BilerBiler

Diesel er svær at starte, "kulden": årsagerne. Vedligeholdelse og reparation af dieselbiler

Før eller senere, hver bil ejer står over for problemet arbejdede starte motoren. Og det sker på både benzin og diesel motor. Sidstnævnte er især ofte nægter at afvikle i vinteren. Og alt sammen på grund af egenskaberne af dieselolie. Efter alt, i modsætning benzin, er der ingen tændrør, som ville sætte ild til blandingen. Brændstof antændes ved kompression kraft. Plus diesel bliver tykkere ved lave temperaturer. Men lad os ikke komme foran. Så lad os se på, hvorfor morgenen er svært at starte diesel. Vigtigste årsager og løsninger, se vores artikel i dag.

Starter og batteri

De fleste af problemerne med lanceringen opstår på grund af slitage af disse to elementer. Efter alt, starten af motoren afhænger af dem "kulden" og "varm på". Hvis din dieselmotor er svært at starte, "det kolde", kan årsagerne være afladede batteri. Sidstnævnte, samt dieselbrændstof, er også bange for lave temperaturer. I løbet af natten kan han miste op til 20 procent af sin kapacitet. Dette er den kritiske eksponent. Som et resultat, vil selv den nye Renault Duster starte umuligt. Hvad er løsningen? Udgangen er kun én - tillægget "plantet" batteriet. Du kan gøre dette på flere måder. Den hurtigste løsning - en "Booster". Med hjælp fra "krokodiller" du er forbundet til terminalerne på batteriet brugbar bil og starte motoren i at starte. Men metoden er ganske farligt, især for selve batteriet.

Den anden, mere sikker metode - er at anvende de såkaldte boostere. I de senere år er de blevet meget populære blandt bilister. Boosteren er en lille batteri (sammenlignelig med dimensionerne Power Bank til mobiltelefoner), som inden for 30 sekunder kan levere en høj startstrøm i "Boost" mode (deraf navnet). Dette batteri - 12 V og er velegnet til de fleste biler og varevogne med en slagvolumen på op til 4 liter. praksis viser imidlertid, at den høje kvalitet "booster" er i stand til at køre selv en lastbil motor. Den eneste ulempe ved sådan et batteri - er prisen. Det kan sammenlignes med omkostningerne ved de tre gode bly-syre-batterier.

Den tredje måde - opladning på den stationære oplader. Det er den sikreste, men langsom metode. Efter alt, for at genoprette tabt 20 procent afgift for, at enheden vil tage mindst 30 minutters tid.

Som for startere, de også fejle. Det kan ikke svare til en terminalindretning eller et slidt drivtandhjul som går i indgreb med kronhjulet. Under alle omstændigheder, vil du være i stand til at bestemme problemet "ved øret". Starteren vil udsende andre lyde under drift.

Lav kompression dieselmotor

Dette er et problem for biler ældre end 20 år. Kompression på dieselmotoren er signifikant forskellig fra benzin, mindst 2 gange. Da brændstoffet antændes af kompressionskraften, så tallet skal være mindst 20 atmosfærer. Benzinmotorer også lanceret med succes og ved 8 atmosfærer. Dette bør tages i betragtning. Hvad kunne være årsag til lav komprimering? Dette er primært sliddet stempel, ringe. Sidstnævnte kan ligge at formularer ellipse i cylindervæggen. Dette problem er ledsaget af en stor zhorom olie. Af den måde, kan kompression gå tabt i et par, og i en cylinder. I sidstnævnte tilfælde er problemet ledsaget med lanceringen vibrationer i tomgang træk. At diagnosticere motoren, er komprimering kræves frøs. Og ud fra disse resultater konkluderer vi - motor reparation eller ændre en ny. Med deres hænder der er ikke noget kan ikke ske - det er arbejde vagtposter. De, der kommer til at købe en gammel diesel råd - tjek kompression på hver cylinder. Denne lille skridt vil spare dig fra uforudsete problemer og lommepenge.

