Nyheder og SamfundØkonomi

Faktorer og reserver af væksten i arbejdsproduktiviteten

Enhver produktion før eller senere konfronteret med grænserne for dens kapacitet. For at sikre væksten i sin effektivitet, er tilstrækkeligt til at udføre visse ændringer nødvendiggjort af en kombination af faktorer og yderligere reserver. Med de rigtige innovationer og brugen af skjulte ressourcer, er selskabet forpligtet til at øge produktiviteten af deres ansatte.

vækstfaktorer

Produktivitetsvæksten afhænger af flere vigtige faktorer. Hvad handler det om? Under dette begreb refererer til de underliggende årsager, der forårsager en positiv udvikling i arbejdsproduktiviteten. Hver faktor er en forudsætning. For eksempel kan automatisering virksomhed ikke finde sted uden en klar struktur af planten, fabrik osv D.

Faktorer og reserver af væksten i arbejdsproduktiviteten kan inddeles i 4 grupper: tekniske og organisatoriske, socio-politiske, socioøkonomiske og klimatiske. Sidstnævnte bestemmer niveauet af effektivitet afhængigt af placeringen. Klimatiske forhold er særligt vigtige i mineindustrien.

innovationer

Tekniske og organisatoriske faktorer og reserver vækst produktivitet i forbindelse med modernisering af de produktive kræfter i samfundet. Disse omfatter den arbejdskraft, dens forbedring, og kombinationen med andre ressourcer. I dette tilfælde, som andre steder, er det yderst vigtigt, videnskabelige og tekniske fremskridt. Dagens virksomheder forbedre deres præstationer ikke skyldes en stigning i personale eller produktionsmidlerne, men på bekostning af innovation og introduktion af nye ideer.

Uden brug af videnskabelige og teknologiske resultater er svært at forestille sig en succesfuld virksomhed. produktivitet, ydeevne, faktorer, vækst reserver - alt dette i dag skyldes modernisering. Takket være de videnskabelige og teknologiske fremskridt er ved at ændre mulighederne for arbejdskraft, der anvendes. Øge deres produktivitet. Den historiske eksempel er indførelsen af nye maskiner, værktøj og udstyr under den mulige industrielle revolution i mange brancher til at opgive manuel arbejdskraft.

kompleksiteten af moderniseringen

Indførelsen af tekniske innovationer i produktionen er forbundet med flere komplikationer. Modernisering er at øge produktionen og forbedre dens kvalitet. Men for at opnå dette resultat, det tager lang tid nok. Når nye teknologier er lige begyndt at erstatte den gamle, falder produktionen sats, som fører til tab og reducerede overskud. Således modernisering - en risikabel skridt. Det bør starte kun med visse reserver af væksten i arbejdsproduktiviteten.

Kontroversen er forbundet med brugen af frugterne af den videnskabelige og teknologiske fremskridt, kan løses ved brug af ekstra kapacitet, der midlertidigt kan udfylde hullet, der er opstået på grund af svigt af forældet teknologi. Det er vigtigt at bemærke, og en ting mere. Forbedring af produktiviteten kan være en stærk fordel kun i en markedsøkonomi med fri konkurrence industri deltagere.

Videnskabelige fremskridt og markedsøkonomi

Da videnskaben er blevet en særskilt kraft, der påvirker produktionen, har niveauet for gennemførelsen af videnskabelige og teknologiske fremskridt bliver påvirker alle aspekter af produktionen: arbejdskraft, dens anvendelse og organisation. Ændringer af denne art ikke kun give en ny enhed, men også forbedre arbejdsmiljøet selv, gøre det mere behageligt for personalet. Videnskaben har efterhånden forsvinder forskellen mellem fysisk og psykisk arbejde. Den tekniske faktor er særlig vigtig i udvindingsindustrien.

Endelig en masse fordele giver et sæt af positive tendenser i forbindelserne videnskab og markedsudviklingen. Tekniske opdagelser bedst afsløre deres fulde potentiale i et konkurrencepræget miljø, ved naturlig selektion, når de bedste innovationer bliver hverdagskost funktioner i enhver effektiv produktion.

offentlig faktor

På effektiviteten i produktionen er påvirket af sociale og økonomiske forhold. Et sådant system af relationer dannet efter de etablerede principper for markedsrelationer. Faktorer af den økonomiske og sociale konsekvenser for en række fænomener, menneskelig trivsel, uddannelse, tekniske medarbejdere niveau, osv ...

Ifølge disse kriterier, effektivt eneste virksomhed, der fuldt ud lever op til de kollektive, personlige og sociale behov sine medarbejdere. Det er også nødvendigt at forbedre de forretningsmæssige færdigheder medarbejdere. Men selv den mest korrekte personalepolitik vil ikke have tilstrækkelig effekt, hvis der er ikke engang en lille forbedring i levestandarden for mennesker.

Funktioner fremstillingsvirksomhed

Teknologi af produktionen af produkter er konstant behov for ajourføring. Denne faktor kræver flere løsninger. Det første trin er den gradvise reduktion af varigheden af produktionscyklussen. Også ejerne af effektive virksomheder bekymrer sig om, hvordan man kan reducere kompleksiteten af fremstiller varer. Fremstillingsproces skal et enkelt system, hvor alle ringene er sammenkoblet.

Således er et stigende antal virksomheder anvendes ultralav og ultrahøj temperatur og tryk, kemiske metoder til behandling af produkter, de højfrekvente strømme, ultralyd, infrarød stråling, kendetegnet superlegeringer materialer og så videre. D.

Anvendelsen af nye materialer

Under forhold med konstant forandring moderne produktion kræver høj kvalitet råvarer. Derfor er flere og flere virksomheder bruger elektriske nyheder, kemisk teknologi, og så videre. D. En sådan udvikling er forbundet med en række miljømæssige risici, og derfor kræver særlig omhyggelig opmærksomhed.

