Nyheder og SamfundNatur

Chicxulub - krater på Yucatan-halvøen: størrelse, oprindelse, historie opdagelse

Mange af os har hørt om Tunguska meteorit. Samtidig, få mennesker kender til hans bror, faldet til jorden i oldtiden. Chicxulub - krater dannet efter faldet af en meteorit 65 millioner år siden. Hans optræden i verden har ført til alvorlige konsekvenser, som påvirkede hele planeten som helhed.

Hvor er Chicxulub-krateret?

Det er beliggende i den nordvestlige del af Yucatan-halvøen, samt i bunden af den Mexicanske Golf. Chicxulub-krateret 180 km i diameter hævder at være den største meteorit krater på Jorden. En del af det er på land, og den anden del under vand i Golfen.

Historien om opdagelsen

Opdagelsen af krateret blev tilfældige. Fordi det har en enorm størrelse, så dens eksistens er ikke selv forestillet sig. Forskere har opdaget det ved et uheld i 1978 under Golf of Geophysical Research. Forskning ekspedition var arrangeret af selskabet "Pemex" (fuld titel "Mexicanske Petroleum"). Før det var en vanskelig opgave - at finde olieforekomster på bunden af bugten. Geofysik Glen Penfield og Antonio Camargo i undersøgelser først fundet en fantastisk symmetrisk semidesyatikilometrovuyu bue under vand. På grund af den gravitationelle kortet, har forskerne fundet en fortsættelse af den bue på Yucatan-halvøen (Mexico), nær landsbyen Chicxulub.

Navnet på landsbyen oversætter fra mayaernes sprog som "dæmon flåter." Dette navn er forbundet med et hidtil uset antal insekter i denne region i lang tid. Denne betragtning af Yucatan-halvøen på kortet (gravitationelle) lov til at gøre mange antagelser.

Videnskabelig dokumentation for en hypotese

Med lukkede arc resultater danner en cirkel, hvis diameter er 180 km. En af forskerne navngivne Penfield engang foreslået, at det er en indvirkning krater, der viste sig som et resultat af en meteorit virkning.

Hans teori var korrekt, hvilket blev bekræftet af visse kendsgerninger. Inde i krateret det blev opdaget tyngdekraft anomali. Desuden blev fundet videnskabsfolk prøver "chok kvarts" have kvalt den molekylære struktur, og glasagtige tektites. Sådanne materialer kan dannes kun under ekstremt tryk og temperatur. Hvad Chikskulub - krater, som ikke har sin lige i verden, er det ikke i tvivl, men havde brug for uigendrivelige beviser for at bekræfte antagelser. Og de blev fundet.

Videnskabeligt bekræfter hypotesen lykkedes professor, Institut fra University of Calgary Hildebrant i 1980 takket være studiet af den kemiske sammensætning af sten og terræn detaljerede satellitbilleder halvøen.

Konsekvenserne af meteorit

Det menes, at Chiksulub - krater dannes, når meteoritten, hvis diameter ikke er mindre end ti kilometer. Beregninger viser forskerne, at meteoritten bevægede sig en lille vinkel fra sydøst. Hans hastighed var 30 kilometer i sekundet.

Fall store kosmiske krop til Jorden opstod omkring 65 millioner år siden. Forskere peger på, at denne begivenhed fandt sted netop ved årsskiftet paleogona og Kridt. Konsekvenserne var katastrofale følger og havde den største indflydelse på den videre udvikling af livet på Jorden. Som et resultat af kollision mellem en meteorit med jordens overflade dannede den største krater i verden.

Ifølge forskerne, kapaciteten indflydelse over flere millioner gange kraften af atombomben kastet over Hiroshima. Som et resultat af virkningen dannede den største krater i verden, omgivet af en højderyg, hvis højde var flere tusinde meter. Men snart højderyggen kollapsede på grund af jordskælv og andre geologiske transformationer provokeret af en meteorit virkning. Ifølge forskerne, tsunamien begyndte fra meget hårdt. Formentlig højden af bølgerne er 50-100 meter. Bølger gik til kontinentet, ødelægger alt på sin vej.

