SundhedSygdomme og lidelser

Fjernelse af hæmorider

Til dato betragtes hæmorider som et ret almindeligt problem. Denne sygdom kan forekomme af helt forskellige årsager. Du kan ikke ignorere din egen organismers tilstand eller afvise kvalificeret lægehjælp. Det kræver behandling, og nogle gange fjernelse af hæmorider. Under alle omstændigheder skal du se en læge så hurtigt som muligt.

Diagnose af hæmorider

Først og fremmest skal lægen foretage en fuld diagnose. Dette er den eneste måde at bestemme ikke kun sygdommens tilstedeværelse, men også at kende scenen for dens udvikling. Således vil behandling eller fjernelse af hæmorider blive ordineret.

Diagnose indbefatter palpation af endetarmen, hvor lægen vil kunne kontrollere tilstanden af anus og huden omkring den og også bestemme størrelsen og omfanget af hæmoroidale knuder.

Ikke mindre vigtigt er resultaterne fra andre undersøgelser. For eksempel ved hjælp af sigmoidoskopi og anoskopi vil specialisten have mulighed for at undersøge hæmorider indefra. Derudover røntgenundersøgelse af endetarm samt laboratorieanalyse af afføring for tilstedeværelse af blod i det.

Behandling af ydre hæmorider

Eksterne hæmorider er manifesteret af meget karakteristiske symptomer. Oftest omkring anusen er kegler dannet af forskellige størrelser, som let kan gropes. Dertil kommer sygdommen ledsaget af ubehag og kløe i den bageste åbning, samt smerter under afføring.

Fjernelse af hæmorider er ikke altid nødvendigt. I de lettere stadier vil der være nok almindelig, konservativ behandling. Terapi er primært rettet mod at fjerne ødemer, smerter og ubehag. Til dette formål anvendes eksterne salver og rektal suppositorier.

Disse lægemidler indeholder typisk flere effektive stoffer. De kan indeholde aktive hormonelle komponenter, der har en stærk antiinflammatorisk virkning, hurtigt lindre kløe og hævelse. De omfatter også anæstetika, som reducerer smerte. Nogle gange indeholder stofferne særlige komponenter, der fortyder blodet, reducerer trombos størrelse og forhindrer dannelsen af nye hæmoragiske knuder.

Det vil være meget nyttigt og regelmæssigt sessile bade. Det er ønskeligt at bruge varmt vand og tilføje hendes bouillon af medicinske urter med antiinflammatoriske egenskaber. Effektiv vil være et bad med en streng, kamille og calendula.

Fjernelse af hæmorider kirurgisk

Denne procedure udnævnes ikke altid. Kirurgisk fjernelse af hæmorider er indikeret i tilfælde, hvor sygdommen er nået i tredje eller fjerde fase - i denne periode dannes der store hæmoragiske knuder, som ikke kan løses. Desuden kan operationen ordineres til akut trombose, som ledsages af en overtrædelse af udstrømningen af blod som følge af fuldstændig blokering af fartøjet.

Fremgangsmåden udføres under generel anæstesi. Ved hjælp af værktøjer (oftest er dette en ultralyd skalpel) lægen fjerner alle hæmoridehudder. Med hensyn til rehabiliteringsperioden varer den ca. 20 dage. Efter fjernelse af hæmorider skal patienten følge reglerne - for at begrænse fysisk aktivitet og at spise udelukkende flydende mad.

Fjernelse af hæmorider med laser

Til dato er en stadig mere populær minimalt invasiv procedure laser fjernelse. Denne teknik har virkelig flere ubestridelige fordele. Fremgangsmåden er ganske enkel - ved hjælp af en laserstråle skærer lægen af de ydre kegler og forbrænder de indre hæmorider.

Operationen varer ikke mere end 15-20 minutter og er praktisk talt smertefri. Da strålen straks cauterizes stedet for keglefjernelse, er der intet blodtab, ingen blodkontakter med instrumenter. Der er ikke behov for en rehabiliteringsperiode - patienterne er som regel næste dag tilbage til den sædvanlige livsstil.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.