kartofler under halm. Dernæst hvad du skal huske - det handler om at tage sig af hende. Han praktisk talt ikke adskiller sig fra den pleje traditionelt plantet kartofler, nemlig:

 • Kartofler elsker vanding, især i den tørre sommer. Det er nødvendigt at gøre ved en gang om ugen. Det er bedre, hvis du vandes ved hjælp af specielle linser. Da vand er jævnt fordelt over hele det område, vil knoldene ikke blive oversvømmet af det.
 • Før plantning, kan kartoflerne behandles med en speciel løsning af forskellige parasitter. Det kan købes på hardware eller specialbutikker. I fremtiden er de helt uskadelige for mennesker og frø.
 • Hvis halmen blæst væk af en stærk vind, et presserende behov for at re-dække kartoflerne.

Ikke mere pleje kræver ikke kartoflerne under halmen. Hvordan til at plante og pleje, har vi revideret. Det er fortsat at analysere alle de fordele og ulemper ved denne metode til plantning.

Alle de "professionelle"

Hvordan til at plante kartofler under halm kendt af mange, det er kendt, og alle fordelene ved denne metode:

 • I modsætning til den standard landing, betyder det ikke tage meget tid og kræfter.
 • Øger høstudbyttet flere gange.
 • Knolde er langt mindre modtagelige for angreb Colorado kartoffel bille.
 • Det er ikke nødvendigt at ukrudt og Spud. Weed vokser ikke lige under halmen tryk.
 • Ingen grund til at grave jorden til plantning kartofler. Simpelthen proryhlit ved en overfladisk dybde.
 • Hvis sommeren med moderate regnskyl, kan kartofler ikke vandes overhovedet. Halm holder fugt godt.

Men sammen med alle de fordele denne metode har protivopolozhniki. Og det er, hvad de siger.

Voices "mod"

Der vil altid være mennesker, der er tilfreds med alt, men der er en ulempe. Hvordan til at plante kartofler under halm, der er kendt for mange gartnere, men ikke alle tænker det hensigtsmæssigt at gøre det. Og det er, de har en række årsager:

 • Hvor kan man få et strå? Hvis du ikke ejer marker eller enge, skal du beslutte, hvor man kan finde halm og hvordan man leverer det. Harvest halm dig selv alt for besværligt.
 • Sugerøret kan let være fik mus og forskellige bakterier og insekter. Fra denne afgrøde kan lide meget.
 • Hvis du gemmer og dårligt skjulte kartofler, det bare bliver grøn, og alle vil blive værdiløse. Det kan ikke længere opbevares og indtages i fødevarer.

Som du kan se, ulemperne mindre end plusser. Derfor er der er op til dig, er det værd at lære at plante kartofler under halm eller ej. Om denne metode til dyrkning af grøntsager elskede eger og videnskabsfolk.

Den videnskabelige tilgang

Forskere gennemførte undersøgelsen, har vist, at i et sådant miljø, som er dannet af halm, planterne er ikke underlagt sådanne uheld som: wireworms, Phytophthora og velkendte coloradobille. Dette opnås ved et særligt miljø, der stammer i halmen barkflis. I det levende insekter, der holder skadedyr at formere græs. Naturlige og afbalanceret mikroklima som er dannet af halm, helbreder ferie s jord og gør det mere frugtbare frugtbar og for yderligere dyrkning.

Som konklusion

For at opsummere, kan vi roligt sige, at teorien, vil vi lære at dyrke kartofler under halm. Det er op til dig: Du skal anvende deres viden i praksis eller ej. Hvis den første gang noget gik galt, ikke give op. Prøv det følgende år. For første gang, kan du prøve at plante denne måde kun en del af jorden. Så du bare sætter pris på deres arbejde og resultater, og drage konklusioner, vil du plante kartofler under halm eller ej.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.