Global afkøling af planeten

En chokbølge gik rundt et par gange rundt om hele Jorden. Med en høj temperatur, det forårsager alvorlige brande. I forskellige områder af planeten intensiveret vulkanisme og andre tektoniske processer. De mange vulkaner og afbrænding af store skovområder har ført til, at en enorm mængde af gasser slippes ud i atmosfæren, støv, aske og sod. Det er svært at forestille sig det, men det rejste en partikel kaldet processen med vulkansk vinter. Det ligger i det faktum at de fleste af solenergien reflekteret af atmosfæren, hvilket resulterer i global afkøling forekommer.

Ligesom klimaforandringer, sammen med andre alvorlige konsekvenser strejke havde en ødelæggende indflydelse på verden af levende planet. Planter ikke nok lys til fotosyntesen, hvilket resulterer i et fald i oxygenatmosfære. Forsvinden af en stor del af Jordens arealdække har ført til døden af dyr, som ikke har nok mad. Det er disse begivenheder førte til udryddelsen af dinosaurerne.

Den ekstinktion ved grænsen af Kridt og Palæogen

Faldet af meteoritten er i øjeblikket betragtes som den mest overbevisende grund af masseødelæggelsesvåben for alt liv i den Kridt-Palæogen periode. Version af udryddelsen af levende ting opstod allerede inden Chicxulub (krater) er blevet åbnet. Og de grunde, der forårsagede afkøling af klimaet kunne kun gætte.

Forskere har fundet høje niveauer af iridium (meget sjælden element) i sedimenter, hvis alder er omkring 65 millioner år. Et interessant faktum er, at høje koncentrationer af elementet er fundet ikke kun i Yucatan, men også i andre steder af kloden. Derfor, eksperter siger, at, mest sandsynligt, at der var en meteor regn.

På grænsen af Palæogene og Kridt dinosaurer uddøde, flyvende krybdyr, marine krybdyr, der længe havde herskede i denne periode. Absolut alle økosystemer er blevet ødelagt. I mangel af store firben har fremskyndet udviklingen af fugle og pattedyr, artsdiversitet, som er steget betydeligt.

Ifølge forskerne, er det muligt at antage, at de andre masseudryddelser er blevet provokeret af efteråret store meteoritter. Ledige skøn tyder på, at Jordens store himmellegemer falde én gang i hundrede millioner år. Dette svarer omtrent til et tidsinterval mellem masseuddøen.

Hvad skete der efter faldet af meteoritten?

Hvad skete der i verden efter faldet af meteoritten? Ifølge palæontolog Deniela Durda (Research Institute of Colorado), i minutter og timer frodige og blomstrende verden af planeten forvandlet til en ødelagt jord. Tusinder af miles fra nedstyrtningsstedet af en meteorit det blev fuldstændig ødelagt. Strike tog livet af mere end tre fjerdedele af alle levende væsener og planter på Jorden. Den hårdest ramte var dinosaurerne, de alle døde.

I lang tid var folk ikke engang klar over eksistensen af krateret. Men efter at han blev fundet, var der en nødvendighed af hans forskning, fordi forskere har samlet en masse hypoteser, der kræver kontrol af spørgsmål og antagelser. Hvis man ser på Yucatan-halvøen på kortet, er det svært at forestille sig den faktiske størrelse af krateret på jorden. Nord for det er langt fra kysten og 600 meter over havet er dækket med sediment.

I 2016 begyndte forskere at bore i området ved den marine del af krateret, at fjerne kerneprøver. Analysen af de udtagne prøver vil kaste lys over de begivenheder, der fandt sted for lang tid siden.

Begivenheder, der fandt sted efter katastrofen

asteroide fordampet stor del af jordskorpen. Over det sted af faldet af himlen steg ind i vraget, verdens blinkede brande og vulkanudbrud. Det sod og støv lukket sollyset og kastet planeten ind i en meget lang periode med vintermørket.

I de følgende måneder støv og snavs faldet på jordens overflade, et tæt lag, der dækker planeten asteroide støv. Det er dette lag er for palæontologer vidne til en afgørende øjeblik i Jordens historie.

