Nyheder og SamfundBerømtheder

Foto og biografi Nabokov. Kreativitet. interessante fakta

Vladimir Nabokov - en fremragende forfatter. Desuden var han en digter, litteraturkritiker, entomolog, oversætter og lærer. Vladimir Nabokov er den eneste indenlandske forfattere, der skabte værker på et fremmed sprog (engelsk), såvel som i deres egen. Biografi af Nabokov nærmere beskrevet i denne artikel.

Hans stil er meget rig, varieret, unikke og slående. Nabokov mest berømte værker - romanen "Lolita", som blev filmet flere gange, samt "The Luzhin forsvar", "Masha", "The Gift", "Invitation til en halshugning". Alle disse værker er interessant, på hver deres måde.

Nabokovs kreds af interesser

Det skal siges, at rækken af forfatterens interesser var meget bred. Vladimir Nabokov ydet et stort bidrag til lepidopterist (dette afsnit kaldes en kompleks ord entomologi studere Lepidoptera). Tyve arter af sommerfugle opdagede Nabokov. Biografi, kort skitseret, betyder det ikke indebærer en detaljeret bekendtskab med lidenskab af hans, fordi Vladimir Vladimirovich interesserer os frem for alt som forfatter. Dog må jeg sige, at Vladimir Nabokov er forfatter til atten videnskabelige artikler. I hans samling af sommerfugle, der er 4324 eksemplarer. Han gav den til Zoologisk museum, der ejes af universitetet i Lausanne.

Hertil kommer, at undervisning i russisk og verdenslitteraturen præget af sådan en forfatter som Vladimir Nabokov, biografi. Han har også oversat til engelsk, "Lay" og "Evgeniya Onegina". Denne skribent var også glad for skak, hvilket var noget af en stærk spiller. Han har udgivet nogle interessante skak problemer.

Oprindelse Nabokov

Biografi af Nabokov begynder April 10, 1899 - det var, da han blev født. Han kom fra en aristokratisk familie. Faderen til den kommende forfatter var Nabokov Vladimir Dmitrievich, en berømt politiker. Familien nyder tre sprog: indfødte russisk, samt franske og engelske. Således havde Vladimir Vladimirovich. Fra en ung alder mestrer disse sprog. Med hans egne ord, Nabokov lærte at læse på engelsk, før i russisk.

Barndom, læring i skolen Tenishev

Tidlige barndom fremtiden forfatter bestået i overflod og komfort til sine forældres hus, beliggende i Sankt Petersborg, Bolshaya Morskaya. Besøgte også familiens landsted, som var under Gatchina (foto ovenfor viser det).

Vladimir Nabokov begyndte at træne på St. Petersborg Tenishev School. I denne institution ikke længe, før han blev uddannet Osip Mandelstam. Entomologi og litteratur blev hovedinteresse Vladimir Vladimirovich. På hans egen regning kort før revolutionen, udgav han en samling af hans egne digte.

Emigration, undervisning i Cambridge

Efter revolutionen i 1917 Nabokov familien flyttede til Krim, og senere, i 1919, besluttede at emigrere Nabokovs. Det lykkedes dem at tage med dem nogle af de smykker, og familien boede på pengene i Berlin. På dette tidspunkt, fortsatte han sine studier ved Cambridge Vladimir Vladimirovich Nabokov. Hans biografi af disse år, præget af det faktum, at han fortsatte med at skrive digte på russisk og oversat arbejdet i Lewis Carrolls "Alice i Eventyrland" til deres modersmål.

Nabokovs fars død

I marts 1922 fandt sted den Nabokov familie tragedie. leder af familien blev dræbt, Vladimir Dmitrievich. Denne tragiske begivenhed fandt sted i løbet af foredraget "Amerika og genoprettelse af Rusland" P. N. Milyukova, afholdt i Berlin Philharmonic. Faderen til forfatteren forsøgte at forhindre radikale skyde på Miljukov, men blev dræbt af sin partner.

Ægteskab, første historier og første roman

Vladimir Nabokov i 1922 blev medlem af den russiske diaspora, der bor i Berlin. Han tjente penge for at leve undervise i engelsk. I organiseret af emigranter fra Sovjetunionen i Berlin forlag og aviser begyndte at dukke historier om Nabokov. En vigtig begivenhed i det personlige liv af forfatteren fandt sted i 1925 - han var gift. Det er blevet en darling Vera Slonim. Vladimir Vladimirovich mødtes med denne kvinde ved et kostumebal. En af de vigtigste årsager til dens opståen som forfatter er hans lykkelige familieliv. Nabokovs første roman hedder "Masha" dukkede kort efter ægteskabet mellem dens forfatter.

Arbejder på russisk

Indtil 1937, Vladimir Nabokov skrev otte romaner på russisk. Dens arkitektoniske stil bliver mere og mere kompleks, forfatteren lægge mere dristige eksperimenter med formen. I Sovjetrusland, ikke offentliggjorte Nabokov romaner, men den vestlige emigration, de havde succes. I dag disse værker betragtes mesterværker og klassikere af russisk litteratur, især romaner som "The Gift", "The Luzhin forsvar" og "Invitation til en halshugning".

