SundhedMedicin

Cervikal plexus og dens filialer: struktur og funktion

Det er svært at overvurdere betydningen og vigtigheden af den cervikale plexus. Dens grene drevet en del af de respiratoriske muskler og sikre overholdelse af henvisningen funktion af muskler i nakken. Derfor kan patologien af det cervikale plexus af de vitale funktioner blive forringet.

anatomi

Cervikal plexus er parret med en kompleks dannet ved de forreste grene af de øvre cervikale spinale nerverødder. Dets grene suppleret med tre bueformede løkker sammenkobling stubs danner plexus.

Nogle kilder kombinere det med en skulder, der består af en nedre halvdel af den cervikale nerverødder og to øvre thorax. I disse kilder nævnte cervico-plexus brachialis bestående af spinal nerver cervikale spinal segmenter og de to øvre thorax spinalnerver.

topografi

Kendskab til topografi cervikale plexus hjælper til at forstå, hvilke medicinske tilstande føre til dysfunktion af sine rødder. For specialister, denne information er værdifuld, fordi, vel vidende projektionen af plexus, er det lettere at undgå den negative indvirkning på ham under forskellige medicinske procedurer.

Cervikal plexus placeret i niveau med de fire øverste ryghvirvler af halshvirvelsøjlen. At være dækket med den laterale side og front musculus sternocleidomastoideus, det hviler med front-side af gruppen af dybe nakkemuskler.

Struktur og Funktion

Da de cervikale plexus grene indeholder både afferente og efferente nervefibre, de opererer som en følsom og motoriske funktioner.

Følgelig med nederlag strukturerne af cervikale plexus vil lide begge disse områder.

motoriske grene

Muskuløse eller motoriske nerver cervikal plexus, forgrening i de nærliggende nakkemuskler, resultere i deres bevægelse; og desuden deltage i dannelsen af de såkaldte hals loops består af den nedadgående gren af den hypoglossale nerve , og nervefibre, der strækker sig fra roden af nerveplexus. Dens funktion er at innervation af muskler, som er placeret ved bunden i forhold til hyoidbenet.

Det skal også nævnes, at og trapezformet, og sternocleidomastoideus musklen er også innerveret af nervefibrene, der strækker sig fra motoren roden af den cervikale plexus.

sensing afdeling

Følsomme cervikal plexus innervation leveres af såkaldt hud sine grene, nemlig en stor øre nerve, nerve små Baghoved tværgående cervikale og supraclaviculære nerver.

phrenic nerve

Dette er en anden gren af den cervikale plexus, som har en interessant feature: som del af phrenic nerve har både motor fiber, forgrening i mellemgulvet og får det til at bevæge sig, og følsom, tilvejebringelse innervation til hjertesækken, lungehinden og bughinden.

Denne nerve er anerkendt som den vigtigste gren af dem, der danner den cervikale plexus, som anvist til membranen, og det uundgåeligt fører til tab parese åbning varierende alvorlighed eller lammelse. En sådan tilstand er klinisk manifesteret respirationssvigt, op til sit alvorlige.

I nogle tilfælde, når de berørte cervikale plexus, og især phrenic nerve patologi manifesterer kloniske anfald i mellemgulvet, der udadtil fremstår som en hikke.

blodforsyningen

Den vigtigste kilde til magtstrukturer i den øvre del af halshvirvelsøjlen er små grene af vertebralarterien, som under oprindelse fra subclavia arterie, stiger langs rygsøjlen op, ind i kraniehulen, og give hele sin længde kviste for blodforsyningen til de anatomiske strukturer i halshvirvelsøjlen.

Patologi cervical plexus

Tegn på cervical plexus vises i form af motoriske, sensoriske og trofiske lidelser. Kompleksiteten skyldes en kombination af symptomer i dannelsen af nervefibre har forskellige funktioner. Overtrædelser vedrørende håndhævelse, som giver grene til innerverer cervikale plexus. Anatomi er sådan, at med nederlaget for hver af rødderne lider alle tre funktioner.

mulig skade

 1. Trauma, såsom dislokation eller subluksation af halshvirvlerne, blå mærker eller neonatale medfødte skader.
 2. Kompressionen syndrom i kompression neoplasma, knoglefragmenter, hæmatom eller bandage (hvis fortegnet lemmer immobilisering).
 3. Infektiøse og inflammatoriske læsioner, der kan undergå cervikal plexus spinale nerver efter en infektion (herpes infektion, influenzalignende læsion, ondt i halsen, syfilis).
 4. Toksisk ætiologi cervikal plexitis. En sådan udførelsesform er muligt med systematisk læsioner alkoholmisbrug, eller i tilfælde af tungmetal forgiftning.
 5. Svær hypotermi (hypotermi) kan forårsage betændelse i nerve stammer.
 6. Allergisk eller autoimmun nederlag, når den aggressive indflydelse af immunsystemets celler fejlagtigt sendt til hans egen nervevæv af kroppen.
 7. Kroniske systemiske sygdomme, der fører til fejlernæring af nerve kufferter.

manifestationer

Blandt læsioner og sygdomme i cervikale plexus kan identificeres:

 • Ensidig.
 • Bilateral.

