Nyheder og SamfundØkonomi

Penge pre-Petrine Rusland: mønt skalaer

Mønter skalaer fik deres navn på grund af formen. Deres udseende minder om fiskeskæl. Den bevaret indtil i dag mønter er lavet hovedsageligt af sølv, en meget mindre mængde af dem - fra kobber. Der er en formodning om, at der var guld flager.

Den nøjagtige dato for fremkomsten af pengesedlerne i brugen af arkæologer og historikere kunne ikke bestemmes, men de optrådte før Tatar-mongolske åg. Men deres endelige anvendelse er kendt - er den monetære reform af Peter I i 1718. Derfor er historien om skalaerne mere end tusind år. I første omgang, de ikke har en specifik benævnelse. Værdien af mønten vægte bestemt ved vægt. Silver mærker, selvfølgelig, var dyrere kobber. Og faktisk sølv på det tidspunkt blev vurderet højere end nu. I disse dage, i 1 gram guld lodes ca. 10 g sølv.

Møntproduktion skalaer

Da mønterne var vigtigt vægt, indhold og form af indbetalt ganske lidt opmærksomhed. De tog et stykke ledning, skåret i stykker, der er fladtrykt stempel. Form af produktet modtager langstrakt, meget lig fiskeskæl. Billede af et frimærke ikke helt passer. Udskrivning blev sat manuelt på mønten faldt ujævnt, og tegning af indholdet kan kun vurderes med en vis denezhek fra en enkelt kilde. Denne produktionsteknologi forårsager ikke to identiske produkter. Hvis wiren var lavet af sølv, får du en mønt sølv flage. Hver prins havde en mynte, så en lang række produkter er enorm. Som regel på forsiden bar navnet på linealen, og omvendt blev anvendt nogle billede: mytiske bæst eller en rytter med et spyd. På trods af, at Rusland allerede er blevet døbt, kan betragtes som mange hedenske symboler på mønterne.

Den monetære reform Elena Glinsky

Det antages, at fuld mønt flager skal have en vægt på 1 gram. Men i løbet af eksistensen af disse denezhek deres vægt konstant faldet. Senere mønter vejer kun et halvt gram. Bemærk, at i begyndelsen af det XVI århundrede i hverdagen i Rusland var i høj grad en bred vifte af pengesedler. Og de omskåret hele tiden og blev erstattet. Forretningsaftaler blev foretaget med stort besvær. Der er behov for en reform på grund af oprettelsen af en forenet monetært system af staten. Hun måtte tilbringe Elena Glinsky - enke efter Vasily III. Gamle penge blev forbudt, kan den nye udskrives kun på mynte på den suveræne. Den indførte et nyt navn - den krone, men generelt vil mønterne beholde den samme produktionsteknologi og udseende. De mennesker, de er stadig kaldes skalaer. Først nu i forbindelse med navnet på Kejseren af Rusland, for eksempel, en mønt-skalaer Alexei Mikhailovich.

Periodization skalaer mønter

Gamle mønter skalaer under sin eksistens, har undergået mange ændringer, der er forbundet med specifikke begivenheder og deres produktionsteknologi. Således er det muligt at bestemme nogle periodization. Den første periode - fra IX og begyndelsen af det XII århundrede - kendetegnet ved fraværet i Rusland af guld ekstraktion, sølv og kobber. Udbredte udenlandske mønter, og deres egen lavet af ædle metaller guldbarrer, som primært betragtes som en handelsvare. På det tidspunkt, det dannede pengepolitiske vejesystem af Rusland.

I XII til XIV århundrede, under Tatar-mongolske åg, der producerer deres egne mønter den blev afbrudt.

I den tredje periode - fra XIV og i begyndelsen af XVI århundrede - jagter genvundet russiske pengesedler, men hver feudale prins får sit eget mynte.

Den fjerde fase er direkte relateret til en reform af Elena Glinsky: på dette tidspunkt, centralisering af det monetære system i Moskva.

Den femte periode skyldes ændringer i kontanter ved retten i Peter I. Der er en udskiftning af de penge, skalaer, trykt på maskinerne. De er større i vægt og pålydende værdi. Et decimal målesystem.

numismatists

Da vægten er overalt, deres værdi afhænger af, hvor mange specifikke mønter på markedet, såvel som det metal, hvorfra de er lavet. Prisen for auktionen har en temmelig bred vifte: fra 140 til 7000 rubler. Det mest værdifulde er mønten prinser, fordi sådanne penge ikke er stødt på alt for ofte. Og hvis de støder på, deres tilstand er meget dystre. Højt værdsat fjerdedel af penge og halvdelen af de penge, fordi der er disse mønter er også ekstremt sjældne. Deres procentdel i de minerede skatte er meget lille.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.