BilerBiler

Enheden og mærkning af tændrør: oversigt, modeller, producenter og anmeldelser

Tændrør - en vigtig komponent, som definerer driften af forbrændingsmotoren. Det påvirker rettidig start af motoren, stabiliteten af tomgang, magt, økonomi og køretøj acceleration. Stearinlys operere under ekstreme forhold. Periodisk, de har brug for at blive udskiftet. Lad os lære at konstruere disse dele, samt overveje, hvordan man kan dechifrere markeringerne af tændrør.

Sådan virker det

Posten består af en legemsdel af kontaktstangen, isolatoren af elektroderne og keramiske materialer. Også indretningen har særlige keramiske isolator. Huset er udstyret med et gevind. Ved hjælp af et element, der er monteret i huller i topstykket. Disse huller kaldes lysestage brønde. Huset har en særlig sekskant for en standard tændrørsnøgle. Også på elementet har en speciel nikkel belægning. Den beskytter stearinlys mod korrosion. Diskuteret nedenfor i detaljer mærkning enheds- og tændrør.

referenceplanet

Proplegemet har en særlig referenceplanet. Det hjælper til at forsegle hullet. På forskellige typer af stearinlys bruges flad og konisk støtte. I det første tilfælde anvendes en speciel tætningsring for yderligere tætning. Konisk overflade sig godt forsegler komponenter og cylinderhovedet forbindelse.

isolator

Disse elementer af stearinlys lavet af meget stærke specielle keramiske materialer. På overfladen af den isolerende del er der specielle riller. De beskytter den del af el-lækage. En del af dette element har en konisk form. Dette såkaldt termisk kegle.

elektroder

Hvis man skærer et stearinlys, kan du se den centrale elektrode og kontakten aksel. Disse elementer er fremstillet af et særligt højtemperaturbestandige legeringer. Materiale til midterelektroden er to former for metaller. Således er den centrale del fremstillet af en kobberlegering. Så er det pakket ind, til at modstå høje temperaturer. De nye propper er en speciel modstand. Det er nødvendigt for undertrykkelse af elektromagnetisk interferens. I gammeldags produkter et sådant element ikke er til stede. Derfor, når motoren er under kølerhjelmen, kan du høre en karakteristisk knæk.

karakteristika af

Stearinlys har forskellige egenskaber. Hver model er høstet under visse typer af moderne forbrændingsmotorer. Vigtigste karakteristika for gnist krypteret i legenden. Denne mærkning vil blive diskuteret tændrør.

overordnede dimensioner

Lysestage brønde i motorerne er af forskellig størrelse. Dermed elementer af forskellige diametre. Størrelsen af stearinlys - det er dens diameter, parametrene for tråden, længde og størrelsen af nøglefærdige.

varmeeffekt

Mærkning af tændrørene omfatter varmeeffekt, som kan dekrypteres og læse. Det indikerer de termiske karakteristika og egenskaber af elementet. Candle, som har en lille overflade tænding, kaldet varmt. Varmen kegle af elementet kan opvarmes til 900 grader for relativt små belastninger. Sådanne elementer er monteret på slaboforsirovannyh motorer hvor lav kompressionsforhold. Der er kolde og tændrør. Mærkning dem er anderledes og afhænger af producenten: udlandet, i modsætning til indenlandske producenter, ingen skalaer glødelamper numre. "Kolde" komponenter er installeret på den højtydende motor. En glød tænding forekommer ved høje termiske belastninger. Mens stearinlys kegle ikke opvarmes til 400 grader, er det dannet af en deponering. Det fører til en lækstrøm. På grund af denne væsentlige forstyrret dannelsen af gnisten. Ved temperaturer tæt på 400 grader, bliver soden forbrændes. Dette er normalt. Således stearinlys selvrensende. Indenlandske producenter producere genstande, som er glødende nummer - 8, 11, 14, 17, 20, 23 og 26. Hvis bilen er indstillet for "kolde" stearinlys, de vil selv-clean dårlig. Derfor vil motoren blive ustabil. Hvis lyset er for "hot", er der risiko for skær, der er selvantændelse. Symptomer på dette fænomen er minder om en detonation. Størrelsen af gnistgabet er angivet i instruktionsbogen. Placeret i det aktive parameter 0,5-2 mm. Mærkning af tændrørene omfatter denne størrelse i sig selv, kan det læses på pakken. Afhængigt af, om elektrodestrukturen specifik for gnistgabet kan justeres. I nogle kan det være ureguleret.

