FormationHistorie

Blez Paskal: liv og arbejde

Blez Paskal var en fremtrædende fransk videnskabsmand, der bidrog væsentligt til flere områder af den menneskelige tanke: litteratur, filosofi, fysik, matematik, mekanik. Han blandt andet, æren af at skabe sandsynlighed teorier og Projektiv geometri, matematisk analyse, samt en række filosofiske værker.

Blez Paskal: Biografi

Den fremtidige videnskabsmand blev født i juni 1623 in familien af formanden for den finansielle og retslige kammer. Allerede i sine tidlige år Blez Paskal viste interesse og talent for forskningsaktiviteter. Den første afhandling om euklidisk geometri kom fra hans pen, da drengen var kun 16 år gammel. Og i 19 år, han designede sin første version af den mekanisme computing. Af den måde, det var hans hobby senere gav Europa en endnu mere avancerede computere. I dag Blez Paskal anses for at være grundlægger af kybernetik og en af de vigtigste videnskabsmænd i verdens historie, sammen med Newton, Descartes og Planck. Men listen over hans resultater er ganske bredt. I 1634, Evangelista Torricelli, på vegne af sin herre Galileo Galilei, den berømte eksperiment ved verdens første opdagede fænomenet atmosfærisk tryk. Men resultaterne var ikke det samme, og ikke fuldt ud accepteret af videnskaben. Torricelli anvendes et glasrør, som blev evakueret og den åbne ende er nedsænket i en beholder med vand. vand "løbe væk" i røret, hvor vakuum ikke var under lufttryk. Blez Paskal var den, der første fuldt indset vigtigheden af eksperimentet, eksistensen af atmosfæretryk og forskelle i forskellige højder (som luften bliver mere forfinede). Perioden med videnskabsmandens liv fra 1652 til 1654 biografer kaldes sekulær. En interessant detalje i hans biografi er tilfældet, når man spurgte ham et spørgsmål om hasardspil og varianter faldende terninger eller kort. Det er så interesseret i den filosofi, at emnet er blevet startet i den videnskabelige revolution. Sammen med en anden matematiker, Pierre de Fermat, en videnskabsmand lagde grunden til teorien om sandsynlighed. I samme periode af sit liv er blevet skabt den berømte Pascals trekant og den tilhørende begrebet kombinatorik.

Blez Paskal: filosofi

Sammen med et nysgerrigt sind, forstå den omgivende fysiske verden, tænker og havde et godt støttet ideologisk position. Hans biografier skelne mellem to perioder i livet, hvor Pascal vendte sig mod religionen. Men det betyder ikke, at fjernelsen af den rationalistiske tilgang til verden for ham. I 1645-1658 Franskmands stor i midten af den teologiske kamp mellem to strømninger: jesuitterne og yansenitov. Resultatet var hans værk, der er kendt i dag som "Provincial Letters", hvor Pascal tog den side af fortiden, kritiserede Jesuit dogmatiske teologi fra et synspunkt om rationalisme. Ud over præsentationen af de filosofiske udsigt over videnskabsmand, dette arbejde er også værdifuld fra et litterært synspunkt. I slutningen af 1650'erne videnskabsmandens helbred forværret. De sidste år af sit liv forsker oplevet alvorlige hovedpine og en markant svækkelse af det samlede beløb. På trods af dette, er det næsten til de sidste dage af livet til at realisere sig selv som opfinder. Så det hører til ideen om den første offentlige transportmidler - en omnibus, som blev lanceret i Paris i foråret 1662, kun seks måneder før død Pascal.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.