FormationHistorie

Elena Glinskaya: reform (se tabel). Den monetære reform Elena Glinsky og dens essens

Elena Glinsky reformer blev gennemført i et miljø, hvor de unge forenet russiske stat skiftede livsform, opgive den forældede rækkefølge af perioden med fragmentering.

Identiteten af Elena Glinsky

I 1533, han døde Grand Prince Vasily III. Hans første kone var i stand til at bære ham et barn. Derfor kort før sin død, gjorde han sit andet ægteskab, på trods af at det ikke var foreneligt med reglerne i kirken. Hans anden kone var Elena Glinskaya. Som i enhver monarki, i Moskva fyrstendømme i mangel af en arving skarpt rejst spørgsmålet om rækken af magt. På grund af dette, det personlige liv af linealen blev en fast del af det offentlige liv.

Elena fødte to sønner, Basil - Ivan og Yuri. Den ældste af dem blev født i 1530. På tidspunktet for sin fars død var han kun tre år. Derfor blev en regency råd samlet i Moskva, som omfattede adelsmænd fra forskellige indflydelsesrige aristokratiske familier.

Board Elena Glinsky

I spidsen af staten stod Elena Vasilevna Glinskaya - mor til et spædbarn prins. Hun var ung og fuld af energi. Ifølge loven og tradition, Elena måtte overgive magten til sin søn, da han når myndighedsalderen (17 år).

Men den regent døde pludseligt i 1538 i en alder af 30 år. I Moskva blev det rygter om, at hun blev forgiftet af boyarerne Shuisky der ønskede at lægge sig selv al magt i rådet. En eller anden måde, men de nøjagtige årsager til død blev aldrig afklaret. Strøm til endnu et årti videre til boyars. Det var en periode med uro og grusomheder, der påvirkede karakteren af den kommende konge.

Ikke desto mindre, i den korte periode af Elena lykkedes at gennemføre mange statslige reformer, som havde til formål at forbedre livet på landet.

BAGGRUND monetær reform

I 1535 begyndte en hidtil uset transformation af det monetære system, initiativtager til som var Elena Glinskaya. Reformer var nødvendige i flere årtier. Når Ivan III og Vasily III Muscovy at slutte sig til ham mange nye suveræne territorier (Republikken Novgorod, Pskov, Ryazan fyrstedømme, og så videre. D.). I hver region er der ejer valuta. Rubler forskellig pålydende værdi, møntsystem, ædle metaller aktier, og så videre. D., mens enheden prinser var uafhængige, hver af dem havde sin egen mynte og bestemt finanspolitik.

Nu er alle de uensartede russiske lander var i Moskva jurisdiktion. Men den manglende sammenhæng i penge førte til en komplikation af handelen inden for regionen. Ofte, deltagerne i transaktionen kan simpelthen ikke nøjes indbyrdes på grund af det misforhold mellem deres mønter. Dette kaos kan ikke forblive uden konsekvenser. Over hele landet, vi fanget falskmøntnere, der oversvømmer markedet sjuskede forfalskninger. Der er flere metoder til deres arbejde. En af de mest populære mønter blev omskåret. I 30 år er antallet af lav kvalitet penge blev truende. Det hjælper ikke lovovertrædere straf.

Essensen af ændringerne

Det første skridt til at afhjælpe den finansielle situation skulle være et forbud monetær regalier (retten til mynte), de tidligere frie fyrstedømmer, på hvis område havde sin egen pastiller. Essensen af den monetære reform Elena Glinsky - en forening af hele monetære system.

På dette tidspunkt, steg antallet af europæiske købmænd, som heldigvis gik til at handle på markederne i Muscovy. Der var mange sjældne for udenlandske købere af varer (pelse, metaller, og så videre. D.). Men væksten i handelen med et tab på uroen på falske mønter i fyrstendømmet Moskva. Den monetære reform Elena Glinsky var at afhjælpe denne situation.

Fortsættelse af den politik, Basil III

Det er interessant, er ændringen af de pengepolitiske tiltag drøftes yderligere under Vasily III. Prinsen førte en aktiv udenrigspolitik (krig med Litauen, Krim, og så videre. D.). Omkostninger hær bevidst faldt på grund af forringelse af mønter, hvor den reducerede andel af ædelmetaller. Men Vasily III døde tidligt. Derfor er den monetære reform Elena Glinsky fandt sted i uventede situationer. Prinsessen har med succes klaret opgaven på kort tid. Dette kan kun forklares ved, at hun var en aktiv assistent i anliggender af Basil, da han stadig var i live. Det er derfor, Elena Glinskaya var klar over alle sager og nødvendige foranstaltninger. Uro på den Boyar Dumaen og Regency Rådet ikke var i stand til at forhindre, at unge mand.

reform

I februar 1535 i Moskva blev annonceret et dekret om ændringer i den monetære cirkulation. For det første, alle de gamle mønter, der blev præget før dagen ikke længere er gyldig (for både lav kvalitet forfalskninger og passende kvalitet mønter). For det andet, vi introducerede den nye penge, der vejer en tredjedel af et gram. Til hjælp for små bygder også begyndte at præge mønter i to gange lettere (0,17 gram). De blev kaldt øre. Så officielt et ord af tyrkisk oprindelse "penge" er blevet rettet. I første omgang blev det fordelt blandt tatarerne.