Mærkning af indenlandske varer

De produkter, der fremstilles af den russiske producent, skal du sørge for at angive følgende data. Det er det tidspunkt, hvor varen blev sat - angiver måneden eller de to sidste cifre, som kan læses år. Også angive et varemærke eller navnet på producenten. Udpeget og typen af stearinlys (angiver, at lyset er lavet i Rusland). Også være markeret, hvor du kan læse de vigtigste egenskaber ved produktet. På det vil blive diskuteret mere detaljeret.

Decifrere russiske stearinlys

Kontakt mærkning af tændrør til WHA vil blive overvejet. De er alle lavet i russiske virksomheder. Lad os dechifrere det - En U17 DVRM 10:

 • Den første angiver tråd eller dens parametre. Denne mærkning indeholder bogstavet "A", som svarer til gevindstigningen på 1,25 M14. "M" - det kan også blive henvist til en anden måde. dette svarer til M18 gevind med en stigning på 1,5.
 • Yderligere designfunktioner angivne produkt. I vores tilfælde, "Y" angiver, at en mindre sekskant nøgle. "M" brev er også angivet af producenten. Dette tyder på, at den lille størrelse stearinlys.
 • Tallet "17" i mærkningen - en varmeeffekt. Det kan være alt. I dette tilfælde er det en varm stearinlys.
 • Bogstavet "D" angiver længden af tråden. Det kan være 12, 19 og 17,5 millimeter. Så mærkning fortæller keglen. Det kan være fremspringende eller uden fremspringende. I sidstnævnte tilfælde, "B" i mærkningen rapporter, at højttaleren kegle.
 • Endvidere "P" indikerer tilstedeværelsen af det indbyggede modstand. Det beskytter mod forskellige former for indblanding. I dette tilfælde er det. "M" - en betegnelse informerer om typen af den centrale elektrode. Det kan være en standard eller med kobberkerne. Og endelig, den "10" - et serienummer.

På grund af det faktum, at udenlandske producenter ikke bruger en enkelt mærkningsordning for stearinlys, derefter afgøre, at de mærker Bosch tændrør kan kun producentens katalog.

Decifrere stearinlys markerer de udenlandske producenter

Så vi kiggede på, hvordan man kan dechifrere produktionen af indenlandske mærker. Men problemet er, at russiske produkter har en lille ressource. Derfor er det bedst at købe importerede produkter. Som det fremgår af tilbagemeldinger, levetid gnist højere.

NGK

Tag for eksempel, NGK tændrør.

Decifrere mærkningen er faktisk næsten det samme som i tilfældet med indenlandske stearinlys. Den meget betegnelse - BCPR7ES-11. Det første bogstav - er diameteren af tråden, i dette tilfælde er det 14 mm. Det andet ciffer - et stearinlys nøgle. I dette tilfælde bør den centrale størrelse være 16 mm. «P» siger, at isolatoren virkende type. R rapporterer tilstedeværelsen af modstanden. 7 - en varmeeffekt. E - længden af tråden. S - standardprodukt. Endelig figur 11 - et hul. I dette tilfælde er det 1,1 mm.

Brisk

Disse stearinlys er lavet i Tjekkiet. Selskabet driver 35 af sidste århundrede. Mærkning tændrør Brisk - DOR15YC-1. Lad os prøve at tyde det:

 • D - er diameteren af 19 mm under standard nøgle "14".
 • Standard tråd med en deling på 1,25 mm.
 • «O» viser, at den specielle design foran os.
 • R - oplyser om tilstedeværelsen af modstanden.
 • Figur 15 - et varmeeffekt.
 • Y - afsmeltet arrester type.
 • "C" - en kerne fremstillet af kobber.
 • "1" - et mellemrum på 1 til 1,1 mm.

Så fandt vi, at sådan et tændrør, og hvordan man dechifrere deres mærkning.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.