SundhedSygdomme og betingelser

Brud på knæskallen: symptomer og behandling

Brud på knæskallen kan være af forskellige typer. Typisk proces ledsages af ødemer og ben smertefornemmelser, som forstærkes i fleksion og ekstension skinneben. Med denne ledskader som patienten ikke kan bevæge sig.

Anatomi af knæskallen

Patella - en flad afrundet knogle, der sidder på overfladen af knæleddet forfra. Til toppen af knæskallen quadriceps senen tilknyttet, ligger i hoften. Også fiksering udføres og sænke sin egen patellar ligament. Uden for og inden i knoglen klæber til de laterale ledbånd.

Den glatte overflade af patella er placeret inde, der støder op til en overflade placeret over knæet. Den ydre overflade er ru. Det er dækket med fibre senen. Knæskallen er beskyttelse af knæet under påvirkninger og skader.

De vigtigste typer af frakturer

For at skelne mellem følgende typer af frakturer:

 • Patella fraktur uden forskydning. Det er kendetegnet ved, at en del af den beskadigede knogle, ikke forskydes, støder op til hinanden. I tilfælde af skader af denne type knogle i hele behandlingen forbliver på plads.
 • Fraktur af tilstedeværelsen af bias. Det er kendetegnet ved forskydningen af de knækkede stykker af patella i forhold til hinanden. I de fleste tilfælde, er kirurgi nødvendig for at genforene fragmenterne.
 • Fraktur af tilstedeværelsen af en flerhed af fragmenter. Det er kendetegnet ved, at knæskallen knust mere end tre fragmenter. Denne ændring anses for at være den mest vanskelige og kræver langtidsbehandling.

Åbne og lukkede former for fraktur

Patella fraktur er opdelt i åbne og lukkede type.

I den lukkede form af bruddet huden på brudstedet er ikke genstand for beskadigelse. Det forbliver intakt.

I den åbne type er der en stærk overtrædelse af hudens struktur, hvorfra det ses brækkede knogle. Hertil kommer, at åbne type forårsager alvorlige forstyrrelser af strukturen omkringliggende ledbånd, sener og muskler.

Da der er en fraktur?

Normalt en fraktur af patella - resultatet af at modtage direkte skade, når der falder på knæ bøjet eller virkningen af skarpe eller hårde genstande. Indirekte type skade er mulig ved den pludselige nedgang i quadriceps femoris.

Billede mekanisme af blandet type, hvor bruddet sker ved en kombination af elementer af direkte og indirekte skader.

Patellar fraktur er ofte forbundet med beskadigelse af bukkemaskinen placeret side (quadriceps senefibrene placeret i hoften).

Når du bryder sener der er en uoverensstemmelse i de patellar knoglerester.

skader symptomatologi

Hvordan manifesterer sig brækkede knæskallen?

Symptomerne er som følger:

 • Hvis skaden forekommer alvorlige knæ hævelse i knæleddet.
 • Palpering afslørede skarp smerte, der er tilstedeværelsen af huller mellem fragmenterne forekommer hemarthrosis (strømmede blod i knæleddet).
 • Ofte afslører unormale mobilitet og ledighed crepitations (crunch) af knoglefragmenter.
 • Smerter når du forsøger at bøje knæet skarpe. Aktiv udvidelse bliver umulig eller skarpt begrænset.
 • I tilfælde af skade uden at flytte patienten ikke mister evnen til at gå, men bevægelserne er ledsaget af skarpe kæmper følelser.
 • Brud på knæskallen med tilstedeværelsen af skævhed gør walking umuligt. Desuden kan patienten ikke hæve lemmer fuldt udstrakt tilstand og at danne den aktive bevægelse af leddet.

diagnosticere skader

Diagnosticering fraktur traume kirurg foretaget på grundlag af det kliniske billede, der er typisk for denne type læsion. data opnået ved røntgen-diffraktion undersøgelser har også bruges aktivt.

Yderligere fremgangsmåder til diagnosticering af skade er en magnetisk resonans-billeddannelse af det angrebne led. Hemarthrosis bekræftet ved diagnostisk punktur af leddet.

differentialdiagnosticering

Fraktur cup knæ er differentieret fra patellar ligament brud, brud på quadriceps senen og tilstedeværelsen af arthritis eller traumatisk natur prepatellyarnogo bursitis. I alle ovennævnte tilfælde ikke kan spores en mangel mellem knoglefragmenterne.

Fraktur af patella har at differentiere med en unormal udvikling af leddet (split knæskallen). I modsætning til bruddet, er i denne patologi ikke præsentere skarpe traumer og smerte. Mellemrummet mellem knoglefragmenterne af forskellig jævnhed og glathed. Typisk detekteres en sådan sygdom på begge sider.

behandling

Valg af en bestemt metode til behandling afhænger af to hovedfaktorer: typen og arten af bruddet fragmenter offset.

