HjemlighedKonstruktion

Dybde af strimlen fundament: de grundlæggende bestemmelser. Hvordan til at bestemme dybden af strimlen fundament

Grundlaget for enhver bygning - fundamentet. Med sit udgangspunkt anlægsarbejdet. Strip fundament er meget udbredt i opførelsen af private huse og industribygninger. Det bringer under opførelse med tunge vægge eller lofter. Dybde af strimlen fundament beregnes på forhånd, før starten af den vigtigste konstruktion. Det afhænger af en række forhold.

Bestemmelse af dybden

Dybde af strimlen fundament - afstanden fra det laveste punkt af overfladen af kælderen til jorden. I forbindelse er en trapez eller et rektangel. Denne beregnede værdi. For at beregne det kræver sikker viden - teknik, geologisk. Kvalitet og pålidelig udformning af fremtidens byggeri, under hensyntagen til alle de nuancer kan kun gøre en specialist.

Hvad er dybden af strimlen fundament kræves i hvert tilfælde, kan bestemmes nøjagtigt ved en række indikatorer. For alle former for baser, uanset materiale, det kan gøres, de altid tage hensyn til.

De bestemme dybden af strimlen fundament. De vigtigste bestemmelser, der giver mulighed for designet:

 • type og karakteristika jorden;
 • grundbelastning (vægt af strukturen);
 • dybden af jordfrysning;
 • heaving, jord eller ejendom for at ændre parametrene for sit volumen afhængigt af den omgivende temperatur;
 • træk ved strukturen (tilstedeværelsen af kælderen, antallet af etager);
 • indikatorer for graden af grundvandet.

Klassifikation efter art

Strip fundament - en kontinuerlig strimmel af robust materiale (generelt beton), der løber langs omkredsen af hele strukturen. Læg den under alle kapital indvendige og udvendige vægge. Gør dette på en sådan måde at fundamentet basen er bredere end væggene selv med mindst 10 cm.

De kommer i to former: monolitiske og præfabrikerede, men begge kaldes "strimmel fundament." Dets dybde beregnes for begge arter. Monolithic kræver mere tid til installation, men tillader en brønd for at beskytte kælderen mod fugt og simulere enhver fundament konfiguration. en sådan konstruktion anvendes til fremstilling af beton.

Til arrangementet af præfabrikerede forstærket bælte take fond eller beton blokke af standardstørrelse. Dybden af det nedre lag af blokke skal være mindst 15 centimeter under dybden af jordfrysning. En sådan bygning fundament:

 • til efterfølgende montage derpå vægge af sten, beton eller mursten med en densitet over 1300 kg / m3;
 • til opførelse af tunge konstruktioner på det, og de kraftige armerede betongulve;
 • hvis væggene er færdigstøbte fundament for jorden eller kælderen;
 • hvis fundamentet er lagt i heterogen jord.

Klassificering ved Lægningsdybde

Skelne fundamenter og æglæggende dybde:

 • Melkozaglublenny bruges til lette huse på slabopuchinistyh jord. Dybde af båndet base af denne type er i området fra 50 til 70 centimeter.
 • Forsænket anvendt i opførelsen af boliger i flere etager, med tunge vægge eller kælder på svulmende jord. Sådant fundament æglæggende i en dybde fra 20 cm til 30 cm under niveauet for jordfrysning. Denne type fundament, selvfølgelig, er mere pålidelige og er ikke omfattet af deformation. Derfor levetid sin betydeligt større end for melkozaglublennogo base.

Korrekt beregnet dybden af fundamentet vil tillade ham at tjene op til 70 år uden nogen form for vedligeholdelse. Over jorden basen må stige ikke mindre end 30 centimeter. Denne del kan være lavet af mursten, sten eller betonsten.

Fordele og ulemper

Hver type strimmel fundament har nogle fordele:

 • monolitisk:

- stærk;

- pålidelige;

- Enhver konfiguration muligt.

 • hold:

- Nem at samle;

- reducere produktionstiden base.

Ulemperne ved alle former for stribefundamenter er:

 • en stor mængde af tid til at producere alt det nødvendige arbejde;
 • proceskompleksitet;
 • kræve betydelige investeringer.

Grundlag for betonblokke mindre praktisk. Egnet hovedsagelig til opbygning enkle former (med en kompleks konfiguration faciliteter nødt til at skære blokke) og i leddene kan lække.

Uanset hvilken type strimmel fundament ikke anvendes til opførelse af bygninger, det kræver omhyggelig beregning af dybden af bunden af det hele.

Afhængig af jord

Typen fordækningslag er af stor betydning ved beregningen af dybden af fundamentet. Dette indeks er forbundet med det niveau af grundvand på deres forhold afhænger, som vil blive udstyret strimmel fundament. Dens dybde varierer afhængigt af sammensætningen af selve jorden. Dette forhold kan ses i nedenstående tabel:

Dybde af grundvand under frysning af jorden

Dybde af bygningerne i 2. sal

jorden

Det betyder ikke noget

Uanset jordfrysning

Poluskalnyh, sten, grov

Det betyder ikke noget

Uanset niveauet af jordfrysning, men ikke mindre end 50 cm

Store og mellemstore sand

Mere end 200 cm under frysepunktet

Mere end 200 cm under frysepunktet

Fin, mudrede sand

Overskud beregning dybden af frysning er mindre end 200 cm

Ikke mindre end 70 cm

sandet lerjord

Mindre end den beregnede grænse for frysning

Ikke mindre end det beregnede niveau for frysning

Lermuld og ler

jordfrysning

En vigtig indikator ved afgrænsningen er nødvendige dybde af strimlen fundamentet er frysning af jorden. I kraft af sådanne fysiske fænomener som stigningen i volumen vand under afkøling, skal vide præcis dybden af frost penetration. Om vinteren, fugt indeholdt i jordfrysning, begynder at stige i volumen. Primer "puchitsya" og skubber på overfladen af en hvilken som helst struktur nedsænket deri.

