SundhedMedicin

Elektroencephalografi - hvad er det? Hvordan er elektroencephalografi?

den menneskelige hjerne - en kompleks struktur. Det er her, centralisere nerveaktivitet processer alle kommende fra sanserne og impulser genereret svarsignaler til at udføre en bestemt handling.

Nogle gange sker det, at hjernen begynder at funktionsfejl. Mistanke om patologiske læsioner i hjernen udfordring. Konventionelle diagnostiske metoder såsom ultralyd, MRI, ikke altid giver et dækkende billede af hans arbejde. I sådanne tilfælde er det nødvendigt at gennemføre udsendelsen af EEG - et billede af hjernen. Studere dannelsen af hjernebølger har været elektroencefalografi. Hvad er det?

Hvad er denne metode?

Under elektroencephalografi nu forstå et bestemt afsnit af elektrofysiologi, har studeret den elektriske aktivitet i hjernen og dens enkelte dele. Målingen udføres ved hjælp af specielle elektroder anvendes til hovedbunden forskellige steder. hjerne Elektroencefalografi stand til at indfange den mindste ændring i aktiviteten af nerveceller, som sætter det i den rækkefølge ovenfor andre metoder til diagnosticering af neurologiske sygdomme.

Som følge af registreringen af hjernens aktivitet frembragt en "snapshot" eller kurve - en elektroencefalogram. Det er muligt at identificere alle områder af aktivitet i hjernen, som manifesterer sig ved bestemte bølger og rytme. At betegne data rytmer af de græske bogstaver i alfabetet (afsætte mindst 10 af disse rytmer). Hver af dem omfatter en vis bølgelængde karakteriserer hjerneaktivitet eller en bestemt del deraf.

Historie af forskningen

Undersøgelse af hjernens elektriske aktivitet blev påbegyndt i 1849, hvor det blev bevist, at det som muskel eller nerve fiber, stand til at danne elektriske impulser.

I 1875, to af hinanden uafhængige videnskabsfolk (Danilevsky i Rusland og i England Caton) var i stand til at levere måledata af elektrofysiologiske hjerneaktivitet hos dyr (undersøgelsen blev gennemført på hunde, kaniner og aber).

Baser EEG blev lagt i 1913, da Vladimir Vladimirovich Vladimir Pravdich-Neminsky var i stand til at optage den første elektroencefalogram med hundens hjerne. Han først foreslået ordet "elektrotserebrogramma".

For første gang i menneskehedens encephalogram den blev optaget i 1928 af den tyske videnskabsmand Hans Berger. Han foreslog at omdøbe ordet elektroencefalogram, og metoden er meget udbredt siden 1934, hvor tilgængeligheden af Bergers rytme er blevet bekræftet.

Hvordan er proceduren?

Registrering af biopotentialer af hjernen sker ved maskine kaldet en elektroencefalograf.

Normalt handlingen strømme genereret af hjernen, er ganske svag, og de er vanskelige at løse. Og i dette tilfælde til om støtten ydes elektroencephalografi. Hvad er det nævnt ovenfor. Med fiksering electroencephalograph potentialer data og gevinst, når de passerer gennem maskinen.

Potentialerne registreres som følge af elektroder anbragt på hovedet.

Det resulterende signal kan registreres på papir eller opbevaret elektronisk (edb EEG) til yderligere undersøgelse.

Pladen er lavet med hensyn til den såkaldte nul potentiale. For det er alment accepteret eller øreflip eller mastoid proces af tindingebenet, som ikke afgiver biocurrents.

Registrering sker pulser elektroder placeret på hovedet overflade ved særlige ordninger. Den mest udbredte ordning 10-20.

Kørsel 10-20

Denne ordning er standard på elektrodeplacering. De er fordelt på hovedbunden i følgende rækkefølge:

  • Den første linje bestemmes som forbinder mellem en næse og inion. Den er opdelt i 10 lige store segmenter. De første og sidste elektroderne er sat til henholdsvis den første og den sidste, tiende, af linjen. De to andre elektroder monteret på de første to elektroder i en afstand svarende til 1/5 af længden dannet ved begyndelsen af linjen. Femte placeret midt mellem de allerede etablerede.
  • Der traditionelt er dannet en anden linje mellem den ydre øregang. Sensorer er installeret, to på hver side (i hver halvkugle) og en - på toppen.
  • Parallelt med midterlinjen mellem hals og næseryggen er en anden 4 linjer - højre og venstre parasagitalnye og tidsmæssig. De passerer gennem elektroderne monteret på "øre" af linjen. Ifølge linier etableret flere elektroder (5 - at parasaggitalnuyu og 3 - om den tidsmæssige).

Den samlede overflade af hovedet elektrode 21 er indstillet.

Fortolkning af resultaterne

Computer elektroencephalografi regel indebærer registrering af resultaterne til en computer til at skabe om hver enkelt patient database. Som et resultat, fiksering af de genererede data rytmiske svingninger af to typer. Konventionelt benævnt alfa- og beta-bølger.

