Nyheder og SamfundØkonomi

Ordenstal nytte - hvad er det?

к анализу) была предложена Эджуортом, Парето и Фишером. Ordinal nytte (seriel tilgang til analyse) blev foreslået af Edgeworth, Pareto og Fisher. I 30'erne i det 20. århundrede er det blevet færdiggjort og er nu betragtes som den mest almindelige. . Lad os overveje yderligere, hvad der udgør ordenstal nytte.

oversigt

рассматривает субъективное удовлетворение, которое покупатель получает от блага. Ordenstal nytteteori anser den subjektive tilfredshed, at køber modtager det gode. Dette koncept er baseret på flere aksiomer. Det siges, at økonomer synspunkter om deres numre og navne er forskellige. For eksempel har nogle forfattere peger på to andre - på tre aksiomer.

Kardinal nytteteori

Hun repræsenterede synspunkter i den østrigske skole. предполагает, что стоимость одной единицы блага сводится к трудовым затратам и определяется степенью важности потребности, удовлетворяемой за счет этой единицы. Kvantitativ nytteteori antager, at værdien af en ydelse enhed reduceres til lønomkostninger og bestemt af graden af vigtigheden af de behov opfyldt af denne enhed. Som det blev foreslået på det sidste. e. Jutila. базируется на постулатах Госсена. Kardinal nytteteori er baseret på de postulater Gossen. Den generelle idé om bestemmelserne var som følger. En rationel køber vil øge forbruget til det punkt, hvor den marginale nytte af en god lig med den tilsvarende indeks i den anden. Dette princip kaldes den anden lov Gossen. Hvis vi fortolker denne regel i moderne sprog, er det angivet som følger. En køber har en begrænset mængde ressourcer, bør modtage fra hver god så længe som nødvendigt for at udligne nytten af hver enkelt af dem individuelt. Senere blev det bevist, at det er umuligt at måle indikatoren. Nytten af det gode - en subjektiv kategori. I overensstemmelse hermed for at vurdere det det samme for alle det er umuligt. . I den forbindelse var der en alternativ begreb - ordenstal nytte.

komparative karakteristika

не принимает во внимание субъективные предпочтения. Ordenstal nytte adskiller sig fra den kardinal, der ikke tager hensyn til de subjektive præferencer. anvendes til simulering analyse koncept. Det giver dig mulighed for at visualisere essensen af konceptet, belyse handling aksiom. считает возможным качественный анализ удовлетворения от использования благ. Derudover ordenstal nytte afviger fra Kardinalen der betragter mulig kvalitativ analyse af tilfredshed fra brugen af varer.

Essensen af begrebet

основывается на принципе, состоящем в том, что предельное удовлетворение благами измерить нельзя. Ordenstal nytteteori er baseret på det princip, der består i, at den ultimative tilfredsstillelse af fordelene ikke kan måles. Vurdering egner sig kun sætter rækkefølge. Brugeren måler tilfredshed enkelte ikke godt, og nytten af deres særlige gruppe. køber arrangerer deres præferencer inden for konceptet. Han arrangerer et valg af denne eller hin gruppe af varer i henhold til graden af tilfredshed. For eksempel, et første sæt bruger finder det mere nyttigt for sig selv, den anden - mindre end, den tredje - og endnu mindre om. Sådanne arrangementer afslører køber præferencer for grupper af objekter. не позволяет установить различия удовлетворения от наборов благ. På samme ordenstal nytte etablerer ikke forskelle tilfredshed sæt fordele. Kort sagt, i en praktisk forstand, kan kunden definere en gruppe af objekter, som han foretrækker. Det kan dog ikke fastslå, om den ene er bedre end en anden.

