Mad og drikkevarerHovedret

Eksotiske frugter Litchi: de gavnlige og skadelige virkninger. Hvor nyttig skræl litchi

Lychee (aka "Lisi", "Ligi," "kinesisk blomme", "Laixi", "dragens øje") - en lækker og sund frugt, som kan ses ikke kun i de lande i Sydøstasien, men også i de lokale supermarkeder. For nylig, disse frugter , der eksporteres til os for det meste fra Vietnam og Thailand. Alligevel har mange mennesker stadig ikke ved, hvad smag og hvordan man bruger frugt litchi. Fordele og ulemper "kinesisk blomme" af interesse for mange forbrugere. Lad os prøve at regne det ud.

Det ligner litchi?

Denne frugt er lille (2,5 til 3,5 cm i diameter) og vejer omkring 15, maksimum - 20 g Det har en oval eller æg form. Rødlig eller rosa skræl litchi tætte, men skørt, er sammensat af en lang række knuder. Jelly saftige frugtkød er hvidt eller offwhite nuance. Det udmærker sig ved en fremragende, forfriskende, sød-sur smag og behagelig aroma. Inde i frugten er uspiselig frø, aflang, mørk brun i farven. Her er litchi frugt billedet tydeligt viser dette. Dyrke denne spændende frugt klynger på stedsegrønne træer af familien Sapindaceae, når en højde på 30 m. De har en tæt, spreder krone. Deres blade er tykke og læderagtige, som regel meget mørkegrøn nuance. Litchi træer blomstrer mange gullige blomster, samlet i hængende blomsterstande, der ligner de "paraplyer".

Hvor kommer vi til denne tropiske frugter?

Lychee betragtes som fødestedet for Kina, hvor denne frugt er dyrket i over 1000 år. Siden oldtiden, kineserne kaldte denne frugt "Dragon øje", på grund af kombinationen af lyse rød hud, hvidt kød og brun frø. I Europa denne velsmagende lærte kun i det 17. århundrede. Hvor vokser litchi nu? I dag, stamtræer Sapindaceae aktivt frugt i store dele af Sydøstasien, Australien, Sydamerika og Afrika (Sydafrika), samt det sydlige USA. I Rusland er denne frugt eksporteres primært fra det nordlige Vietnam og Thailand. Høst i subtroperne i maj og juni ved at skære klaser med stilken del af branchen. Indsamles separat frugter forværres meget hurtigt og begynder at vandre.

Lychee - en guldgrube af vitaminer og mineraler

Dette tropiske frugter besidder forskellige fordelagtige egenskaber, fordi det indeholder en masse vitaminer. Rich "Dragon øje" værdifulde mikro og makro. Sammensætningen af litchi inkluderet vitaminer B, herunder thiamin, riboflavin, niacin. Og "dragen øje" indeholder vitamin K, E, H og folinsyre. Især en masse i sin sammensætning vitamin C. Endvidere Litchi er rig på mineralfibre og rigeligt vand. Desuden kinesisk blomme er rig og mineraler, herunder kobber, fluorid, zink, mangan, iod. Den indeholder phosphor, natrium, calcium, jern, svovl og kalium. Indholdet af litchi sukker varierer inden 5-15% alt efter det sted, vækst af fosteret.

Lychee frugt. Fordele og ulemper

Sådan et højt indhold af vitaminer, makro- og mikroelementer, samt fiber og rent vand gør "kinesisk blomme" yderst nyttigt produkt. Han gennemsyrer menneskelige nødvendige næringsstoffer, giver styrke og kraft. Litchi har en vidunderlig styrkende effekt på kroppen som en helhed, mobilisere immunsystemet. I Kina siden oldtiden blev det kendt, at "Dragon øje" er det stærkeste naturlige elskovsmiddel. Han er i stand til at forynge kroppen, aktiverer drevet og støtte "kærlighed" funktion på det rette niveau. Succesfuld anvendes til forebyggelse og behandling af mange alvorlige sygdomme i Litchi frugt. Fordelene og skade, i virkeligheden, ude af proportioner. Det menes "Kinesisk blomme" må ikke bringe alvorlige skader på menneskers sundhed. Men dens fordele er enorme. Desto mindre er det ønskeligt at udvise forsigtighed i brugen af fosteret. Må ikke bare spiser for meget litchi. Ellers kan der opstå en allergisk reaktion. Det manifesterer sig som pletter på huden og slimhindelæsioner i munden. Det første skridt er at prøve en eller to af fosteret og sporet respons. Hvis alt er i orden - kan trygt spise op til 250 g "kinesisk blomme" en dag (voksne). Børn ældre end 2 år bør spise omkring 100 gram frugt. Den kost årige børn litchi omfatter uønskede. Kontraindiceret "kinesisk blomme" for dem, der havde fundet hendes særhed.

Som anvendt i folkemedicinen litchi frugt? end det er nyttigt?