For eksempel i en lang række industrier anvendes syntetiske polymerer. Disse kunstige materialer er erstatninger for træ, jern og ikke-jernholdige metaller og andre naturressourcer. I dag, uden polymeren er det ikke længere muligt at løse nogle af de vigtige tekniske problemer. Og i teknik med hjælp af dette materiale reducerer vægten af de vigtige strukturer og forbedre udseendet af bilen. I kompleksiteten af plastprodukter er meget lavere end den for naturlige analoger. Med andre ord, dette materiale er langt mere effektiv og økonomisk fordelagtigt.

Nuværende og potentielle reserver

Selv hvis du tager hensyn til alle de faktorer, er det umuligt at opnå forbedre effektiviteten af virksomheden, ikke at bruge alle mulige reserver af væksten i arbejdsproduktiviteten. Ifølge konventionel klassificering, kan opdeles i to store grupper. Den forbeholder relateret til bedre udnyttelse af arbejdskraft, og dem, der er baseret på den bedste udnyttelse af produktionsmidlerne.

Til gengæld er disse to grupper også delt ifølge trækkene i tid og sted for deres anvendelse. Således kunne væksten i arbejdskraftens produktivitet reserver være fremadrettet og strøm. Nogle ekstra funktioner kan kun bruges inden for et år. De betragtes strøm. Disse bestemmelser kræver ikke dybtgående ændringer i produktion, teknisk omstrukturering og store investeringer. De er lavet hurtigt og forholdsvis nemt. Men potentielle reserver er forbundet med indfødte teknologiske ændringer og indførelse af innovative teknologier.

Yderligere ressourcer industrien

Ud over tid, reserver vækst i arbejdsproduktiviteten afhænger af stedet for dets brug. Sektorer og tværsektorielle grupper knyttet til reformer i bestemte sektorer i økonomien. Deres værdi er meget store. Identifikation af reserver af væksten i arbejdsproduktiviteten i flere sektorer skal være orden. at drage fordel af dem til gavn for hinanden. Brug dem mere kompliceret, men resultatet af sådanne ændringer vil være langt mere mærkbar.

I dette tilfælde skal spille en vigtig rolle sådanne faktorer som graden af koncentration, organisation og integration af produktionskapaciteten. At identificere og reserver brancheorganisationer rum der er særlige forsknings- og akademiske institutioner og ministerier.

Kilder til vækst i virksomheden

Nogle ekstra funktioner til at forbedre virksomheden er i sine egne vægge. Disse reserver kaldes i-plantevækst. De er også delt ind i håndværk og arbejder generelt tilhører arbejdspladsen. Med dem kan du reducere arbejdskraft intensitet af produktionen. Det er en uudtømmelig og vigtigste reserve, som ofte bliver til den første. Normalt er det relateret til automatisering og mekanisering af arbejdsprocessen. produktivitet, ydeevne, vækst reserver - alt dette er i høj grad afhænger af, hvor stor andelen af moderne udstyr.

Reduktion af arbejdskraft intensitet, at arbejdsgiveren hjælper medarbejderne til at opnå bedre resultater på kortere tid. Det gavner ikke kun dem, men også slutkunden produkter. Da arbejdsgiverne kan reducere deres egne omkostninger til ekstra personale, hvis arbejde er ikke nødvendigt på grund af forekomsten af den ajourført opgørelse. En sådan løsning - et eksempel på effektiv optimering.

Korrekt brug af tid

For at gøre brug af arbejdstiden reserver, er det nødvendigt at foretage en sammenligning af de faktiske og planlagte data om det. Det er af denne grund, så alle mulige fælles erklæringer, der fanger dynamikken i arbejdskraft. Generalisering af denne store datasæt kræver en masse tidskrævende. Statistik, rapportering og planlagte saldo arbejdstid, supplerende undersøgelser og undersøgelser - alt dette er baseret beregningen af reserver af væksten i arbejdsproduktiviteten.

Disse tal findes ikke af sig selv. De er direkte forbundet med kompleksitet, taler om som var højere. Produktivitet reserver vækst, arbejde effektivitet afhænger også af det. Et vigtigt problem af arbejdstiden og arbejdskraft er de tab, der er forbundet med arbejde skift. De kan kun undgås ved korrekt fordeling af de menneskelige ressourcer i virksomheden. For at slippe af med den irrationelle brug af arbejdstiden, har virksomhedsejere tyet til indførelsen af nye tidsplaner og planer.

effektiviteten af arbejdskraft

Ud over de anførte arter af interne reserver af væksten i arbejdsproduktiviteten består af arbejdsbesparende og trudoobrazuyuschih bestande. Ved hjælp af disse, kan virksomheder med at forbedre deres egen præstation betydeligt. Trudoobrazuyuschie reserver tendens til at involvere yderligere tætning af arbejdstiden, samt en stigning i intensiteten af arbejdskraft. Ved første øjekast, at tælle sådanne begivenheder er svært, men det er det ikke. For at vurdere deres anvendelse indikatorer varighed på hverdage.

Arbejdsbesparende reserver af væksten i arbejdsproduktiviteten i virksomheden beregnes efter kompleksitet. Effektivitet af brug af arbejdstiden kan også øges ved at ændre personalepolitikken. Lave produktivitet i virksomheden ofte tilskrives dårlig forberedelse af medarbejdere. Faglig udvikling - en af de måder at forbedre kvaliteten af deres arbejde. Således klassificering af reserver af væksten i arbejdsproduktiviteten omfatter flere arter og underarter. I mobilisering af hver af dem kan markant forbedre effektiviteten i virksomheden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.