Mad og drikkevarerOpskrifter

Century-gamle æg. Kinesisk mad opskrifter

Century-gamle æg - ekstravagant mad fra Kina, specifikke, uanset hvad det ser ikke ud til fancy krydret smag. Ifølge almindelig europæisk, denne mad - og ikke en delikatesse på alle, ligesom, siger, stegt tarantel fra Cambodja, myre larver flyder i bouillon fra Mexico, det bankende hjerte i en slange, bare dræbt (Vietnam), rå koreansk blæksprutte (fangarme writhe direkte pladen). På hele kloden er der mange uforståelige (inogoda rædselsvækkende, til tider smuk) til et kig og smag af retter. Hvordan du kan tilberede et æg? Cook, yngel, spise rå, rystet i en omelet - ligesom traditionelt. Og i Kina nærme sig dette problem?

Kinesiske århundrede gamle æg: hvad er det?

Dette dåse produkt langvarig opbevaring. Processen med forberedelse er som følger: en frisk æg (normalt ænder, men det kan være kylling, gås, vagtler, kalkun) skal vedligeholdes lang nok tid (selvfølgelig ikke hundrede, endsige tusinder af år) i en specielt designet yderst alkalisk miljø uden luft adgang. Denne proces kan udføres multivariat, men resultatet er altid det samme - den mørke, næsten sorte æg gel (almindeligvis transparent) æggeblomme proteinstruktur og grønlig (undertiden grå) i cremet farve.

Som et resultat af komplekse biokemiske reaktioner og opnås kinesiske delikatesser, dåse - århundrede gamle æg, hvis smag ændrer radikalt under tilberedningen (konservering), yderligere fyldt med en bestemt europæere siger rådne lugt. Æggeblomme begynder at lugte af hydrogensulfid og ammoniak, og proteinet bliver næsten sort gennemsigtig og salt smag.

Traditionelle navne hundredåret for æg fra Kina

På landet denne delikatesse kaldet 皮蛋 på Pinyin (lydtransmission på engelsk - Pidan, T. E. Pidan), konserverede æg, æg Centennial, tusindårige æg, æg Millennium.

I processen med konserves (dette gøres ved hjælp af særlige teknikker) på de sorte egern åbenbart fine krystal mønstre, det hele ligner en fyr gren, der fødte endnu et navn - sunhuadan (Songhua - oversat fra den traditionelle kinesiske "fyr blomster", en hyldest - i oversættelse " æg "), fyr-mønstrede æg. Disse æg kaldes kejserlige, eller æg af Ming-dynastiet.

Historien om

På trods af den usædvanlige udseende (som arkæologiske fund fra det fjerne oldtid) sådanne delikatesser som sorte æg, ikke deres udseende daterer sig tilbage til oldtiden (som næsten alle i Kina). Metode til forberedelse (konservering til langtidsopbevaring), er kommet ned til vor tid, blev det første registrerede omkring seks århundreder siden, i en tid med den kinesiske Ming-dynastiet.

Det skete i Hunan-provinsen. En udlejer fundet nogle duck æg tørret med en pyt af læsket kalk. De lå der i omkring to måneder, fra starten af byggeriet, da nyheden stadig var flydende. Han prøvede det, og kom til den konklusion, at produktet har vist sig en usædvanlig, vigtigst af alt - spiselig, men tilberedningen kræver tilsætning af salt for at forbedre smagen. Bor i landet mener, at de bevarede århundrede gamle æg er dukket siden.

tilberedningsmetoder

Den mest traditionelle og de ældste i Kina anses for at være som følger: i en varm infusion af stærk sort te er fyldt med kalk, så salt og frisk træ aske. Alt blandes grundigt til en pasta. Blandingen får lov at afkøle natten over. Denne pasta forsigtigt i flere lag belagt med æg, rullede dem ind i ris bukkene (skallerne), laget er tæt og tyk, og lad for fem måneder.

Naturligvis processen med udarbejdelse af en sådan delikatesse "på kinesisk," som en centenarian æg for de næste seks århundreder opdateres konstant.

