SundhedSygdomme og lidelser

Ovariecyst: årsager

De, der kender det græske sprog, vil det være nemt at huske, at ordet "cyste" er oversat som "boble", så når man beskæftiger sig med sygdommen, kan man straks forstå, hvordan det manifesterer sig. Hvis du har præsenteret en boble 4 til 7 cm i diameter, fyldt med væske og dannet i æggestok eller testikel, så så du korrekt sygdommen, som så ofte forhindrer de fleste unge.

Ovariecyster hos mænd og kvinder er ikke en vanskelig sygdom, men faktum er, at det kan komplicere med forkert behandling.

Blæreudvækst ligner tumorer, men heldigvis er de ikke så, da de ikke er i stand til aggressiv vækst, men i nogle tilfælde kan de nå op til 20 cm. Men tilfælde hvor æggestokkens kræft opstår imod dem.

At vide, hvad æggestokkens cyste er, årsagerne til sygdomsudbruddet ses lidt senere i vores artikel. Og først og fremmest skal det bemærkes, at unge kvinder i alderen 45 til 50 år i de fleste tilfælde er ramt af denne sygdom. At huske lektierne om anatomi i skolen, ved vi alle, at en sund gennemsnitlig kvinde har to æggestokke, størrelsen på en valnød.

Æggestokkene er på venstre og højre side af livmoderen og er forbundet med æggelederne, som er vigtige elementer i de kvindelige kønsorganer, da det er her, at de æg, der er nødvendige til befrugtning, modnes.

Hvert æg er i en sække, som ofte kaldes follikel. Efter ægløsning bryder den, så ægget kan komme ind i æggelederne, hvor det kan befrugte med spermatozoer. Efter bruddet forbliver sækken en almindelig "gul krop".

Overvej en af de typer af cyst-follikulære fælles. En lignende ovariecyst, hvis årsager ikke ligner andre arter, kan ikke forårsage komplikationer. Det er dannet af follikelet, men er ikke farligt. Faktum er, at det sker under menstruationscyklusen og når maksimalt 5 cm i diameter indtil det tidspunkt, hvor follikelbruddet brydes. Når en lille cyste brister, kan en kvinde føle en skarp smerte i underlivet, som ofte giver i ryggen.

Den follikulære cyste af æggestokken, hvis årsager er klare og allerede kendt for os, kræver ikke behandling, men i et stykke tid er det alligevel nødvendigt at observere lægen for patientens tilstand.

Efter follikelbrud, der frigiver ægget, dannes en cyste af den "gule krop", som undertiden kan fyldes med væske eller blod. En sådan vækst ledsages ikke af smertefulde symptomer, men hvis smerten i underlivet stiger over tid, indikerer dette, at der er dannet en hæmoragisk æggestokkesyst, hvis årsager er indlysende: små blødninger inden for den udviklede opbygning af den gule krop.

Mere farlig er den dermoid cyste, hvis størrelse undertiden overstiger 13-14 cm i diameter. Det er repræsenteret af en godartet tumor, som over tid kan føre til komplikationer. Der kan være alvorlige skarpe smerter i underlivet. I sådanne tilfælde er kirurgisk indgreb simpelthen nødvendigt!

Årsagerne til enhver form for cyste kan være forskellige, uanset patientens alder. Dybest set er dette hormonelle svigt i kroppen forårsaget af dårlig ernæring, dårlige miljøforhold og stress. En anden vigtig årsag er problemet med en seksuel natur, som omfatter ubeskyttet sex med en konstant ændring af partnere og langvarig afholdenhed. Hvis skjoldbruskkirtlen er brudt, er det også muligt senere at bygge op på æggestokken.

For at undgå apopleksi af æggestokken (årsagerne til disse kan forårsages, såvel som dårlige helbred og hormonforstyrrelser), skal du mindst en gang hvert halve år gennemgå en gynækologisk undersøgelse hos en læge. Det anbefales at besøge den samme specialist.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.