Dette tropiske frugter er meget udbredt i traditionel orientalsk medicin. Det kan og bør bruge til forebyggelse af vitaminmangel og anæmi. Litchi ofte til at forebygge hjertekarsygdomme og åreforkalkning, da det indeholder en betydelig mængde kalium. Som en del af frugten der og nikotinsyre, hvilket har en positiv virkning på lipid metabolisme i kroppen. Det hjælper med at rydde kolesterol fra blodet og udvider blodkarrene i Litchi frugt. Hvor nyttigt det er endnu? Det bruges til at normalisere blodsukkeret, så det er indiceret til folk, der har diabetes eller hypoglykæmi. Desuden baseret på "kinesisk blomme" lavet nyttige afkog og infusioner, som normalisere mavetarmkanalen, har en mild afførende virkning, en gavnlig virkning på lever og nyrer. Tag lægemidler med litchi ordineret til mennesker med lungesygdomme, herunder - der lider af bronkitis, astma eller som har tuberkulose. Disse stoffer gør det lettere at ånde og normalisere funktionen af luftvejene. Regelmæssig indtagelse af litchi er nyttig for dem, der har mavesår sygdom, gastritis og bugspytkirtel sygdom. I orientalsk medicin, "kinesisk blomme" sammen med citrongræs anvendes selv til behandling af kræft, herunder brystkræft. Gør skræl litchi hjælp? Det er ikke mindre værd end kødet. Lychee skorpe anvendes til fremstilling af infusioner og afkog med udtalt diuretisk virkning. De letter tilbagetrækningen af overskydende væske fra kroppen væv, og øge den samlede tone og forbedre sundheden.

"Kinesisk blomme" i kosten

Ernæringseksperter anbefaler at spise litchi for at mætte kroppen med vand, og for at reducere følelsen af sult. Som en del af "kinesisk blomme" har pektin. Det giver dig mulighed for hurtigt mætte kroppen, hvilket giver styrken af nyttige tarm mikroflora. Derfor anbefales det at forbruge mere frugt litchi før hvert måltid, der vil reducere del af fødevarer standard og ikke spise for meget. Calorie litchi er kun 76 kcal / 100 g, så det kan frygtløst spise mennesker, omhyggeligt ser deres vægt.

Hvordan man vælger en god, frisk frugt i butikken?

Hvis du ønsker at købe høj kvalitet, lækre frugter, bør være styret af følgende enkle regler. For det første er valget af litchi nødt til at være opmærksom på farven på hans hud. Det bør være pink eller rød. Brown siger, at frugten længe var blevet revet ned fra træet, og havde allerede ødelagt. Smagen af den mørke farve af litchi er ubehageligt, og lugten - en skarp og stærk. Lys gul frugtfarve, derimod, taler om hans umodenhed. Denne frugt er heller ikke købe. For det andet, at vælge "kinesisk blomme", skal du være opmærksom på skaden. God frugt vil ikke have nogen mistænkelige pletter, buler, revner. For det tredje, litchi bør være elastisk, som om det vil snart "briste." Alt for blød eller tværtimod, hårde frugt er ikke værd at tage. For det fjerde på det sted, hvor stilken skal være hvide pletter og mug. Og endelig bør lugten af litchi være behagelig, frisk, lidt minder om duften af roser. Alt for tunge og søde taler om over-modenhed og forslidt frugt.

"Eye of the Dragon" i madlavning

Hvordan til at spise litchi? Frugt skal kun vaskes under rindende vand, fjern skræl fra det, og fjern derefter uspiselige pit. Saftige frugtkød kan spises frisk. Det ligner blandingen jordbær, hvide druer, solbær og abrikoser litchi frugt. Dens smag er behagelig, sød og sur, frisk. Udover frisk konsum, litchi dåse, tørret, frosset, og udsættes for varmebehandling. Fordi det gør drinks, desserter, herunder lækker is, en bred vifte af saucer, fromage, gelé. På grundlag af litchi og gøre fremragende gylden vin med en behagelig frugtagtig aromatiseret og mild søde og sure eftersmag. "Dragens Eye" og bliver brugt i madlavning vildt, kød og saltvandsfisk. I kinesiske restauranter, kan du smage de stegte rejer med sursød sauce med litchi (Lizhi Qiu Xia). Hvis du kan købe en frisk "kinesisk blomme", skal du sørge for at prøve at lave mad derhjemme søde og sure kylling med mandler under Litchi sauce. Desuden er frugten anvendes ved fremstillingen af en række kager, føjes til fyldning af tærter og kager, er det lavet kiks og kager.

Sådan opbevarer litchi?

Spørgsmål Storage "dragon øjne" fortjener særlig opmærksomhed. Generelt denne frugt er tilrådeligt at spise så hurtigt som muligt - i de første dage efter købet. Ved stuetemperatur, kan litchi sikkert holdt i 2-3 dage. I køleskabet ved 7 ° C, kan litchi være i en eller to uger, forudsat kappen og skader sikkerhed. Generelt frugt byttet hurtigt, hans mørke skorpe og mængden af vitaminer i sin sammensætning reduceres. Hvis du vil gemme litchi på lang sigt, vi råde dig til at rense frugt fra skorpe og fryse dem. Det kan også være tørret eller konserveret frugt. I Kina, den Litchi saltvand gemt inde bambus stilke. I Indien og Vietnam zasushivat hele frugten, og så flå det bliver fast, mens frugterne kaldes "nødder". I denne artikel, vi revideret en interessant kinesisk frugt - Lychee, fordele og ulemper, der bekymrer mange forbrugere. Som du kan se, "kinesisk blomme" har stort set ingen kontraindikationer, og derfor kan spises uden frygt. Desuden er det er rig på vitaminer, mineraler, og har en masse ubestridelige fordele! Sørg for at prøve den lækre eksotiske produkt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.