FormationHistorie

"Armenien" (skib). Tragedien i det 20. århundrede

"Armenien" - skibet, der er død af en lang tid dækkeevne. Omkring tusind mennesker døde om bord under den tyske offensiv på Sevastopol. November 7, 1941 den dag i paraden på Den Røde Plads, der var denne frygtelige tragedie. På den sydlige kyst af Krim gik til bunden af "Armenien" - skibet, der blev betragtet som en af de bedste skibe i Sortehavet Flåde. Af denne katastrofe er det ikke var tilladt noget til rapporten. Kun klassificeret som "top hemmelige" blev filmet i 1989 med bogen udgivet af Folkekommissariatet for USSR flåde, der sagde om denne tragedie. Der var ingen detaljer - kun sparsomt rapporteret koordinaterne og ødelæggelsen af bekæmpe skibe og fartøjer, herunder fartøj af interesse for os.

Karakteristik af skibet "Armenien"

Motoren Skibet er designet af ingeniører under ledelse af J. Koperzhinskogo, chefdesigner. I november 1928 blev det lanceret. Dette skib var en af de øverste seks passagerskibe, der tvistet Sortehavet. Cruising vifte af "Armenien" var 4.600 miles. "Armenien" - skibet, der kunne bære 518 passagerer i kahytter, 317 dæk passagerer og 125 "siddeplads", og en vægt på op til 1 tusinde tons .. I dette tilfælde kunne skibet nå en hastighed på 27 km / t. Seks af de bedste skibe (med undtagelse af "Armenien", den omfattede "Abkhasien", "Ukraine", "Adsjarien", "Georgia" og "Krim") begyndte betjener linje Odessa - Batumi - Odessa. Disse fartøjer har transporteret tusindvis af passagerer frem til 1941

Motoren skib bliver et hygiejnisk og transport båd

"Armenien" med begyndelsen af krigen hastigt genopbygget i det sanitære transport skib. Rygning værelse blev omdannet til et apotek, restauranter omdannet til forbindinger og drift yderligere hængekøjer blev foretaget i hytterne. Plaushevsky Vladimir Yakovlevich, som på det tidspunkt var 39 år, blev udnævnt til kaptajn. XO blev Znayunenko Nikolai Fadeevich. Besætningen på "Armenien" bestod af 96 personer, og 75 sygeplejersker, 29 sygeplejersker og læger 9. Dmitrievskiy Petr Andreevich, lederen læge i byen Odessa Railway Hospital, som er godt kendt af mange i denne by, blev leder af det medicinske personale. På dækket og på siderne der var klare røde kors, der kan ses fra luften. Stor hvidt flag med billedet af Røde Kors blev rejst på de vigtigste masten.

Men disse foranstaltninger ikke gemme hospitalsskibe. Luftfart Göring fra de allerførste dage af krigen foretaget razziaer på dem. Ambulance "Anton Chekhov" og "Kotovsky" blev beskadiget i juli 1941. En "Adsjarien", angreb og styrtbombefly i flammer, stødt på grund foran hele Odessa. Den samme skæbne overgik i august og "Kuban".

Fordelene ved "Armenien"

Den Røde Hær, presset af fjenden, lidt store tab i hårde kampe. Der var så mange sårede. Om bord på "Armenien" al slags vejr dag og nat sygeplejersker arbejdede. Fartøjet 15 har begået en utrolig vanskelige og farlige flyvninger på såret. "Armenien" har transporteret omkring 16 tusind. Soldater, undtagen de ældre, kvinder og børn, der er blevet placeret i kahytter på besætningen.

Sådan er den korte historie af skibet "Armenien".

fartøj beskyttelse

Det er stadig en masse mystik i omstændighederne ved dødsfaldet af skibet. Den "Chronicle for den store patriotiske krig ...", afklassificeret i 1989, sagde, at skibet "Armenien" (foto vist ovenfor), "Kuban", samt skoleskibet "Dnepr" flyver fra Odessa med destroyeren "Merciless". Selvfølgelig er dette sparer skibe mod angreb fra tyske fly.

Manstein med 2. hær var fremme hurtigt på Krim. Kommandoen af Sortehavet Flåde var ikke klar til dette angreb. Før krigen blev Navy øvelser kun begrænset til de militære kampagner og "ødelæggelse" af amfibieangreb. Ingen kunne have forestillet sig, at Sevastopol bliver nødt til at forsvare fra land.

Transport sårede og evakueret beboere

Tyskerne tog hurtigt kontrol over alle ruter over land. Civile på halvøen (ca. 1 million) er fanget. Uddannede tropper imod Hitler forskelligartede dele af den røde hær. De gav ikke russisk en stor chance for at vinde. Beboere i Krim-halvøen til begyndelsen af november 1941 begyndte at massivt forlade ham. I byer med tilgangen af nazistiske tropper begyndte at gå i panik. Folk var en reel kamp for jord på enhver transport.

