Nyheder og SamfundFilosofi

Den visdom af livet. Østens visdom om livet. Omar Khayyam - "Wisdom of Life"

Visdom - er en slags udtryk for tanker, baseret på erfaring og fokus på ideerne om en bestemt tænker eller filosof. Med ordene fra en moderne filosof Fethullah Gülen om dette koncept: "orientalsk visdom - den vigtigste kilde til lys, lindre menneskelige tanke fra uklarhed, og hjerte - af vildskab. Det renser ånd og samvittighed giver faklen, der lyser hele vejen rundt, hvilket hjælper til at forstå sandheden. " Det vil sige, i opfattelsen af den østlige visdom - en kombination af dybdegående viden og erfaring.

Filosofien i Østen blev et samlet system af forskellige ideer af forskellige vismænd forskellige generationer. I Østen, menes det, at uden den åndelige udvikling af enhver viden er ubrugelig, fordi visdom er altid på den anden side af intelligens og bevidsthed. En sådan forståelse af visdom tilskrives det faktum, at på grund af en kombination af intuition og intelligens åben ny viden, og dette i høj grad øger de samlede deres samlede betydning, gøre viden mere passende, dyb og fuld. Derfor er begrebet "visdom" for de tænkere i øst er fuld af dyb mening.

Lagerfeld: "Den visdom af livet. stil filosofi. " Lidt om vestlig filosofi

Karl Lagerfeld - en klassisk repræsentant for den vestlige verden filosofi. Han var altid en stor bibliofil, er ejer af forlaget. Fremragende fotograf, modedesigner, parfume skaberen og kunst designer. Så meget talent, kombineret i én person, så lad se på livet fra forskellige vinkler for at finde den sandhed, at han forsøger at gøre i sin bog "The Wisdom of Life. stil filosofi. "

Mange er afhængige af en andens mening, vestlig filosofi lærer os, at vi skal leve for sig selv, baseret på personlige følelser, behov, deres position i livet. At være værdifuld i alle dens former og er konstant behov for forbedring. Lagerfeld mener, at vi aldrig skal hvile på laurbærrene, fordi stadig mange ukendte aspekter af livet.

Du er nødt til konstant at se, se, lytte og blive hørt. Så selve livet vil gå i retning af nogen forhåbninger, som ny viden fører til større succes på alle aktivitetsområder.

Kinesisk og japansk livsfilosofi

Visdom af Riget i Midten kan beskrives som videnskaben om ånden vågen og følsom forståelse af den aktuelle situation. Interessant kinesisk visdom om livet, de søger at opdele være på interne og eksterne. Landet har længe været kendt for et stort antal filosoffer. Stor kinesisk visdom - citater om livet.

  • Hvis du gjorde noget godt - jeg beklager aldrig. Du behøver kun at beklage, at klarede sig dårligt.
  • Kunsten at leve er at være sund, og så længe du kan, og være tilfreds med, hvad der allerede er til rådighed.
  • Ved menneskets vilje skæbne kan midlertidigt regere verden, men i kraft af kærlighed, vil han herske for evigt.

Japanske visdom ligger i den løbende forbedring af sjælen, i harmoni i relationerne i verden med den person. Samurai tendens til at finde skønheden overalt - overalt omgivelserne. Japanerne tror skatte visdom for fremtidige generationer. Deres filosofi er rettet mod den åndelige verden af manden, hans indre "I" og verden omkring os. På livsfærdigheder, evnen til at bruge dem og anvende i hverdagen. Dette fremgår af den japanske visdom om livet.

  • Hvis der er noget i dit liv, som du ønsker, så bliver livet simpelthen uinteressant.
  • Selv om der ikke er noget overhovedet fra dig, det er ikke sandt - du har et liv, hvor der er alt!
  • Bedre at være en god mand for fjenden end for de fattige - den anden.

Hvem er Omar Khayyam?

Dette er i sandhed en legendarisk figur i sin generation: filosoffen, astrolog, matematiker. Nu ingen husker, at det var engageret i forbedring af Khayyam nuværende kalender i dag, tilbød løsninger til kubiske ligninger. Alt hvad han huskes som en fremragende digter og forfatter af aforismer, hvor geni har sat sin erfaring og visdom. Det er overraskende, at det har været 10 århundreder, og hans arbejde er stadig relevant. Det er fortsat at spekulere: måske det faktum, at sandheden er evig, konstant og uforanderlig?