Emigration til USA, romaner på engelsk

I slutningen af 1930'erne, den politik, som de nazistiske myndigheder i Tyskland, førte til forsvinden af den russiske diaspora i Berlin. Siden da Nabokovs liv med sin kone, har en Jøde i dette land blive umulig, så han flyttede til Paris. Senere, da Anden Verdenskrig begyndte, forfatteren emigrerede til USA. Når du er i Europa, ophørte med at eksistere den russiske diaspora, Vladimir Vladimirovich. Endelig tabt russisktalende læsere. For Nabokov, den eneste løsning var at begynde at skrive på engelsk. Den første roman, skabt dette sprog, han skrev tilbage i Europa, inden de forlader USA. Det kaldes "The Real Life af Sebastian Knight". Og fra 1937 til sin død, var Vladimir Vladimirovich ikke skrive noget mere om den russiske roman. Han har lige oversat "Lolita" i modersmål, og skrev en selvbiografi i det ( "anden bred").

I perioden 1940-1958, Vladimir Nabokov, mens i Amerika, tjener til livets ophold ved forelæsninger i amerikanske universiteter. Disse foredrag er afsat til nationale og verden litteratur.

Interessante fakta om Nabokov-lærer

Betydelig originalitet fornem forfatter Nabokov. Hans biografi modtog også mange interessante fakta. Men også som lærer Nabokov er ikke mindre interessant. Det er kendt, at han var kendetegnet ved den usædvanlige måde af forelæsninger. Vladimir Nabokov bedt de studerende til at sidde altid de samme steder. Han strengt forbød dem under forelæsninger aftale med udenrigsanliggender. Vladimir Vladimirovich ikke lov til at komme til eksamen. Dette kan kun gøres ved at præsentere en lægeerklæring. Grundigt forberedt på alle deres foredrag Nabokov. Biografi og værker af en bestemt forfatter studeret dem i stor detalje. Writer at tænke grundigt over, hvad der vil tale. Ikke desto mindre er de studerende havde på fornemmelsen, at læreren en masse improvisere. Vladimir Vladimirovich havde sin egen mening om alt på samme tid, det kunne radikalt forskellig fra den sædvanlige. Især det henviser til sin holdning til det arbejde, Sholokhov, Tjekhov, Dostojevskij og andre. Nabokov hele sit liv, han afskyede alt spidsborgerlige, vulgære og banale.

Den første engelsksprogede roman, "Lolita"

De første engelsksprogede romaner af Nabokov var "The Real Life af ...", som allerede er nævnt ovenfor, samt "Bend Sinister". Disse værker, på trods af al deres kunstneriske værdi, kommerciel succes havde ikke.

I disse år, Vladimir Vladimirovich nøje nærmer sig E. Wilson, samt nogle andre litterære kritikere. Han fortsætter med at arbejde i entomologi på det faglige niveau. Rejs på tværs af USA i løbet af ferien, arbejder på oprettelsen af romanen "Lolita" af dens forfatter, Vladimir Nabokov. Biografi og arbejdet i denne skribent, mange er af interesse på grund af det faktum, at han er skaberen af værket. Dens tema - historien om en voksen mand, der antændte en passion for 12-årig pige. For sin tid, at emnet var utænkeligt, på grund af hvad forfatteren var næsten intet håb selv af, at romanen er offentliggjort, for ikke at nævne hans tilståelse. Men succesen var øjeblikkelig. Først "Lolita" blev udgivet i Europa, og efter et stykke tid - i Amerika. Denne roman er straks bragt til forfatterens finansielle formue og verdensomspændende berømmelse. Det er interessant, at det oprindelige arbejde, der markerede Nabokov, dukkede op i "Olympia" meget frastødende udgivelse. Dette forlag, som er forfatter til "Lolita" har indset, efter at teksten er blevet offentliggjort, primært specialiseret i "polupornograficheskih" romaner og lignende værker.

Vend tilbage til Europa, det nyeste produkt

Biografi af Nabokov yderligere markeret hans tilbagevenden til Europa. Writer siden 1960 liv i Montreux (Schweiz). Der syntes hans seneste romaner, hvoraf den mest berømte er den "Helvede" og "Pale Fire". Biografi af Nabokov slutter i 1977. Det var dengang, at forfatteren døde, før de fylder 78 år. "The Original of Laura" - Nabokovs sidste roman, som forblev uafsluttet. Det blev offentliggjort i november 2009 i det engelske sprog. I samme år forlaget "ABC" har udstedt en russisk oversættelse af dette arbejde.

Biografi af Nabokov, en sammenfatning af hans romaner, samt teksten til hans værker - alt dette og den dag i dag er interessen for talrige fans af hans arbejde. Vladimir Nabokov - den originale og talentfulde forfatter, anerkendt verden over.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.