På området for Nordamerika til virkningen af en meteorit blomstrede frodige skove med tæt underskov af bregner og blomster. Klimaet i disse dage var meget varmere end den nuværende. Ved polerne, var der ingen sne, og dinosaurer strejfede ikke kun Alaska, men også på Seymurovyh Øer.

Konsekvenserne af virkningen af en meteorit på jorden, har forskerne studeret, analysere Kridt-Palæogen lag, der findes i mere end 300 steder rundt om i verden. Dette gav anledning til at sige, at dræbe alle bor i nærheden af epicentret af begivenheder. Det modsatte del af ramt af jordskælvet, tsunamien, mangel på lys og andre effekter af katastrofen verden.

De levende væsener som ikke er døde straks, dør af mangel på mad og vand, ødelagt af syreregn. Død af vegetation førte til døden af planteædere, der led under den kødædende venstre uden strøm. Alle led i kæden er blevet krænket.

Nye forudsætninger forskere

Ifølge forskere, der har studeret fossilerne på Jorden kun kunne overleve de mindste skabninger (ligesom vaskebjørne, for eksempel). At de havde en chance for at overleve i disse betingelser. Fordi de spiser mindre, spille hurtigere, og nemmere at tilpasse sig.

Fossiler tyder på, at i Europa og Nordamerika var mere gunstig situation efter katastrofen, end andre steder. Masseudryddelse - denne dobbelte proces. Hvis på den ene side noget gik tabt i den anden side, hvis noget skulle ske. Så siger forskere.

Gendannelse Jorden tog meget lang tid. Borte er hundredvis eller endda tusindvis af år, før økosystemer er genoprettet. Formentlig tog havene tre millioner år at genoprette den normale levetid for organismer.

Efter de alvorlige brande i jorden havde bosat bregner, hurtigt befolke de forbrændte områder. Disse økosystemer, der undslap branden blev beboet af mos og alger. Områder mindst berørt af ødelæggelserne, bliver steder, hvor at overleve, nogle arter af levende væsener. Senere bredte de på tværs af kloden. For eksempel, i oceanerne hajer har overlevet, nogle fisk, krokodiller.

Komplet forsvinden af dinosaurerne åbnet nye økologiske nicher, som kunne tage andre skabninger. I fremtiden migration af pattedyr for at gøre plads resulterede i deres nuværende overflod på planeten.

Nye oplysninger om planetens fortid

Boring af de største krater i verden, der ligger i området af Yucatan-halvøen, og tager flere og flere prøver vil give forskerne at få flere oplysninger om, hvordan krateret blev dannet, og konsekvenserne af faldet af dannelsen af de nye klimatiske forhold. Prøver taget fra det indre af krateret, vil gøre det muligt for eksperter til at forstå, hvad der skete med Jorden efter den stærkeste effekt og hvordan man yderligere restaureret liv. Videnskabsfolk interesseret i at forstå, hvad måde er genoprettet, og den første, der returneres som hurtigt kom den evolutionære mangfoldighed af former.

Til trods for at dræbe visse typer og organismer, andre former for liv begyndte at blomstre to gange. Ifølge forskerne, dette billede er en katastrofe på planeten Jorden kunne gentages for hele historien mange gange. Og hver gang omkom alle levende ting, og i fremtiden er der en restaurering proces. Det er sandsynligt, at forløbet af historien og udviklingen ville være anderledes, hvis de 65 millioner år siden, ville en asteroide være faldet på planeten. Eksperter heller ikke udelukke, at livet på planeten blev født takket være den store asteroide falder.

i stedet for en epilog

Faldet af en asteroide forårsagede stærk hydrotermiske aktivitet Chicxulub-krateret, som sandsynligvis varede 100.000 år. Hun kunne gøre det muligt gipermatofilam og termofile (dette eksotiske encellede organismer) for at trives i varme omgivelser, afregning inde i krateret. Denne hypotese af forskere, selvfølgelig skal testes. Det bjerg- kan hjælpe kaste lys over mange begivenheder. Derfor er forskerne står stadig mange spørgsmål, der har brug for svar, der studerer Chicxulub (krater).

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.