Omar Khayyam er kendt af mange fra skole. En af de største middelalderlige digter, der fortsætter med at inspirere mennesker over hele verden stadig syntes at vide al den visdom i livet. Berømte Rubaiyat (quatrains kort) taler om skæbne, om kærlighed, om flygtighed hvert øjeblik af lidenskab, meningen med livet ... Selvfølgelig er hans arbejde eller anden måde påvirket folks forståelse af verden. aforismer, folkemusik visdom om livet fuld af hemmelige tanker, overvejelser om det sublime, alt, hvad der forstås af alle, men for at udtrykke i sådan en strålende kortfattet form, kan ikke. Omar Khayyam betragtes som en af de myndigheder, som forstod liv og har ydet et væsentligt bidrag til statskassen af den åndelige tilstand i verden.

Sage Øst - Omar Khayyam

I middelalderen til de østlige lande var karakteriseret ved en meget skeptisk holdning til livet. Nogle gange endda nogle vismænd har hævdet, at det bedste valg for en person at være en komplet negation af livet, total afsondrethed og ekstrem askese. "For verden til at klamre sig til, er ikke det værd", - sagde de. Pointen her er den generelle filosofi og psykologi af de østlige mennesker. De er karakteriseret ved religioner som buddhisme, konfucianismen og sufismen. I disse overbevisninger verden præsenteres som noget midlertidigt, forbigående og forgængelig. Derfor skal du ikke behøver alt for alvorligt dykke ned i dens love. Først efter hans død, efter deres mening, var den bedst mulige liv, overgangen til et andet organ, omdannelsen i hjulet af samsara og så videre ... Men der var modige sjæle, der ikke er repræsenteret af et menneskeliv så tragisk og helt uinteressant ting. Oriental visdom af livet Khayyam ikke står mål med den nyhed, der allerede findes på det tidspunkt synspunkter. Omar Khayyam selv til en vis grad afvist jordiske eksistens, endnu tøvede ikke med at livet himmelske glæde. Hans værker linje for linje viser os, at denne lyksalighed godt kan finde i verden, og blandt andet, i de mest simple dagligdags ting. Hver af hans kreationer er en hymne dedikeret til naturen og livet i alle dens manifestationer. En bog "The Wisdom of Life" vil give dig mulighed for at åbne døren til denne vidunderlige verden.

Omar Khayyam om kærlighed

Kærlighed poesi Khayyam blev kendt for en bred vifte af kun fra tidspunktet for Fitzgerald. Denne berømte forfatter har oversat digte af den østlige digter. Citater og digte af Omar Khayyam - visdom om livet og kærligheden - kombinere den subtile humor, snu, åbenhed, daglig og guddommelighed. Han er fuldt ud i stand til at polere denne perle, som tanken om kærlighed, og at præsentere det i form af små quatrains.

Leder du efter noget digt kan forstås, at Digteren er tydeligvis ikke imod kærlighed, og i endnu højere grad meget glad for, at den følelse indtager en vigtig position i livet. "En dag uden kærlighed - tabt" og "On hjertet af bjerget, hvor der er en brændende lidenskab" - værker, der viser dette. Platoniske kærlighed og fysisk til partneren, til børn, til familier, til verden, til Gud betragtede han de vigtigste værdier. Det vigtigste er, at vi kan gøre i verden, der rent faktisk er vores skæbne - at opfylde deres lykke og gøre andre glade.

Kærlighed i hans arbejde er en anden karakter. Dette kan være et intimt forhold, en forbipasserende fancy, der skulle bringe glæde. Det kan være en kærlighed guddommelige, hellige, som er i stand til at gøre "skinne et stykke af livet." Betydelig sted er Khayyam poesi, motiverne, som de er hentet fra en kilde, som kinesisk visdom om livet. Samt temaerne kærlighed til familien, til børn, til de ældre, til venner. Rigtig fornuft, i henhold til digteren, omfatter aspekter af venskab, intimitet, intelligent tvist, skønhed, naturlighed og oprigtighed. Falske værdier undervejs han anser egenkærlighed, egoisme, forfængelighed, grådighed og imperiousness. Og det mest overraskende fænomen iboende i digte Omar Khayyam - er noget, som alle på et eller andet tidspunkt i livet indser det samme quatrain kærlighed på forskellige måder. Forstå den sande betydning af den store Tænker rubai kan kun føle de samme følelser, som han gjorde.

Omar Khayyam om kvinder

En kvinde i digte Omar Khayyam - er noget helligt, dyrebare hemmelighed. Det ofte er ejer af alle de glorificeret velgørere, og et flygtigt strejf af hendes hånd kan forårsage den guddommelige gys. Filosofi i middelalderen Omar Khayyam citater af kvindelig skønhed består ikke så almindeligt som mange ville ønske. Men disse få rubai smuk, klog og charmerende. Tænkeren skriver om kvinder og deres skønhed som en sand repræsentant for de østlige mænd. Han sammenligner tegn med roser og cypresser, den blide dådyr og månen. Men uanset hvor stor var den skønhed, er det stadig ikke kan erstatte skønheden i åndelige. Denne kvinde bør være klogt, så vil det være interessant at læse hele sit liv, som en smuk bog.