frosne brændstof

Dette er en anden almindelig årsag til, at dieselmotoren er svær at starte, "det kolde". Grunde i flydende krystallisation. Med hver faldende temperatur paraffinudfældning dannet i brændstoffet. Brændstof bliver uklar, og tyk, ligesom budding. Men hvordan maskiner fungerer i de nordlige regioner? For ikke at have problemer med lanceringen, i er nødvendig den kolde vinter dieselolie. Hvordan er det anderledes end normalt? Modsætning til sommer, vinter dieselolie indeholder additiver, som forhindrer dannelsen af flydende paraffiner og krystallisation. Jo en tyk olie er ikke i stand til at trænge ind i porerne i filtret og rørledningen, for ikke at nævne dyserne.

Hvor kan jeg købe en vinter diesel? Dette brændstof er solgt til alle benzinstationer i den kolde årstid. Påfyldning på forhånd forberede vintersæsonen, fortynde brændstof tilsætningsstof "antigel". Skader på motoren det virker ikke - den er verificeret af mange bilister. Dog kan nogle tankstationer sælge brændstof rester af sommer om vinteren. For at undgå at blive et offer for omstændighederne, er erfarne bilister anbefales at bære en flaske ANTIGEL og føje den til tanken selv. Især hvis det forventede kraftige afkøling. Andelene vist i vejledningen. Hvad er det frysepunkt dieselolie sommer? Brændstof parafiniziruetsya allerede ved -5 grader Celsius. Så altid spørge på pumpen, Arktis er brændstoffet eller ej.

alternativ ANTIGEL

Hvis der er en særlig håndværktøj til at forhindre krystallisering af brændstof vil give bremsevæske. Nogle håndværkere bruger alkohol, tilføje det til tanken. Imidlertid bremsevæske mere jævnt løber fra brændstofsystemer knudepunkter. Men fortsat anbefale anvendelse af tilsætningsstoffer specielt designet til at gøre det. En liter af midler værd omkring 500 rubler. Samlet volumen er nok til 1000 liter brændstof. Doteringsstoffet er stand til at reducere krystallisationstemperaturen til -40 grader.

Vandet i systemet

Hvor kommer den fra? Dette kan være et kondensat tank. Desuden problemet af ejere står over er ikke kun lastbiler, men også af biler, herunder Renault Duster. Den mest aktive kondensat dannet i koldt vejr. Også vand kommer ind i tanken har en pistol. Fysikkens love er ikke blevet aflyst - der kan dannes kondens i tanke og benzinstationer selv, selvom de er skjult under jorden. Som et resultat strømmer vand ind i tanken og er deponeret i arterier. Og som bekendt denne væske er blandbar med dieselolie. Indtrængende vand kan beskadige højtrykspumpen.

Hvordan skal man behandle dette problem? Lastbiler ofte sat ekstra filtre, separatorer. Brændstof passerer gennem dem, renset for urenheder. Herunder kondensatudskiller absorberer. Fra tid til anden er det drænes ved at skrue en speciel ventil ved bunden. Hvis denne personbil, som anvendes i den nordlige region, er det heller ikke til hinder for installation af separatoren. Fordelene ved dette filter er værdsat af mange bilister. Dette er faktisk en effektiv enhed, der kan beskytte motoren fra hammeren, og tanken mod indvendig korrosion. Nogle enheder er udstyret med varme. Dette sikrer en succesfuld opstart ved temperaturer på op til -50 grader Celsius. Men prisen på disse enheder - 30 tusind rubler. Separatorer uden opvarmning kan købes for 7-9 tusind.

Luft i brændstoffet

Mærkeligt nok, men også på grund af denne diesel er svær at starte, "det kolde". Årsagerne - tilstedeværelsen af en luftsluse. Som det er kendt, er det cylindre, luft og brændstof fodret separat dieselmotor. Og hvis systemet dannet "plug", ville kompoundering proportioner blive krænket. Motor vil gribe og straks gå i stå.

