FinanserBanker

Landerisiko og metoder til evalueringen

Udvidelse af relationer økonomisk rum bidrager til fremkomsten af risici, der er forbundet med denne forretning i et fremmed land. Investorerne er interesserede i den optimale ressourceallokering, i et ukendt marked kan blive udsat for et ustabilt politisk styre, korruption, defaults og andre utilsigtede hændelser. Alle disse faktorer vedrører land risiko.

definition

Landerisiko - det er truslen om økonomiske tab i operationer, der på den ene eller anden måde er forbundet med internationale aktiviteter. Det er bestemt af vilkårene i landets udvikling og graden af deres indvirkning på kunder, modparter. For eksempel kan restriktioner på operationer med en fremmed valuta resultere i en forsinkelse af forpligtelserne. Denne trussel gælder især for de lande, hvor historisk vedligeholdes konvertibilitet af den nationale valuta.

hierarki

Landerisiko består af to komponenter: evne og vilje til at betale. Med de første tilsluttede kommercielle tab, og den anden - det politiske styre i landet. Finansielle omkostninger kan være både på statsligt niveau (risiko for insolvens), og på virksomhedsniveau. Under den anden, er det underforstået, at staten i den økonomiske politik kan begrænse overførsel af kapital. Politiske og land risici omfatter muligheden for tab som følge af virkningen af negative eksterne faktorer i investeringsfonde område.

Analysemetoder

For at reducere økonomiske tab, ved hjælp af forskellige teknikker til at vurdere situationen i landet. Analyse blev udført umiddelbart før investeringsfonde. Hvis risikoen er høj, så et projekt blev forsinket, enten til den merværdi "bonus". Men metoder til vurdering landerisici tidligere anvendte havde én stor ulempe: de lysnede oplysningerne. Hvem er den mest populære metode er Delphi. Dens essens ligger i det faktum, at de første analytikere er ved at udvikle et system af indikatorer, og derefter tiltrække eksperter, der bestemmer vægten af hver faktor for et bestemt land. Ulempen ved denne fremgangsmåde er subjektivitet estimater.

moderne metoder

Land risiko i Vesten analyserede metoden til scoring. Det er en kvantitativ sammenligning af de vigtigste karakteristika ved de forskellige lande og eliminering af den resulterende integreret indeks, som tager hensyn til alle de kriterier og rangerer tilstanden af deres investering tiltrækningskraft. På sådan metode er bygget tysk BERI indeks. Det bruges til at vurdere investeringsklimaet i 45 lande baseret på 15 kriterier med forskellig vægtfylde. Hver indikator er tildelt en rating fra 0 til 4. Jo højere score, jo højere potentielle gevinst for investor.

Fortune og The Economist gennemført en analyse af landets risici i Øst- og Centraleuropa efter den forenklede procedure, hvor der lægges vægt på udsigterne for markedsreformer. Betydningen af de resultater, bestemt af den kendsgerning, at den effektive investering af kapital afhænger af intensiteten af de reformer i landene.

Portefølje investorer er også ved hjælp af specielle kreditvurdering på baggrund af, som vælger den optimale objekt for investeringer. På grundlag af den metode, der er udviklet af magasinet Europa, to gange om året, vurderer pålideligheden af verden.

faktorer

At skabe et gunstigt investeringsklima er en vigtig forudsætning for økonomisk vækst. Aktive kapitalindstrømninger (f.eks Rusland) hæmmes af faktorer såsom:

  1. Mangel på en stabil juridisk ramme.
  2. Væksten i sociale spændinger på grund af den konstante forværring af den materielle situation for befolkningen.
  3. Separatistiske følelser, som finder sted i visse regioner i Rusland.
  4. Korruption i nogle områder.
  5. Dårlig infrastruktur - især transport, kommunikation, telekommunikation, hotel tjeneste.

typer

Land og regionale risici omfatter trusler som:

1. Manglende anerkendelse gælden eller dens fremtidige vedligeholdelse.

2. Revision af tilbagebetaling betingelser: långiver vil modtage færre penge, fordi låntager har formået at reducere satser. Hvis den kontraktmæssige gæld refinansiering oprindeligt blev opvejet af sanktioner, konsekvenserne for investoren er de samme som i tilfælde af manglende betaling.

3. I tilfælde af omlægning af gæld er der to mulige scenarier:

  • størrelsen af betalinger på hovedstolen af den reducerede del af gælden afskrives;
  • hvis låntager søger en forsinkelse i betalingerne, vil hastigheden ikke ændres.