Omar Khayyam om vin

Hvis man ser nærmere på den kærlighed lyrik af Omar Khayyam, er det muligt at finde nogle regelmæssigheder. I mange af hans skrifter, han nøje forbinder de følelser af kærlighed og vin. Emnet vin indtager en vigtig plads i skrifter af den middelalderlige digter. Men hvorfor det skete, fordi Islam forbyder at drikke alkohol? Mest sandsynligt, at svaret ligger i det faktum, at Khayyam drikke vin er en vis ritual ud af hverdagen. Det vil sige, folk kunne således have lidt tid til at slippe af med de strenge krav og regler for adfærd etableret i middelalderens samfund, blive fri, og lade deres tanker flyve som en skyhøje fugl.

Nogle amourøse lyriske værker, for eksempel, kan have en dobbelt implikation, anden værdi. Det er blot vigtigt, at du gør, når du læser quatrain sat i første omgang. "Jeg glemmer dit navn, men bare rolig, lad komfort berusende drikke." Khayyam mener imidlertid, at svage stadig ikke det værd - efterfulgt af refleksioner af digteren, som du skal kærtegne favorit indtil da, indtil du bryde op leddene. Vi kan ikke sige med sikkerhed, hvad litteraturen for Khayyam. Måske tanker under indflydelse af berusende drikke på ældgamle filosofiske spørgsmål. Eller måske bare en fornøjelig tidsfordriv efter hård træning i astronomi, matematik? Nogle af hans tilhængere mener, at Khayyam troede hans skæbne at bære gennem århundreder, nogle østlige hemmelig viden.

Omar Khayyam om venskab

Sandt venskab digter, rangerer som de vigtigste aspekter af et lykkeligt liv. Medieval geni ikke opdele folk i venner og fremmede, venner og fjender. Khayyam filosofiske syn på livet. Den visdom af livet, citerer sin dybe betydning: "At blive et tilbud med fjenden - du vil få en ven." Altid reagere på vreden på den del af en anden persons gode - en stor reaktion, hvilket kan være en modgift til skade, siger uvenlige ord, forræderi. Ingen grund til at overveje Omar Khayyam tør teoretiker. Baseret på mange års observationer, nogle gange på den hårde måde at kommunikere med folk, indså han, at en sand ven ikke skulle tabe. Men vi bør ikke efter hans mening, og se på hinandens modsætning. "At være alene er bedre end med blot nogen," - siger hans berømte aforisme.

Omar Khayyam om familie og børn

Forholdet mellem forskellige generationer har været ikke mindre aktuelt emne i fortiden. Selv nu, i en alder af moderne teknologi, du kan sjældent møde en person, der ikke beskæftiger sig med problemet med afkom, retten til at bygge relationer i familien. Relevante aforismer og citater af børn gør det mere sandsynligt, at alle ønsker at stabilitet og lykke i familien. Dette indebærer respekt for faderen til moderen, hæve et sundt og glad barn. Klar over betydningen af disse relationer hjælper os med at Omar Khayyam. Østens visdom altid fortæller os, at vi skal være respektfuldt til deres kære. Det er ikke kun den ældste, men også de helt små børn. Efter alt, uddannelse er i høj grad bestemmer, hvordan den unge mand, til gengæld vil senere gælde for deres børn.

Omar Khayyam: visdom om livet livet

Østlige vismænd evince troet, at en virkelig glad person er ligegyldigt, hvad de skal gøre. Efter alt, tilstanden af hans sjæl fredelig, rolig ånd - det hele godt, og alle nyttige. Bevarelse af fred og fraværet af milten - de vigtigste kriterier, som indenlandske udstedelser vil ikke ked af det. Østlige verdensbillede giver os sand visdom i livet. Omar Khayyam hævdede, at for at opnå, er mulig balance af materialet, hvis du er i stand til at opnå åndelig balance. Thought genererer en handling, der på sin side giver anledning til handling. Ethvert menneske handling kan ikke navngives entydigt korrekt eller ej, men hvis nogen føler sig ulykkelig - det er en anledning til at se dybere og finde ud af, hvad der førte til dette resultat. I deres værker ofte tænker den middelalderlige digter, men måske det er det, der gør det sådan en uvurderlige kreationer.