På gaderne i Sevastopol i oktober og november 1941 forvirring herskede. Fra byens evakueret alt, hvad der er muligt. Hospitaler, der er udstyret i Sevastopol og i gallerierne var fulde af sårede, men nogen beordrede øjeblikkelig evakuering af hele medicinsk personale. Allerede i dag nærmer sig byen fra vinduet i en bus eller tog i Inkerman område vil du bemærke store kampesten og dynger af sten. Det eksploderede hospitaler, der var i gallerierne. Kun let sårede blev evakueret derfra med skibe på Stalins ordre. E. Nikolayeva, en sygeplejerske på hospitalet viser, at tunnelen med "ikke-transportable" slag mod sårede har ikke fået til fjenden. SMERSH repræsentant førte sprængning. To læger har nægtet at evakuere. De blev dræbt sammen med den sårede.

FS Oktyabrsky, viceadmiral Sortehavet Flåde, holdes konstant på selve destroyeren "Courageous". Han veg bort fra de opgaver i forbindelse med beskyttelsen af hospitals- og passagerskibe og dannelsen af konvojer ved passage over havet. Oktyabrsky mente, at disse spørgsmål bør løses civile flådelederne. Det var en af grundene til, at der i bunden af Sortehavet viste sig mange af de bedste passagerskibe med folk er der.

De omstændigheder, der fører op til tragedien

Ifølge vidneudsagn fra vidner og dokumenter fandt det var i stand til at genoprette de begivenheder, der gik forud for sejl skib "Armenien" 6 November, 1941 Skibet var i de indre veje. "Armenien" hastigt tog en masse evakuerede og sårede civile. Situationen på skibet var meget nervøs. Tyske luftangreb kunne begynde på ethvert tidspunkt. Hovedparten af krigsskibe i Sortehavet Flåde ud til havet på ordre fra oktober, herunder krydseren "Molotov", hvor skibets radar er den eneste station i søværnet "Redoubt-K."

I Karantæne Bay, men "Armenien", indlæser skib "Bialystok". "Krim" tog folk og udstyr på molen Morzavoda. Belastningen på disse skibe udføres kontinuerligt. Plaushevsky, kaptajn på "Armenien", blev beordret til at sejle fra Sevastopol i 19 timer den 6. november. Skibet skulle følge i Tuapse. Kun en lille ubåd chaser under kommando af PA Kulashova, senior løjtnant, fik til opgave at ledsage.

Afgang "Armenien"

Kaptajn Plaushevsky forstod, at i denne mørke nat, ledsaget kun i stand til at levere stealth flodbåd sejlads og beskytte det mod fjendtlige angreb. Hvad var den irritation og overraske kaptajnen, da han blev beordret til at forlade byen ikke er i aftenskumringen, og i 17 timer, mens det stadig var lys. Efter døden af sanitære skib "Armenien" i dette tilfælde var det nært forestående.

Efter at have forladt 17 timer Sebastopol, skib fortøjet ved Yalta kun efter 9 timer, t. E. Ca. 2 kl. Historikere har fundet, at den måde, er blevet modtaget nye ordrer: at gå til Balaclava og udvælge NKVD arbejdere, medicinsk personale og den sårede, da tyskerne fortsat fremgang.

Produktionen af Yalta og død "Armenien"

Plaushevskomu rapporterede, at NKVD embedsmænd, part aktivister og 11 sygehuse med de sårede afventer lastning i Jalta. Da admiral FS Fra oktober det blev kendt, at "Armenien" udkommer fra Yalta på eftermiddagen, gav han ordre til kaptajnen ikke at sejle op til 19 timer, det vil sige, indtil det blev mørkt. I det mindste, så siger de admiral noter. Fra oktober bemærkede, at der ikke var nogen penge til at give dækning for det fartøj til havet og luften. Fartøjschefen havde bestilt, men ikke desto mindre frem fra Yalta. Tyske torpedofly angreb det i 11 timer. "Armenien" blev sænket. Efter at komme ind i torpedoen det var oven vande i 4 minutter.

Er i oktober beordret til at sejle på eller efter 19 timer

Manglen på dokumenter, der blev ødelagt i 1949 og senere giver ham en skygge. Historikere kan ikke hjælpe, men har mistanke om, at i oktober forsøgt at finde en undskyldning år efter tragedien. Men vi må erkende, at som den øverstbefalende flåde admiral vidste situationen i krigsskuepladsen. Han vidste, hvor skibet "Armenien", og det tidspunkt, hvor det sejlede fra kysten. Den oktober og vidste, at dette fartøj ikke eskortere, under reglen om luften ved tyske fly er et ideelt mål for styrtbombefly og torpedo fly. Død af skibet "Armenien" i 1941 i tilfælde af afrejsedagen det var let at forudse. Derfor er det meget sandsynligt, at rækkefølgen af natten for at vente, gav han stadig Plaushevskomu. skete imidlertid skibet til nogle uhyggelige begivenhed, der forårsagede kaptajnen til ikke at adlyde denne ordre. Dette er en anden mysterium død af skibet "Armenien".

