HjemlighedHavearbejde

Aften primula staude - nat blomst

I slægten, der er omkring hundrede arter af toårige og flerårige prøver, høj og små, med gul, hvid, koral, mindst - en lys-blå blomster. Aften primula langsigtet har en unik funktion - det blomstrer kun om aftenen, ved solnedgang, på samme tid er det virkelig muligt at se alle de knopper oplyses i et par sekunder. To timer senere er hele busk dækket med lyse, skinnende, som om i de mørke farver, på grund af, hvad det kaldes "den aften et lys." Blomsterstand visne den følgende dag og om aftenen igen blomstre. Aften primula staude når de dyrkes i skyggen og på overskyede dage kan blomstre i løbet af dagen, men stadig det betragtes som en nat blomst.

Gartnere typisk dyrke disse planter er biennaler, sjældent, i de sydlige regioner - stauder. Så frøene af kæmpenatlysolie at spire det første år rosetter af blade og blomster og frugter vises i det andet år. Det bør erindres, at den efterlades uden opsyn i et par år, takket være intensiv selvsående og spiring af de unge skud fra rødderne tilgroede, natlysolie flerårige gengiver meget hurtigt og kan blive over tid i en uønsket nabo til andre haven af blomstrende planter. For at forhindre selvsående visne blomster skal fjernes regelmæssigt. Det vil også bidrage til at opretholde nøjagtig slags blomster. Et stop for uønskede vækster omkring roddelen hvor enotera siddende, anbefales det at grave til en dybde på 20-25 cm begrænsere.

Plantning primula kan udføres i ethvert hjørne portion. Det er i stand til at genoplive de smukke skyggefulde hjørner, tjene som en glimrende center for sammensætningen, sammen med undermålere enårige, kan dekorere havegange, buer. Aften primula staude meget fordringsløs til jord kvalitet og dækning, men en tilstrækkelig mængde af lys i gødet jord det vil blomstre mere strålende og lyse. Den eneste betingelse er den gode gennemtrængelighed af jorden, da stagnation af smeltevand kan forårsage forrådnelse af blomsten rosetter eller endog dødsfald. Der er behov for vanding kun i tørre dage, hvor jorden er helt tør ved rødderne af planten.
Natlysarter sås i åbent terræn eller i efteråret, i oktober eller forår, i april-maj, befrugtet humus i jorden (2-3 kg per kvadratmeter.) For tre-fire frø to eller tre millimeter til en dybde på 0,3 Scheme x 0,3 m. Care unge planter vokser op er systematisk at fjerne ukrudt og eventuelt vanding. Ved vinter de er forkortet med rode, dække dem er ikke nødvendig. Under blomstring kan foretages under buske kaliumsulfat eller træ aske. Til voksne planter primula blomstrer voldsomt, bliver de opfordret til at forynge. For at gøre dette i september eller i maj buske grave, opdele rødderne i mindre stykker og plantet i en forberedt ny placering. I disse perioder kan deponeres dannes omkring de unge skud af busken. Aften primula er let at tolerere transplantation, så det kan gøres, selv når planten blomstrer.

efterfulgt af en lys og originalt kæmpenatlysolie plante, plantning og pleje ikke forårsager meget besvær, tiltrækker både nybegyndere avleren amatør og erfarne gartner, hvilket bringer fornøjelse for natten "stearinlys" til alle, der nogensinde har set det.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.