Omar Khayyam om meningen med livet

Nogle gange mange har en overfladisk forståelse af Khayyam som en homoseksuel playboy, hvis eneste pleje om vin, kvinder og skønhed. Men et nærmere kig på det arbejde, som digteren disse stempler er fjernet for evigt. Før os - en dyb tænker, en sand filosof og psykolog, som er i stand til at lære og til at vise de vigtigste spørgsmål i livet. Hvad er livet, hvis der er død? Hvad er essensen af den menneskelige eksistens? Kan sindet at vide mysterier underverdenen? Og der er de? Det grundlæggende spørgsmål er værd at alle arbejde Khayyam. For eksempel, japansk visdom om livet og om eksistensen af det ræsonnement er ganske pessimistisk. Khayyam noterer sig med sorg, at når de største hjerner i den opgående sol ikke kunne forstå, hvad meningen med livet, hvad vi gør, og bestemt ikke givet. Den menneskelige hjerne er ikke i stand til at se ud over en oversanselige verden, gæt hvad gemmer sig bag skærmen slutningen af det jordiske liv. Måske betydningen er bag denne skærm? Eller skaberen har kastet os ind i denne verden og berøves sin opmærksomhed? Og nu har vi et helt liv til at tage det en betydning, det er bare en anden? "De lyse sind kunne opklare flere mysterier ... og faldt i søvn, som vi gør." Det er også ironiske forfatter og digter fortæller om sig selv, sit eget arbejde. Her følger han den berømte dictum af den græske filosof Sokrates: "Jeg ved, at jeg ikke ved noget."

Men en sådan verden betyder ikke, at Khayyam var deprimeret og alle rådgivet, ikke at gøre noget, venter på enden af stien! Gammel kinesisk visdom, citater om livet, på lige fod med det arbejde, som den japanske - en guldgrube af visdom og inspiration til Khayyam. Han beder os om at fange det øjeblik, nyde den tid på grund af sin upålidelighed garanterer ikke noget. På ethvert tidspunkt kan vi føle den lidelse eller død. Så hvorfor ikke gøre det meget minut hvad bringer glæde, og tænke over meningen med livet til at forlade de grå vismænd?

Omar Khayyam liv og død

Omar Khayyam Livet er ikke behandles på samme måde, som gør andre middelalderlige østlige filosofi. For dem, det jordiske eksistens - det er snarere den tid og sted, hvor folk kan indse, at jeg skal gøre for at være værdige og at forberede sig til livet efter døden, hvilket gør mange vigtige gode gerninger undervejs. Digteren ikke overholder dette synspunkt. For ham livet er en unik og lykkelig begivenhed. Selvfølgelig, med tillid, kan ingen sige, hvor lang tid det vil tage "fra nul til den samlede" måske et minut, måske for evigt? "Disse usikkerheder gør absolut skal gemme hver tildelt øjeblik", - siger Khayyam. Aforismer om visdommen i livet, såsom "Livet - hverken mere eller mindre - det er bare et øjeblik!", Nu fast etableret i den vestlige kultur.

Omar Khayyam om Humanisme

Det er meget værdifuldt for en forfatter, og hver enkelt person. Hendes lykke og fred i sindet, han lægger på et af de første steder i hans arbejde. Den naturlige verden er primær, og Khayyam tilskynder primært harmoni i dig selv. Denne helligdom - er ikke strenge principper for religioner, og præsentere et levende menneske hjerte. En mand han genkender spidsen af Guds skaberværk. Måske den mest inspirerende digt, der klarere end al den visdom af lignelsen om liv nogensinde opfundet af mennesker, hører til Omar Khayyam, og det begynder med ordene: "Vi - formålet og toppen af universet" Hver person han kalder den mest værdifulde sten i universet, og hun virkelig ønsker det de mest fantastiske skabninger var glade for evigt.

Omar Khayyam: om sociale problemer

Emner som laster, penge, magt, svagheder, bedrag, uvidenhed, vil uretfærdighed altid være relevant og kontroversiel diskussion. Selvfølgelig, Omar Khayyam og ikke omgås. Hans revolutionære ånd, og her er forbløffende. En risikabel forretning for den middelalderlige mand til at skrive, at det er "bedre at gnave ben end en bedrager slik ved et bord med de regerende slyngler."

Omar Khayyam - en virkelig klog mand, som gav os en arv, til sidst mister sin relevans. Han blev en middelalderlig Che Guevara. Nu Østens visdom om livet har altid været forbundet med hans arbejde. Længe der er mennesker, er de forpligtet til at stille spørgsmål om meningen med livet, om menneskets skæbne, kærlighed, at forstå verden, om Gud, om forholdet ... Og svarene på disse spørgsmål kan findes flagrende i fremragende bog af tekster, som er skrevet af Omar Khayyam - "visdom af livet".

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.