HjemlighedHavearbejde

Hvordan dækker krysantemumerne til vinteren? Dette spørgsmål bekymrer gartnerne

I Europa syntes krysantemum kun i det 18. århundrede, men kineserne kender det i mere end 2000 år. Et stort udvalg af former og farver er karakteristisk for efterårs krysantemum. De er pink og orange, rød og hvid, "dobbelt" og almindelig form (som i kamille). Det russiske klima kan ikke lide alle blomster. De mest populære koldresistente flerårige sorter, der kan overleve, er ikke varme efterår og vinterfrost. Ikke alle ved, at unge blomstrer af krysantemum er spiselige. De kan dekorere en fisk eller salat. Brug ikke modne blomsterarter - de er bittere.

Chrysanthemum (dendratema) er dronningen af efterårshave. Det blomstrer før begyndelsen af koldt vejr. Vælg plantesorter bør være så de blomstrer hinanden efter hinanden, dekorere blomsterbed fra august til november. Kombinationen af lyse farver med efterårsblade af træer og buske i haven ser fantastisk ud blandt de faldende søvn. Derfor kræver beskyttelsen af krysantemum til vinteren øget opmærksomhed. Det er en skam at ikke holde sådan skønhed for det næste år.

Hvordan dækker krysantemumerne til vinteren korrekt? Dette spørgsmål torturerer ofte sommerboere. Grundlæggende krav til farver til vellykket overvintring:

- Kun sunde planter skal vælges. Hvis blomsten er tegn på sygdommen, skal det behandles med et specielt lægemiddel.

- Planter i begyndelsen af efteråret skal suppleres med fosfor-kaliumgødning.

- Efter blomstring skal buskene skæres til 10-15 cm.

Krysantemumerne forbliver om vinteren enten i jorden, i en grav eller i en kælder. Erfarne gartnere udøver kombinationen af disse metoder, en del af blomsterne er tilbage til vinteren i det åbne område, og den anden del af samlingen opbevares i kælderen. Dette giver dig mulighed for ikke at miste værdifulde sorter under ugunstige forhold.

1. mulighed - opbevaring i det åbne område

Koreanske dendritter, blomster af lille udvalg, kan efterlades i jorden. Hvordan dækker krysantemumerne til vinteren i dette tilfælde? Trimmede buske skal kede fra alle sider højere, dækket af en omvendt boks. Fra oven kan du falde i søvn faldne blade eller grene, dække med tagmateriale, krydsfiner eller film. Det vil sige, at det er nødvendigt at lave et husly, som ikke vil lade fugt komme til rødderne. Når sneen kommer ned om foråret, skal grene og filmen fjernes, så planterne ikke er preli. Ved retur af frost anbefales det at dække frøplanterne med lutrasil.

Den anden mulighed - overvintring i grøften

Denne metode anvendes i mere nordlige regioner i landet. Hvordan dækker krysantemumerne til vinteren i en grøft? Grav buske tæt op i en tidligere forberedt rille til en dybde på 50-70 cm, tomme steder at drysses med jord. Umiddelbart lukke grøften bør ikke være. Den første frost vil dræbe alle svampesygdomme på rødderne, hvis de er. Fra oven også dække med skifer eller krydsfiner, så blade og film.

Den tredje variant af overvintring

Hvordan dækker krysantemumerne til vinteren, vokset i drivhuse, storblomstrede eller nye udenlandske sorter, der dyrkes i potter? Ukontrollerede sarte blomsterarter skal opbevares i kælderen. Til dette formål skal dendratembuskene omhyggeligt udgraves fra jorden, overføres til en kælder. Der kan du sætte dem i en kasse med jorden, i en gryde eller bare på jordbunden, så dække op, så rødderne ikke tørrer ud. Den optimale temperatur i opbevaringen til vinterfarver er fra 0 til -4 ° C, høj luftfugtighed er ønskelig.

Efterhånden som temperaturen stiger, kan buskene på forhånd begynde at vokse. Plus denne mulighed - mulighed for til enhver tid at starte spiring og stiklinger af blomster, der bruges til et tidligere og frodigt blomstrende krysantemum.

Vælg den rigtige type vintering (kælder, grøft, jord) er ikke let. En horticulturist for hver sort, hver busk, skal beslutte, hvor man skal sætte krysantemum til vinteren, anvende sin erfaring og vores råd.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.