SundhedMedicin

Vasculitis - diagnose og behandling

Vasculitis - en sygdom forbundet med inflammatoriske processer i blodkarrenes vægge. Denne betændelse opstår af forskellige årsager. Men oftest vasculitis - en konsekvens af de aktiviteter, virus eller bakterier, der forårsager immunsystemet til at bekæmpe vævet i sin samme organisme, herunder - imod karvæv. vasculitis henviser derfor til en gruppe af autoimmunsygdomme. Dens årsager - er ikke kun effekten af infektioner. Generelt behandling er ofte vaskulitis kompliceres af, at videnskaben ikke kender alt andet om sygdommen, herunder dens årsager, rolle genetiske faktorer og så videre. Der er en klassifikation af sygdommen, som deler den i primær og sekundær.

Primær vaskulitis kan opstå på grund af en genetisk disposition til det, infektioner, en række skader og visse lægemidler. Sekundær vaskulitis opstår som regel på grund af eventuelle komplikationer af sygdommen. Sådanne lidelser kan være skarlagensfeber, kræft, psoriasis, og meningitis.

Der er flere grupper af vaskulitis. Den første gruppe - en sygdom, der påvirker store skibe. Eto arteritis temporalis, hvor der er anæmi, feber, visse funktioner i gigt. Takayasus arteritis, skade aorta forårsager iskæmi.

En anden gruppe af fartøjer vaskulitis påvirker den gennemsnitlige værdi. Denne gruppe omfatter knudret gigt - det påvirker arterierne i større organer - hjerte, nyrer, lunger, lever. Vasculitis hos børn ofte sker i form Kasavaki syndrom, som er udtrykt i de læsioner af slimhinderne i munden - for eksempel begynder at knække overfladen af sproget, og hans øjne rødme. De hænder og fødder synes hævelse, temperaturstigninger og stigninger i de hals lymfeknuder.

Den tredje gruppe omfatter besejre små fartøjer. Dette kan for eksempel være, Wegeners granulomatose, som distribueres til de øvre luftveje og manifesterer sig i form af nasal - pus delvis blandet med blodet.

Normalt mere opmærksomhed på at betale de vaskulitis, der er repræsenteret ved betændelse i de små blodkar. Denne gruppe af vasculitis er opdelt i allergiske og ikke-allergiske typer. Allergisk normalt forbundet med hudlæsioner og viscerale væv. Ikke-allergisk inflammation er hovedsageligt repræsenteret ved patientens hud.

Vasculitis af huden - sygdommen er mere udbredt end en systemisk vasculitis. Med denne behandlingssystemet - processen er meget vanskeligere og lang. Årsagen er simpel - en systemisk sygdom karakteriseret ved, at ikke én, men flere centre i hele sygdommen er involveret. Systemisk vaskulitis give symptomer såsom små blødninger i huden, feber, og tab af nogle af de indre organer. Som en slags systemisk vasculitis skelne hæmorrhagisk vasculitis - multiple hudlæsioner og slimhinder i kroppen. Men selv han kan ramme vævet af leddene og nogle indre organer.

Det ser oftest hæmoragisk vaskulitis hos børn, der er ikke engang 14 år gammel. Denne sygdom er en smitsom-allergisk. Blødende vaskulitis hos børn er akut, påvirker huden microcircular sporet, nyrer, led, mave-tarmkanalen og nogle andre organer. Symptomer: måske en kombination af abdominal, blødende, fælles, feber. Udslæt, som manifesterer sig med sygdommen, ved små blødninger symmetrisk optræder bøjningselementer arme, ben. Nogen tid efter fødslen begynder de at lilla, så - bleg. Yderligere formationer farve bliver brun og bliver gul. Vasculitis hos børn ses ofte i kombination med andre sygdomme, herunder caries, kronisk halsbetændelse og TB-infektion. Infektion eller anden årsag øger kroppens følsomhed. På denne sensibilisering synes hyperergic reaktion. Og det kan føre til en ændring i systemet af blod koagulation og virkningsmekanismer af immunsystemet.

Når diagnosen af vasculitis behandling indebærer patientens ophold på bedrest indtil læsioner forsvinder, udelukkelse fra kosten alle mulige allergener, der kan være indeholdt i citrusfrugter, chokolade og kakao, æg osv. Desuden behandlingen anvendte antiplatelets, antikoagulanter, desensibilisering, hormonale og andre lægemidler. Behandlingen af vaskulitis hos børn kan forekomme i polupostelnom tilstand efter et par dage efter forsvinden af udslæt. Overtrædelser af strengt kontraindiceret. Hvis der er lommer af kroniske sygdomme, til behandling af vasculitis antibiotikabehandling er ikke inkluderet (dvs.. A. Der er risiko for allergiske reaktioner). Hvis sygdommen er vanskelig, er det nødvendigt at anvende immunosuppressive lægemidler.

Nu, desværre, meget oftere end før, fundet en diagnose af vaskulitis. Behandle det er først og fremmest, at reducere den immunreaktion til symptomerne er ophørt med at vokse og udvikle sig. Det er nødvendigt, at immunitet mod organvæv har stoppet. Undertrykkende lægemidler (immunosuppressive) hjælp til "rolig" kræfter immunsystemet designet til at angribe kroppens egne væv, selv på dette tidspunkt begynder at relatere lidt vaskulitis. Behandling det i det andet trin har til formål at genoprette kroppens skader forårsaget.

Diagnose af vasculitis omfatter analysen af urin og blodprøver, undersøgelse af tilstanden af fartøjer, røntgen og en biopsi. Mere end nogen andre arter, farlig systemisk vasculitis. Behandling den er baseret på administration af immunglobuliner anvendes cytotoksiske lægemidler, rense blodet, tager medicin, der reducerer blodets evne til at størkne.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.