Der var dog klausuler, der sikrer den monetære reform Elena Glinsky. Kort sagt, Veliky Novgorod indført nogle undtagelser. Denne by var hovedstad i den handlende fyrstedømme. Erhvervsdrivende kom her fra hele Europa. Derfor Novgorod mønt får sin egen vægt (to tredjedele af gram) for nem beregninger. På dem var en rytter, bevæbnet med et spyd. På grund af dette, blev disse mønter kaldes øre. Senere bredte dette ord i hele Rusland.

effekter

Det er svært at overvurdere de fordele, som bragte en reform Elena Glinsky kort, at det er meget vanskeligt at beskrive. De har hjulpet landet til at flytte til en ny fase af udviklingen. Den fælles monetære system til at lette og fremskynde handel. I fjerne provinser begyndte at dukke sjældne varer. Nedsat fødevaremangel. Traders blev rige og investeret deres overskud i nye projekter, hæve landets økonomi.

Det forbedret kvaliteten af de mønter, der blev slået i Moskva. Blandt de europæiske købmænd begyndte at nyde respekt for russiske penge. Aktiver udenrigshandel af landet, vil sælge sjældne varer i udlandet, hvilket gav en betydelig gevinst til statskassen. Alt dette har bidraget til en reform af Elena Glinsky. Tabellen viser de vigtigste elementer i disse ændringer er ikke kun økonomisk, men også i andre dele af samfundet.

Reform Elena Glinsky
penge Læbestift
år 1535 th 1530'erne
ændringer Skabelse af en fælles valuta Udseendet af labial ældste
effekter genoplivning af handelen Forbedre bekæmpelsen af kriminalitet

reform Læbestift

Prinsesse Elena Glinskaya, hvor reformer er ikke et mål i finansiering, er også begyndt at ændre systemet for lokale myndigheder. Ændring af statens grænser med sin mand førte til, at den gamle interne administrative opdeling blev ineffektiv. På grund af denne reform begyndte læbestift Elena Glinsky. Det pågældende lokale myndigheder. Adjektivet "Lipstick" kommer fra ordet "dræbe". Reformen omfattede også straffesagen i provinsen.

Ifølge den innovation prinsesse dukkede op i landet labial hytte, som arbejdede labial herse. Sådanne organer skulle have startet arbejde i hvert sogn by. Labial herse kunne gennemføre retssagen mod tyve. Dette privilegium er taget væk fra kormlenschikov, der dukkede op under væksten af fyrstendømmet Moskva. De boyars, der levede uden for hovedstaden, er ikke kun de guvernører. Sommetider deres magt var for farligt for det politiske centrum.

Derfor transformationen begyndte i lokale regering, initiativtager til som var Elena Glinskaya. Reformerne har også indført nye territoriale distrikter (læber), hvilket svarede til det område af den tidligere ansvarlige for labial ældste. Det var delt i henhold til strafferetlige jurisdiktion. Det ændrede ikke de sædvanlige sogne, der overholder administrative grænser. Reformen begyndte med Elena og fortsatte med sin søn Ivan. I det XVI århundrede læbe grænse og townships kamp.

Ændringer i lokale regering

Præfekterne blev udvalgt fra de lokale boyarerne. De kontrollerede Dumaen, som mødtes i hovedstaden, såvel som Rogue ordrer. Denne kontrol er ansvarlig for straffesager af plyndringer, røveri, mord, samt arbejdet i fængsler og bødler.

Den kompetencefordeling mellem den lokale administration og domstole lov til at øge deres effektivitet. Der var også placeringen af labial Tselovalnik. Han blev valgt blandt de rige bønder og måtte hjælpe den ældste i hans arbejde.

Hvis straffesagen ikke kunne anses for i læben hytten, er det afsendes med henblik på Rogue. Alle disse nyskabelser var under opsejling i lang tid, men de optrådte på et tidspunkt, hvor reglerne Elena Glinskaya. Reformerne har ført til, at handlende og rejsende bliver mere sikkert at rejse på vejene. Det nye system var nyttigt for landskabspleje Volga lander bilagt under regeringstid Ivana Groznogo (Kazan og Astrakhan-khanatet).

Labial hytte også hjælpe myndighederne med at bekæmpe de regeringsfjendtlige demonstrationer blandt bønderne. Som nævnt ovenfor, at reformen var nødvendigt ikke blot at ændre den lokale regering, men også at beskæftige sig med fodringer. Ophævelse af denne forældede praksis opstod senere, da Helen begyndte under de efterfølgere til at opdatere zemskoe lovgivning. Som et resultat over tid udnævnt guvernører blev erstattet af valgt som bedre vidste, at hans sogn end udnævnte fra Moskva.

Arbejde labial hytter

Udseendet af labial hytter og begyndelsen af det organiserede kriminalitetsbekæmpelse er resultatet af at tænke på det faktum, at enhver overtrædelse af loven er ikke en privat sag for offeret, og et slag mod landets stabilitet. Efter Elena Glinsky strafferetlige bestemmelser også er blevet opdateret i Sudebnik hendes søn. Hver læbe headman modtaget personale (barm, desyatskih og t. D.). Deres antal afhang af størrelsen på læberne, og antallet af husstande, der bor inden for denne territoriale enhed.

Inden da kormlenschikov kun beskæftiger sig med konfrontatorisk og anklagende proces, fængselsinspektøren førte efterforskningsmæssige og undersøgelsesaktiviteter (fx interviewe vidner, søge efter spor, og så videre. D.). Det var en ny retssag niveau, der effektivt vil bekæmpe kriminalitet. Elena Glinsky reformer var uden fortilfælde fremdrift i dette område af det sociale liv.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.