Oxygen i pumpen falder på grund af skader i brændstofledningen. Undersøg monteringsstedet og tilstand af rør selv. Skal være fri for revner og sagging brændstof til dem. Dette kan forårsage overdreven luftlækage. På grund af dette, dieselmotoren er ikke i stand til at fungere normalt. Hvordan til at løse problemet? Luftrøret fjernes ved at åbne ventilen særlig bundfældning på filteret.

For tyk olie

Som det er kendt, dieselmotorer bruge en anden smøremiddel end benzin. Det betyder dog ikke forsikre bilen ved hård start, især om vinteren. Med et fald i olietemperaturen i motoren begynder at blive tyk. Starter selv når et opladet batteri vil være svært at dreje svinghjulet, og med det, og krumtapakslen. Typisk anvendes i dieselmotor olie med en viskositet på 15W-40. Ved kørsel under ugunstige forhold, eksperter anbefaler at sænke stangen til 5W-30. Mere olie er befordrende for let rotation af krumtapakslen, hvilket er særligt vigtigt for motor med faldende temperaturer.

tænding vinkel

De dieselmotorer har også en parameter. Hvis han ikke er i overensstemmelse med den standard, vil motoren køre ru. Mærkbar uønsket vibration, diesel er svært at starte, "det kolde". Årsager galt i den udsatte kulstof tændingen. Også, kan denne parameter "skudt ned." Sådan indstilles tændingen korrekt? Denne procedure kræver visse færdigheder. Indstilling fremrykningsvinklen korrektion af brændstofindsprøjtning betyder, at leveres i en forudbestemt bestemt punkt ved afslutningen af kompressionsslaget. I tilfælde af normale parametre forekommer defekt forbrænding i cylindrene. På grund af dette, muligheden for detonation og ryste i tomgang. Sådan indstilles tændingen korrekt? Parameteren indstilles ved rotation omkring aksen af brændstofpumpen. Desuden er vinklen indstilles ved at dreje knastakslen remskive. For at konfigurere, skal du komme til motorens svinghjul, efter at fjerne det fra kabinettet. Den bør finde prop på et svinghjul, der sænkes ned i åbningen, og rul element med nøglen.

Så vi sat i bevægelse af krumtapakslen. Drej håndhjulet med uret, før arbejdet aflåselig. Yderligere finde pumpe drivaksel. Diesel på det bør ikke lække. Kombiner mærker på pumpeflangen og drivkoblingen. Næste rulle krumtapakslen endnu en tur og se ud, hvis etiketten justeret. Derefter styre positionen af skalaen. Efter tilspænding drivmuffen Proppen løftes på svinghjulet. Val rulles 90 grader. Proppen skal placeres i rillen.

På den afsluttende fase af installation svinghjulshuset og stram fastgørelsesskruer. Start motoren, og kontrollér dens drift. Ved tomgang motoren bør ikke udsender unødvendige vibrationer og bevægelse skal være fri for fejl og ryk.

Stearinlys, relæ

Ja, dieselmotoren har også et stearinlys. Men i modsætning til benzin, de er ikke ansvarlige for afbrænding af blandingen, og for dens lamper. Med andre ord, er motoren forvarmes. Diesel bliver mindre gennem kolde gløderør. De er især relevant i vinteren. Derfor, hvis motoren er svær at starte, det bør inspiceres stearinlys. Måske de ikke producerer normale opvarmning brændstof til en dieselmotor. Disse elementer er drevet af relæet og udstyret med sin styreenhed. Når sidstnævnte kontrollerer opvarmning af stearinlys i overensstemmelse med en forudbestemt mængde tid. Efter en vis tid af forsyningsspændingen til tændrøret er stoppet. Relæ virker ikke længere, fordi opvarmning brændstof til dieselmotorer allerede fremmes. Men dette er ikke altid tilfældet. Det sker, at lyset standser i den indledende fase. Og her er problemet allerede i elektronik. Det er værd at tjekke arbejdet i relæet og den elektroniske enhed. Mekanismen bør offentliggøre et klik. Hvis systemet har en sikring, så tjek det så godt. Måske elementet brændes ved en hoppe spænding, og der var en automatisk kæde pause. Med udskiftningen sikringselementer arbejde genoptages.