Hvad er Pidan og sunhuadan i dag

I Riget i Midten har en lang erfaring med at gøre dette produkt i et produktionsmiljø, med alle de dokumenter, der bekræfter ægtheden af mad og æg Pidan sunhuadan. Selvom markederne har traditionelt enhver by direkte under stråler af den brændende sol i de store specielle kurve sælges hundredåret æg, dækket med ris avner, håndlavede af traditionelle metoder.

I butikker i Kina produktet sælges i beholdere af polystyren æg der allerede er renset fra det ydre lag, kan kun vaske dem og fjern skallen.

I den seneste tid, landets indhold i disse produkter er blyfri var begrænset på det lovgivningsmæssige plan. Hvor der er bly? Det viser sig, at i moderne forhold gør æggene ikke behøver så lang tid at "være i alderen", hvis madlavning på det rigtige tidspunkt, de vil komme i kontakt med blyoxid.

Erfarne rejsende allerede ved, at du skal købe Pidan sunhuadan og kun hvis der er en særlig karakter (blyfri). Selvom eksperter siger, at mængden af bly, der er indeholdt i et æg, ikke vil skade sundheden - fordi ingen er at spise denne delikatesse tiere og føres ikke (heldigvis) podrastyuschee generation af sådanne eksotiske i store mængder.

Hvordan til at spise og hvad man skal indsende disse usædvanlige produkter?

Efter vask med rent vand og renset fra den rigelige hårde skal, og sørg for at det er alle en hel (uden revner og chips), ægget er ikke nødvendigt for lang tid til at holde i hænderne (hvis muligt), at give lidt (selvom nogle eksperter rådgive til femten minutter) suge det til duften af ammoniak og hydrogensulfid var mindre stærk, derefter skåret i kvarte.

sunhuadan æg vil være et smukt mønster, de normalt portrætteret som overraskelser og gaver. I dette tilfælde er det nyttigt at vide, at de mere smukke og flere mønstre på ægget, den traditionelt højere kvalitet.

I kinesiske restauranter (samt de fleste asiatiske restauranter) aldrig tjent i ren form hundredåret æg. Opskrift på hjemmelavet kan være enkle - hæld produkt skiver krydret sojasovs og revet ingefær, eller bland det med risengrød. I disse tilfælde, og skarpheden af smag og eftersmag vil ikke være så stærk (og ubehagelige, hvis de forsøger for første gang).

Opskrift på hjemmelavet i Shanghai

ingredienser:

 1. Pidan Æg - 2 stk.
 2. Sukker - 0,5 v. skeen.
 3. Sojasovs (blid) - 2 spsk. skeen.

fremstilling:

 1. Vaske æg, fjerne skaller. Overførsel Pidan forsigtigt på en flad plade, skåret i otte dele (jo tyndere bedre europæere der), pænt spredt ud. Vi er nødt til at skære en meget tynd kniv, fordi konsistensen af blommen-fedtet creme, holde sig til kniven.
 2. Støvregn æg sojasovs, smukke drys med sukker.

serveres kold Fadet, men kan være opvarmet og ris.

Opskrift på hjemmelavet i nord (næsten europæisk) stil

ingredienser:

 1. Æg Pidan - 3 eller 4 stykker.
 2. Bønnemasse (ost) tofu - 0,5 kg (traditionel bar pakke).
 3. Sesamolie - 1 tsk.
 4. Sojasovs - 1 spsk. skeen.
 5. MSG - efter behag og smag.

fremstilling:

 1. Grundigt vaske æg Pidan, fjerne skaller. Overfør dem forsigtigt på en flad plade, skåret i otte stykker (som allerede nævnt, den tyndere, jo bedre denne parabol er).
 2. Tøm saltlage fra tofu, skiftende det til si. Neat skåret i terninger af størrelse centimeter, skyllet i koldt vand, vent til drænet saltvand.
 3. Forsigtigt flytte ind i en flad skål af skiver æg, forbinde (meget forsigtigt blande) med hakkede tofu, drys med sojasauce og sesamolie.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.