Alle tilfælde, hvor infestation og cervikal plexus grene, kendetegnet ved en motor, sensoriske og trofiske lidelser i innervation i den respektive zone. Patologi passerer i sin næste fase af udviklingen:

 • Neuralgic fase. Manifestationer forbundet med irritation af nerve stammer. Typisk akut svære smerter i udseendet af den nedre side af ansigtet udstrålende til øret og occipital regionen, samt ustabil udstråling til armen ned til fingerspidserne. Lokalisering af smerte svarer til den berørte side. Sygelighed stiger betydeligt med aktive og passive bevægelser; tilstand af fred kan bringe nogle forholdsregler, men smerten i hvile, og selv om natten, forsvinder ikke helt. Smerte ledsaget af paræstesi, afkøling af hudsygdom og temperaturfølsomhed i innervationszone påvirket nerverod.
 • Paralytisk fase. Trin parese og lammelse (afhængigt af sværhedsgraden af læsioner) er karakteriseret ved tegn på cervical nerver dysfunktioner udgør cervikal plexus. På grund af læsioner i phrenic nerve og observerede hikke, på grund af manglende koordinering af muskler, besvær med opspyt krænkelser; forstyrrelser af stemmen, vejrtrækning - indtil alvorlig åndenød og i alvorlige tilfælde, luftvejslidelser, op til respirationssvigt. Trofiske lidelser forårsage hævelse og blålig farvning af huden, at ændre deres turgor; Hertil kommer, nedsat svedtendens mod sin styrke. En længere varighed af sygdommen er i stand føring til atrofiske ændringer i musklerne i skulderen bælte, hvilket resulterer i yderligere dannelse er sædvanligt dislokation af skulderleddet; eller lammelse af musklerne i nakken, svær sværhedsgrad, som fører til tab af de cervikale muskler er i stand til at udføre deres funktioner: patientens hoved i alvorlige tilfælde kan læne sig frem, så hagen er støder op til brystbenet. Når sådanne dybe læsioner aktiv bevægelse gennem de ramte muskler er ikke mulig; uafhængigt løfte hovedet, så patienten ikke kan.
 • Reduktionstrinet. På dette stadium, lidelser i nervesystemet funktioner begynder gradvist at komme sig. I nogle tilfælde blev genvinding observeret ufuldstændig, med resterende fænomener i form af parese eller lammelse af den perifere-typen (træg natur) og atrofiske ændringer i muskler (ordlyden i diagnosen af resterende effekter i form af perifer parese bør indeholde en angivelse af de ramte nerve root).

Eftervirkninger:

 • Træg (perifer) parese eller lammelse af musklerne i nakken og skulderåget, sædvanligt dislokation af skulderleddet og karakteristikken hoved kropsholdning grund svage nakkemuskler.
 • Disorder af muskeltonus; kramper og spasmer i de grene af cervikale plexus innerverede muskler grupper.
 • Sensoriske forstyrrelser i form af paræstesi og smerte overfølsomhed inden for sensoriske innervation plexus.
 • Trofiske sygdomme i hud og blødt væv i de berørte områder.

anæstesi

Cervikal plexus anæstesi tillader operation på halsen, skjoldbruskkirtlen, blodkar brachiocephalius gruppe traumer, skudsår, kræft.

Da den forreste halsen på midterlinjen cervikale plexus grene anastomosere, anæstesi følsomme rødder bag kanten musculus sternocleidomastoideus bør ske med begge sider. Dette gør det muligt at udføre anæstesi herunder store indgreb på de dybe lag af væv af halsen (herunder laryngektomi, fjernelse af cancertumorer).

For at øge virkningen af anæstesi grene af den cervikale plexus, tillod yderligere blokeringsfladen af nerve grene, der vender mod forsiden af halsen.

At begå alle disse manipulationer anæstesi udført anterior tilgang, da anvendelsen af den laterale adgang (injektion af bedøvelsesmiddel opløsningen i subdural rum) er forbundet med en høj sandsynlighed for en temmelig alvorlige komplikationer, så teknikken med lateral adgang, for ikke at bruge funktioner.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.