Frakturer er stabil og ustabil. Når stabil form har tendens til at flytte. Ustabil form, medfører tilstedeværelse af frakturer, hvor knoglen har flyttet eller kan ændre sig med tiden.

Principper for konservativ behandling

Mange mennesker spekulerer på, hvordan behandles brækkede knæskallen? Behandlingen i nærvær af forspændingen i løbet af 0,5 cm udføres konservativ fremgangsmåde. Til udførelse af en sådan terapi er primært fremstillet lokalbedøvelse fraktur ved indgivelse bedøvelsesmidler.

Gennemføres ved hjælp af fiksering af de ramte led gips patient dæk, mens lov til at flytte på krykker. Efter fjernelse af dæk anbefales at udføre massage, fysisk terapi sessioner. Også gennemført fysioterapeutiske procedurer (elektroforese magnitolazer et al.).

I fravær af forspænding beskadigede lem er fastgjort i den ensrettede tilstand. Indlagt bus af gips på toppen af låret til selve anklen. Som regel, varigheden af en sådan fiksering er 4-6 uger. Det er vist at holde røntgen kontrol.

Konservativ behandling indebærer langvarig immobilisering af samlingen, som er udvikling - en lang og omhyggelig proces.

kirurgisk indgreb

Ifølge trauma, fraktur af patella med patella forskydning af fragmenter større end 2 mm kræver en operation, hvor fragmenterne sammenlignes, er der en genoprettelse af den artikulære overflade af patella og fiksering. Fjerne en sådan tilstand ikke-kirurgisk metode er umulig.

Når kirurgisk intervention kan påføres ved anvendelse af forskellige fremgangsmåder sutur blødt væv, knogle fælles og muskel sener plast.

Fremgangsmåde droops særligt populære blev operation Schultze-Berger, hvor konvergensen af fragmenterne efterfulgt af insertion af patella nærliggende væv. Varigheden af immobilisering efter operationen er 1 måned. Efter fjernelse af dækket fra gips tildelt massage, fysioterapi og fysioterapi.

I nærvær af frakturer af antallet af fragmenter og den manglende evne til at inddrive patella blev udskåret kirurgisk indgreb anvendes, som involverer fjernelse af knoglerester eller patella.

Hvis det er muligt at redde samlingen, er det ikke anbefales at udføre sådanne operationer.

Hvor hurtigt behandles brud på knæskallen? Behandling afhænger af graden af fragmentering af leddet. Typisk, rehabilitering foregår i 2 måneder. Hvis joint indsamle blod, skal det fjernes ved punktering af patella. Når enkle former frakturer fuld helbredelse sker normalt inden for 3 måneder.

Rehabiliterings- og fysioterapi

Efter fjernelse af dæk fra gips nødt til at passere afhjælpende foranstaltninger, som omfatter et sæt af særlig motion, fysioterapi, og massage. Det er vigtigt, at alle foranstaltninger af genoptræning, skal deres hyppighed fastlægges af den behandlende læge.

En vigtig rolle spilles af systematiske øvelser, som de er en glimrende måde at udvikle den beskadigede fælles.

Anvendes et sæt øvelser kunne se sådan ud:

 • En sund fod er sat under benskade, gjort aktive bevægelser i en cirkel i knæleddet.
 • Patienten står tæt på en væg. Bag ham er en stor kugle, som udførte squats.
 • Det udføres gå på løbebåndet i bakgear. Bedøm bør ikke være mere end 2 km i timen.
 • Gennemført en øvelse på en stationær cykel med pedaler ikke længere end 10 cm. Sædet skal være anbragt på en sådan måde, at de berørte ben kunne rettes fuldstændigt.
 • Foretaget hoppe på benskade. En vigtig forudsætning er fraværet af smerte.

mulige komplikationer

Hvad kan forårsage en fraktur af knæskallen konsekvenser? Det skal bemærkes, at den konservative behandlingsmetode er meget stor risiko for ukorrekt fusion af knoglerne i knæleddet, som igen kan forstyrre dens funktion og føre til udviklingen af alvorlige patologiske tilstande, såsom osteoarthritis eller gonarthrosis knæskallen.

konklusion

Patella fraktur er en alvorlig skade. Det skal bemærkes, at en sådan tilstand er der sjældent nok. Som regel fragmentering opstår, når bump eller ulykker. I tilfælde af en sådan sygdom skal være så hurtigt som muligt at bede om hjælp til traumatologist. Ved at foretage relevante diagnostiske procedurer en læge kan bestemme graden af leddestruktion og vælg den relevante behandling strategi.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.