Den første er normalt fastgjort i en tilstand af hvile. De er kendetegnet ved spændingen ved 50 uV og en vis rytme - op til 10 per sekund.

EEG søvn er baseret på bestemmelse af beta bølger. I modsætning til a-arten af bølger, de er mindre i størrelse og forekommer i vågen tilstand. Deres forekomst er omkring 30 per sekund, og spænding - omkring 15-20 mV. Disse bølger er sædvanligvis angives normal hjerneaktivitet i vågen tilstand.

Klinisk Elektroencefalografi er baseret på fiksering af data bølger. Enhver afvigelse i dem (fx forekomsten af alfa-bølge i vågen tilstand) angiver tilstedeværelsen af en patologisk proces. det kan også forårsage patologisk encephalogram bølger - theta-bølger, bølge peak - eller ændre deres karakter - forekomst af genital komplekser.

Funktioner af studiet

Forudsætning af undersøgelsen er ubevægelighed patienten. Når der udføres en aktivitet elektroencefalografi opstår interferens, hvilket yderligere forhindrer korrekt dekodning. Hos børn er tilstedeværelsen af en sådan interferens er uundgåelig.

Desuden har sine egne vanskeligheder for børnene og hende selv elektroencephalografi. Hvad er det - forklare et barn, det er svært, og ikke altid muligt at overtale ham til at bære en hjelm med elektroder. Det kan forårsage et barn en følelse af panik, der er sikker på at fordreje resultaterne. Det er derfor, forældre bør advares om, at du har brug for på nogen måde at lokke barnet til at bære elektroder.

I løbet af undersøgelsen, som regel udført forsøg med hyperventilation og photostimulation. De tillader dig at identificere nogle uregelmæssigheder i hjernen, ikke registreres af alene.

ikke anbefales før undersøgelsen, og nogle gange er forbudt at bruge nogen lægemidler, der påvirker hjernen.

Indikationer for proceduren

I nogle tilfælde, dog anbefales at udføre denne undersøgelse?

EEG fremgangsmåde er vist i følgende tilfælde:

  • Med en historie på spontan synkope.
  • I lang tid er der hovedpine, som ikke reagerer på medicin indtag.
  • I tilfælde af overtrædelse af hukommelse og opmærksomhed.
  • Søvnforstyrrelser og problemer med at falde i søvn og opvågnen.
  • Hvis du har mistanke om en mental tilbageståenhed i udviklingen af børn.
  • Svimmelhed og træthed.

Bortset fra ovenstående elektroencefalografi gør det muligt at overvåge resultaterne af behandling i patienter, der modtager en form for lægemiddelterapi eller fysioterapi.

Fremgangsmåden tillader at bestemme tilstedeværelsen af sygdomme, såsom epilepsi, hjernetumorer, infektioner i hjernevævet, trofiske lidelser og blodtilførsel til hjernevæv.

Elektroencephalografi hos børn foretaget for diagnosticering af Downs syndrom, med cerebral parese, mental retardering.

Kontraindikationer for proceduren

I sig selv proceduren har næsten ingen kontraindikationer. Det eneste, der kan begrænse dens gennemførelse, er tilstedeværelsen på overfladen af hovedet af omfattende skader, akutte infektiøse processer eller postoperative sømme, ikke helbredt på tidspunktet for undersøgelsen.

hjerne elektroencephalografi udføres med forsigtighed hos mentalt voldelige patienter som se dem i et raseri kan føre enheden. Til undertrykkelse af sådanne patienter skal indgive beroligende midler, som i væsentlig grad reducerer indholdet af proceduren og resultatet i unøjagtige data information.

Når det er muligt, nægte at udføre proceduren i patienter med alvorlige dekompenseret sygdomme i det kardiovaskulære system. Hvis den tilgængelige bærbare elektroencefalograf, er det bedst at bruge det, i stedet for at tage patienten til diagnostisk undersøgelse.

Behovet for forskning

Desværre er det ikke alle ved, at der er en metode til diagnose som elektroencefalografi. Hvad er det - han ved endnu mindre antal mennesker, hvilket er grunden ikke alle gå til lægen om hans adfærd. Og forgæves, fordi denne metode er ret følsom, når du registrerer hjernen potentialer. Ved korrekt udført undersøgelse, og den tilsvarende afkodning af data er det muligt at få næsten en fuld forståelse af funktionaliteten af hjernens strukturer og eksistensen af en mulig patologisk proces.

Det vil sige, denne teknik gør det muligt at bestemme tilstedeværelsen af mental retardering hos små børn (selvom du bør absolut tage højde for det faktum, at hjernen potentialer hos børn er lidt forskellige fra dem hos voksne).

Selv om der ikke er nogen overtrædelser på den del af nervesystemet, nogle gange er det bedre at foretage en diagnostisk undersøgelse med obligatorisk inddragelse af EEG, da det kan gøre det muligt at bestemme startende ændringer i hjernens struktur, og det er som regel nøglen til en vellykket behandling af sygdommen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.