aksiomer

Som ovenfor nævnt, udtalelser fra eksperter i forhold til deres størrelse afviger. For bedre at forstå konceptet, mener tre aksiomer. Ligevægten af forbrugeren i ordenstal marginal nytte teori foreslår bestilling præferencer. Køberen kan altid enten ringe det bedste sæt af fordele, eller anerkende dem som ligeværdige. Den anden aksiom antyder transitive præferencer. Det betyder, at for vedtagelsen af enhver anden beslutning køberen skal sekventielt omarrangere prioriteter. Indstillinger fra ét sæt overføres til andre fordele. Axiom af umættede behov, at køberne altid foretrækker den større størrelsen af en eventuel fordel mindre. Dette princip er imidlertid ikke finder anvendelse på såkaldte en dårlig. De har en disutility, da det reducerer kundens velfærd. En sådan antiblagami kan kaldes støj, luftforurening.

Ligegyldighed kurve og budgetpost

For første gang den grafiske præferenceordning har været anvendt i 1881 Edgeworth. Den ligegyldighed kurve og budgetposten i modellen altid have et kontaktpunkt. Sidstnævnte fungerer som en limiter de mange tilgængelige fordele. Budgetpost afspejler sæt, køb af som køberen fuldt bruge den tildelte penge. Det krydser aksen af de punkter, der illustrerer den maksimale mængde fordele, som en virksomhed kan modtage for sine disponible midler på bestemte priser. Begrænsning viser, at den samlede strømningshastighed skal være den samme som indtægt. Med et fald eller en stigning i den sidste budgetpost og flyttet. Alle sæt, der svarer til dens punkter er til rådighed for køberen. De, der er placeret over og til højre er der mere. Derfor er de ikke til rådighed for køberen. Ligegyldighed kurve illustrerer de komplekse sæt, som forbrugeren ikke skelne. Enhver gruppe fordele giver det samme niveau af tilfredshed. Kort sagt, grafen viser de alternative sæt, der har et niveau af nytte.

egenskaber

Indifferenskurve har følgende egenskaber:

  1. Placeret over og til højre for den anden linie anses for mere fordelagtig for køberen.
  2. Altid har en negativ hældning. Dette skyldes det faktum, at rationelle handling forbrugere foretrækker større volumen af en hvilken som helst gruppe af varer mindre.
  3. Den har en konkav form. Dette skyldes et fald i de begrænsende satserne for substitution.
  4. Det aldrig krydser en anden kurve. Som regel illustrerer segmenterne faldende hastighed på substitution af et godt.

Sæt på kurver, som er mere fjernt fra oprindelsen, gives højere prioritet end dem, der er mindst slettede linier.

kortet

Det bruges til at beskrive emnet for præferencer alle grupper af fødevarer og tøj. Kort kurver - den måde billedet af nyttefunktion for en bestemt køber. Det giver en idé om de smager af den enkelte forbruger. Kortet viser hastigheden af udskiftning af to varer på et niveau på deres forbrug. Når det er sagt, at vi kender de smager af kunder, hvilket betyder, at hele familien af kurver, i stedet for den nuværende forholdet mellem de to specifikke produkter. Kortet dækker hver kurve punkt med lige nytte.

sats af substitution

Dette koncept anses for at være den vigtigste arbejder sigt i teorien om ordenstal. dækningsgrad afspejler antallet af gode enheder, hvorfra køberen nægter at købe yderligere enheder af et andet produkt. Med andre ord, det udtrykker forholdet mellem den maksimale nytte af de to råvarer. Marginal rente måles ved ønske om emnet til at udveksle et produkt for hver enhed af de varer, det andet sæt. Men han ikke vinde eller tabe tilfredshed fra at bruge det gode. Skæringsrenten er et mål, hvorunder produktet erstattes af en anden, uden tab eller forøgelse nytte. Værdi af denne mængde er altid negativ. Dette skyldes, at stigningen i antallet af enheder købte produkt indebærer at reducere anvendelsen af en anden. På grund af det faktum, at indifferenskurve har en konveks rettet mod oprindelsen form normen ofte falder under væksten forbrug. Dette fænomen omtales som faldende maksimale substitution.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.