Det er værd at modstand måling gnist glødetråd selv. Dette gøres ved hjælp af et multimeter. Det samme testeren er diagnosticeret relæ drift. Men den sikreste måde - at forsøge at starte motoren i den præ serviceres enhed og relæer. Denne metode gør det muligt hurtigt at bestemme grunden er svært at starte diesel.

pumpe dyse

Den sidste i driften kan meget forurenet. Inde de dannede lak og svovl indskud. Også glem ikke sådan noget som naturlig slitage af dyser.

Den væsentligste forskel mellem brændstofsystem dieselmotoren er, at brændstoftilførslen er produceret under højt tryk. På moderne enheder med injektion "Common Rail" er tallet 200 MPa. Til sammenligning, injektoren opererer inden 4-5 MPa. Forurening dyser fører til vanskeligheder pumpe drift. Som et resultat, brændstoftryk falder. Ud situationen - rengøring eller udskiftning af dyser (afhængig af deres grad af slid). Twist og diagnosticere disse elementer alene kan ikke anbefales. Alle kontroller skal foretages på særlige stande. Det skal bemærkes, at de snavsede injektorer, foruden et lavt tryk er ikke i stand til at sprøjte blandingen under normal fakkel. Det er opfattelsen i driften af motoren - motoren i tomgang troit, mistede trækkraft, øger forbruget.

Tips

Nedenfor fremhæve vi et par tips om , hvordan man starter dieselmotoren i koldt vejr :

  • Hold serviceres batteri. I 80 procent af tilfældene, problemet ligger i batteriet-sæt. Brug ikke for gamle batteri, hvilket er en alder af 5 år eller mere. For større sikkerhed skal købe en "booster", som vil give en start-up strøm afhængigt af graden af din batteriopladning.
  • Hvordan man starter en dieselmotor i koldt vejr? Hvis en start er lavet i kulden, skal du "vække" batteriet. For at gøre dette i et par sekunder, tænde forlygterne.
  • Hvis der er alvorlige frost, lagring et batteri hjem for natten. Periodisk rengøre polerne på batteriet, hvis de oxideres. For at gøre dette, bruge specielle spray eller aggressiv sandpapir.
  • Vælg den rigtige olie. Husk, at temperaturen sænkes, det tykner. En ændring er olie "på jorden" vil ikke fungere. På maskiner med et antal kørte under 100 tusinde kilometer anbefales det at anvende syntetisk eller semisyntetisk olie med et viskositetsindeks 0W eller 5W.
  • Før langtidsparkering kan hældes i olien til 100-150 ml benzin. Fortynding brændstof smøring og motorstart uden problemer "i kulden". Proceduren ikke skader motoren, men ikke misbruge den.
  • Før du starter starteren lidt holde nøglen i tredje position. I denne periode af tid til at opvarme gløderør brændstof og forberede den til at skyde. Som regel moderne automotive viser et ikon i kombiinstrumentet.
  • Hvis motoren ikke starter inden for 10 sekunder, skal du slukke for starteren. Ellers varigheden af driften vil medføre en kraftig afladning af batteriet. Normalt motoren er nok 1-2 sekunder til at starte.
  • Brug ANTIGEL. Og hæld det i tanken før tankning er nødvendig.
  • I meget koldt de første 1-2 kilometer skal gå til lave hastigheder og hastighed til alle dele af køretøjet korrekt varmet.

konklusion

Så vi fandt ud af grundene til, at diesel er svær at starte, "det kolde", og hvordan man kan løse dette problem. Som du kan se, i de fleste tilfælde er problemet trivielt. Men når det kommer til de slidte dyser eller fast stempel hjul, reparationer bør overlades til professionelle.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.