FormationVidenskab

Ethere. funktion

Ethere er organiske stoffer, hvis molekyler indeholder carbonhydridgrupper bundet til oxygenatomet. Record er som følger: R'-O-R "hvor R" og R 'er ens eller forskellige grupper.

Ethere betragtes som derivater af alkoholer. Disse forbindelser har sammensatte navne. Det bruger titlen radikaler (stigende orden molekylvægt) og i virkeligheden ordet "luft" (dimethylether SN3OSN3, methylethylether S2N5OSN3 og så videre).

Symmetriske forbindelser R-O-R opnås ved intramolekylær dehydrering af en alkohol. I et molekyle, hvor kommunikationen foregår OH hul, og den anden - C-O. Reaktionen kan betragtes som en nukleofil substitution HO-gruppe (i et molekyle) gruppe RO (af et andet molekyle).

Asymmetrisk forbindelse R-O-R 'dannet i interaktionen af alkoxid og galogenouglevodoroda.

Ethere (i modsætning til deres isomere alkoholer) har lavere smeltepunkter og kogepunkter. Med vandtilslutning næsten ikke blandes. Dette skyldes det faktum, at etherne ikke danner hydrogenbindinger på grund af fraværet i molekylet polære O-H-bindinger.

Forbindelser mindre aktive. De har en lavere evne til respons end alkoholer.

Ethere anvendes ofte som opløsningsmiddel på grund af deres evne til at opløse mange organiske stoffer.

De vigtigste forbindelser indbefatter heterocykliske sure stoffer: dioxan og epoxidet (ethylenoxid).

Det første er et godt opløsningsmiddel. Dioxan er blandbart med både carbonhydrider og vand. På grund af disse egenskaber, er denne forbindelse også kaldet "økologisk vand". Dioxan er toksisk, men dens største fare betegner halogen dibenzoderivatives.

celluloseestere er produkterne af substitution af hydrogenatomet i hydroxylgrupperne i cellulose makromolekyler er alkyl- eller syreenheder. Syntesen udføres for at bibringe nye egenskaber ved et stof, især opløseligheden og termoplasticitet. Når substituerede syrerester dannede kompleks, ved substitution med alkylgrupper - simple forbindelser.

Fremstilles først i processen med acylering og esterificering - når omsætte cellulose med uorganiske og organiske syrer, deres syrechlorider og anhydrider. Den største praktiske betydning ksatogenatam. Disse forbindelser fremstilles ved omsætning med uorganiske syrer og deres anvendelse til fremstilling af cellofan og viskosefibre. Industriel betydning og cellulosenitrat. De anvendes i produktionen af lakker, film, røgfri pulver.

Blandt de forbindelser opnået ved omsætning med organiske syrer, i industrien udbredte celluloseacetater. De anvendes ved fremstillingen af syntetiske fibre, plast og film.

Der er også blandede celluloseestere. De indeholder en række acyl- og alkylsubstituenter.

Egenskaber af celluloseethere afhænger af arten af den radikale. Værdi og har en grad af substitution og polymerisation.

Simple lavsubstitueret forbindelser opløselige i vandige alkaliske opløsninger og vand. Dette muliggør deres anvendelse som fortykningsmidler og stabilisatorer i emulsioner i olie, papir, tekstil, fødevarer, farmaceutiske og andre industrier. Stærkt substituerede estere (komplekse og simple) er kompatible med blødgørere. De anvendes til fremstilling af plast og maling modtaget.

Kroneethere er polyestere, der indeholder mere oxygen i ringatomerne. Teknisk, anses de som af ethylenoxid tsiklooligomerizatsii. En unik egenskab ved disse forbindelser er evnen til at danne komplekser med forskellige salte af alkalimetaller. Disse komplekser dannet på grund af elektrostatisk interaktion.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.