Dette fænomen kan ikke overses. kraft af iskoldt vand er for høj (husk den lethed, hvormed isen bryder røret). En sådan bevægelse af jorden kan føre til ødelæggelse af basen.

Og hvor en værdi af jordkvaliteten, som det fremgår af dataene i tabellen.

De beregnede værdier af jordfrysning og semi-hard rock (med svag hivning)

Dybde af at lægge fundamentet for den mindste

Den beregnede værdi af jord frysning (konventionelt ikke hivning)

fra 250 cm til 350 cm

150 cm

fra 150 cm til 250 cm

100 cm

mere end 300 cm

ikke mere end 150 cm

75 cm

ikke mere end 300 cm

ikke mere end 100 cm

50 cm

ikke mere end 200 cm

Ved en høj jord gyngende strimmel fundament må nødvendigvis være monolitiske. Frysning dybde afhænger af de klimatiske forhold i området og dets geografiske placering. For hvert enkelt område af dybde beregninger skal udføres æglæggende fundamenter på grundlag af de gennemsnitlige årlige temperatur indikatorer.

I modsat fald kan resultere i deformation af væggene og ødelæggelsen af hele bygningen.

grundvand

Erfaringen viser, at det læseniveau af stående (gennemsnit) grundvand alvorligt kan tilpasse beregningen af højden af båndet lægge fundamentet. Hvis vinteren grundvand ikke stiger over 2 meter op til det niveau af (ekstrem) af jordfrysning, indefrysning af niveauet af jord forsømt.

Ellers lægge fundamentet altid lavere end niveauet af jord frysning ved 20-30 cm. På grund af nærheden af vandet og jorden er våd ved lave temperaturer (koldt) stærkt dybe.

Dybde af den underjordiske

Fundamentet under huset, ud over alle andre betingelser, skal tage hensyn til strukturen af selve bygningen. Hvis det giver en kælder, er dybden af strimlen fundament under huset arrangeret af 40 centimeter lavere end niveauet for kælderen gulv. Således nødvendigvis tage hensyn til niveauet af jord frysning (i dette tilfælde skal basen sålen være lavere), som niveauet af det lave vand (base sål bør være højere).

Ved en egnet jorden og fundament bygning uden en kælder i en dybde meget mindre - 70 centimeter. I våde jord, den mindste dybde på 120 centimeter.

udhuse

Fritstående bygning på en forstæder websted for at kræve ikke mindre opmærksomhed end huset. Med opførelsen af små og lette bygninger for vigtig dybde af strimlen fundament. Til badet kan gøres til en dybde på 50 til 70 centimeter. Dette er nok til at bære vægten af de træbygninger.

For pålidelig drift af tilknyttede faciliteter skal tage hensyn ikke kun vægten af strukturen. Tage hensyn til alle de andre parametre, der påvirker beregningen af dybden af strimlen fundament.

Lignende beregninger for at arrangere fundamentet og anbefalede til andre landbrugsbygninger: stald, værksted, garage, hønsehus eller stald til dyrene.

Dybden og typer af æglæggende en mur

Dybde af strimlen fundament mursten under vagten skal matche den tilsigtede vægt hegnet. Hvis du planlægger at bygge udelukkende af mursten, beregningen er den mest dybden af fundamenterne er det samme som en konventionel bygningsdesign.

Fuldt mursten hegn - meget dyrt fornøjelse. Oftest lavet af mursten gør poler og sæt billigere hegn mellem dem. Der er to varianter af fundamentet arrangement under denne form for hegn :

 • bælte, omkring omkredsen;
 • kolonneformat - kun ved mursten søjler.

Pier fundament kræver også overholdelse af visse regler, der gælder for det alle de anbefalinger om svulmende jord, bør dets dybde være under frysning af jorden.

moderne teknologi

Moderne teknologi og kvaliteten af materialet (beton) tillader selv på vanskelige jordtyper, som anvendes melkozaglublennye fundamenter. Dette reducerer den tid og opførelse af bygninger, og omkostningerne (opførelse basen kan gøre 25% af udgifterne til huset).

Med visse regler melkozaglublenny strippe fundamenter kan lægges i en dybde på 50 cm, selv ved svulmende jord. er en forudsætning for:

 • Anvendelse af monolitiske armeret betonfundament eller klasse M200 M300;
 • igennem furen under fundamentet af båndet påbudte isolation stabel (polystyrenplader) og hæld nepuchistye materialer;
 • ram og niveau drain pude af sand og grus tykkelse på mindst 2 cm;
 • laterale baser område imprægnering og isolerede (polystyrenplader);
 • nepuchinistym hulrum fyldes af ethvert materiale (en blanding af grus og sand, sand, grus).

En sådan teknologi er blevet udbredt og med held anvendt i konstruktionen af bygninger i USA og nogle europæiske lande. Mange års erfaring bekræfter muligheden for betydelige besparelser i byggeriet ved at lægge fundamentet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.