4. betalingsstandsning af tekniske årsager af midlertidig karakter. Kreditor skal ikke have nogen tvivl om, at låntager vil opfylde sine forpligtelser. Renten i dette tilfælde er den samme.

5. valutarestriktioner, når landet mangler fremmed valuta, sætte grænser for pengeoverførsler til udlandet. På statsligt niveau, er denne trussel omdannet til en risiko for svigt af gælden tjeneste.

evaluering

Land risikopræmie er bestemt af udbyttet af statsobligationer i et land og anden gæld til det samme gyldighedsperiode. Som for Rusland, det kraftige fald observeret i 1998. Så risikoen øges hurtigere end den præmie for det. Det vil sige, har investorerne ikke blot manglede pålidelige oplysninger, men markederne var fokuseret på ratings af verdens agenturer, som mistede de ændringer i økonomiske og politiske faktorer. Den første krise indtraf et par dage forud for misligholdelsen i 1998, og umiddelbart efter det.

land risikoniveauet kraftigt påvirker banker, hvis aktiviteter er direkte relateret til udenlandske økonomiske forbindelser. På sådan en trussel påvirkes af flere faktorer. Alt, hvad de har brug for at blive taget i betragtning, når man analyserer situationen i en bestemt region.

Russisk risiko land

Moodys Investor Service sænkede rating af Den Russiske Føderation til den spekulative. Hvis Standard & Poors og Fitch til at vurdere beredskab til at afbetale gæld, MIS anser fuldstændigheden af betalinger i tilfælde af misligholdelse annonce. Eksperter mener, at den jordbaserede negativ evaluering på grund af politiske årsager. Ifølge agentur prognoser, at udstrømning af kapital vil i indeværende år beløbe sig til 272 milliarder dollars, vil BNP falde med 8,5%, mens inflationen steg til 15%. Men finansministeriet hævder, at russiske sikkert oplevet en stærk chok - en 50 procent nedgang i oliepriserne. Og fordi landet risikofaktorer agenturer stærkt overvurderet. Akkumuleret internationale reserver, der er højere end den nationale gæld. Der er også en overskud på betalingsbalancen. Disse fordele agentur ikke overveje. Men de punkter blev sat baseret på det faktum, at Rusland kan få nye sanktioner på grund af den uforudsigelige udvikling af begivenheder i Ukraine.

effekter

Vurdering af land risiko, på den ene side, tilstrækkelig. Eksterne kapitalmarkeder for Rusland er faktisk lukket. nedgradering påvirker låneomkostningerne for landet. Det er næsten smertefri. Men eksperter frygter, at en sådan global kreditvurderingsbureau ville tvinge midler til at nulstille deres investeringer i Rusland. Og selv efter stabilisering af situationen er usandsynligt, at hurtigt at returnere kapital til landet. Den anden trussel er, at långivere vil anmode førtidsindfrielse af euroobligationer. nedgradering tegnede sig for markedet i form af kortsigtede og lav spring i dollar til et mærke på 64 rubler.

Banksektoren også lidt

Nedjusteringen førte til en forringelse af Moskva investering tiltrækningskraft af St. Petersborg og 13 regioner. Den suveræne bedømmelse af kapitalen og Leningrad-regionen var på niveau med "Ba1". Dette er højere end i Bashkortostan Tatarstan, Samara, Nizhny Novgorod, Belgorod og andre regioner. Udsigterne er fortsat negativ for disse regioner. Hertil kommer, at russiske landerisiko indvirkning på kreditinstitutter. Ratings af langfristede indskud af Sberbank og VTB i rubler reduceret til "Baa3" og "Ba1", og i fremmed valuta - til "Ba1" og "Ba2" med en prognose for negative ændringer. observeres Den samme situation i "Alfa-Bank", "Gazprombank" og "Rosselkhozbank".

konklusion

Landerisiko er dannet på baggrund af et stort antal eksterne og interne faktorer, der påvirker tiltrækning stat og investering. Sådanne trusler er mere typisk for regioner, hvor der er restriktioner på valutakonvertibilitet. I disse lande er der altid en valuta, og overføre risikoen for komplet fiasko for tilbagebetaling af gælden. Derfor, før investere ressourcer, der er nødvendige for at foretage en grundig analyse af de eksterne og interne faktorer. Globale ratingbureauer år offentliggør deres vurdering af investering tiltrækningskraft af landet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.