At adlyde Plaushevsky

Lad os gå tilbage til at udforske begivenhederne. Det er kendt, at Plaushevskomu oprindelige ordre givet til skibsføreren har fået formuleret klart: det er nødvendigt at samle op det medicinske personale og de sårede og til at følge fra Sevastopol i Tuapse nat. Derefter blev et presserende ordre opnået, at for at redde de sårede og part aktivister skal følge i Jalta. Tid til at "Armenien" fra Sevastopol blev ændret - måtte gå i 2 timer før 17 timer. Den tredje ordre, som blev afleveret til kaptajnen, gjorde ham også hente de sårede og de lokale myndigheder, uden at gå til Balaklava Bay. Den fjerde orden, som Plaushevsky modtog tidligt om morgenen den 7. november FS Den oktober beordret til at sejle fra Yalta om aftenen, ikke før 19 timer. På en mærkelig måde det viste sig at være brudt. Kaptajnen sendte en båd til det åbne hav, "Armenien", hvis død blev en af de største tragedier i Den Store Fædrelandskrig.

Plaushevsky utvivlsomt ignorerede ordren kun fordi han var nødt til at underkaste sig en anden myndighed, som var om bord. Det var de ansatte i SMERSH og NKVD, taget om bord. Folk tilbage på anklagebænken, set som Plaushevsky før kommando om virkningen af fortøjning, var rasende. Han tordnende svor og lignede en kantet bæst. Og det Plaushevsky om, hvilke kolleger talte som en yderst erfaren og koldblodig person. Selvfølgelig kaptajnen truede med at dem, der er i en travlt med at forlade Yalta. De lovede ham en straf for at nægte at efterkomme.

overlevende

"Armenien", udgivet fra Yalta tidligt om morgenen, ledsaget af en vagt af havet, blev straks angrebet af to torpedo. Hun var ude af stand til at gå, og 30 miles. Efter torpederer skibet var oven vande fire minutter, og derefter sank skibet "Armenien" (1941, November 7). Kun de otte var til stede om bord formåede at flygte. Blandt dem var en soldat Burmistrov IA Bocharov og værkfører. Jeg så død "Armenien" og P. A. Kulashov, premierløjtnant og chef for maritim jæger. Da han vendte tilbage til Sevastopol, blev han afhørt af NKVD i en måned og derefter løsladt.

Søgningen efter "Armenien"

Det hændte, at kortene ikke angive præcist, hvor skibet sank, "Armenien". Stedet for hans død kan bestemmes kun ca.. Amerikanske og ukrainske søgemaskiner har gjort en fælles indsats for at lokalisere resterne af skibet, herunder brug af søgeren, "Titanic" undervandsfartøjer Billard. Vi undersøgte en række mulige oversvømmelser områder. Den mest moderne søgesystem anvendt i 2008. Sagde firkantet er blevet undersøgt 27 gange op og ned! Udgifterne til ekspeditionen er anslået til $ 2 millioner. Som et resultat, blev det konstateret den sunkne båd, en gammel sejlbåd, ærmer fra skaller. Men det var ikke muligt at påvise skelettet af "Armenien", hvis længde var 110 meter.

Vi kan ikke udelukke sandsynligheden for, at skibet kunne glide ned ad skråningen på store dybder, hvor man kan finde det meget vanskeligt. Måske et eller andet sted er der på skibet "Armenien" nederst. Billeder af webstedet viste, at karakteren af sin lettelse ikke udelukke muligheden. Men måske det faktum, at eksperterne bare ikke lede efter det. Kaptajnen, realisere håbløshed af situationen, kunne i sidste øjeblik for at gøre en beslutning om at flytte tilbage til Sevastopol, under beskyttelse af fly og flak vigtigste flådebase. Men det mest sandsynlige er, at Plaushevsky henhold til direktivet, som blev undertegnet i 2:00 af Stalin selv, blev beordret til at vende tilbage til personalet hospitaler. Det første punkt i dette dokument blev skrevet, at Sevastopol ikke bør give tyskerne under alle omstændigheder. Det betyder, at det er nødvendigt at kigge efter skibet ikke er i Gurzuf. Det er sandsynligt, det er abeam af Cape Sarich, vest for det sted, hvor han søgte. Dette websted stadig ikke er undersøgt.

Forhåbentlig vil skibet "Armenien" findes snart. 1941 vil for altid forblive et af de mest tragiske i historien om Sevastopol. Begivenhederne i Anden Verdenskrig bør studeres nærmere, og "Armenien" løftes fra bunden. Søgningen af skibet "Armenien" fortsætter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.