LovStrafferet

Black Market våben i Rusland. Ulovlig våbenhandel (straffelov)

"I betragtning af den nuværende kriminalitet situationen ..." - hvem blandt os har ikke hørt disse ord, der advarer om mulig fare. En af grundene, der bidrager til udviklingen af negative faktorer, der påvirker ulovlig handel med genstande. Denne situation fører til det faktum, at der er et sort marked våben i Rusland. Sammen med sin udvikling der er en forudsætning for at forbedre organiseret kriminalitet og terrorisme.

begreb

Per definition et våben - er noget middel, der kan bruges til signalering, livredning (selvforsvar), drab eller ødelæggelse af noget levende mål.

For at give et ensartet retspolitik på området for våben af omsætningen i 1997 trådte i kraft den føderale lov "om våben» № 150-FZ, der er omfattet af alle de våben og rækkevidden er de grundlæggende begreber. I overensstemmelse med loven, den funktion for at udøve kontrol med omsætning af skydevåben ligger hos politiet. Kommissoriet er defineret af den føderale lov "om politiet", som trådte i kraft i 2011.

Det skal bemærkes, at med vedtagelsen af loven "om våben" har øget antallet af mennesker, der køber jagt, sport og andre geværer og pistoler lovlig måde. I dette tilfælde skal det våben registreres, og ejeren skal have en licens til indkøb, opbevaring og anvendelse af emnet. Denne funktion giver en særlig politi afdeling - OLRR (licenser og tillader arbejde afdeling).

Desværre er loven "On våben" emne videregives ikke er nok, der gør det muligt at fortolke denne bestemmelse efter eget skøn. Især er det ikke medtaget på listen over kategorien af ikke-dødelige våben (f.eks en gas pistol), som, selv om det ikke er traumatisk, men er designet til skyderiet. Standard kugler kan erstattes af traumatisk.

våben

Loven № 150-FZ er følgende (nogle af dem vises på markedet for ulovlige våben).

1. Borgerlige arme:

a) selvforsvar våben:

• Fire glatløbede våben, herunder patroner af traumatisk handling.

• Våben begrænset virkning.

• Gas våben.

• elektriske anordninger.

b) jagtvåben:

• Skydevåben med et riflet løb.

• Glat.

• Kolde bladet.

• Smidt.

• Luft med en mundkurv energi på højst 3 J.

c) jagtvåben:

• langløbet Skydevåben med en riflet løb.

• glat løb langløbet, herunder den gevindskårne del på højst 140 mm.

• Kombineret type langløbet, herunder aftagelige og løs-riflede tønde.

• Luft med en mundkurv energi på højst 25 J.

• Kolde bladet.

g) signalering et våben ;

e) vingearme at bære nationaldragten;

e) de våben, der anvendes til kulturelle og uddannelsesmæssige formål - antikke afskrevet have kulturel værdi.

Således er disse typer af våben er legitime og kan fremstilles, erhverves, egnet til udførelse, opbevaring og anvendelse.

Våben, der hersker i den ulovlige handel, hovedsageligt kæmper brand. Udgifterne til våben på det sorte marked er bestemt af leverandørerne.

Self våben opgraderinger

De er ofte tilfælde, hvor pistolen går styrke det forbudt ved lov. Enhver manipulation med det, hvilket fører til, at ændre sig væsentligt forskellige egenskaber, ikke er forudset af loven, gør det til en forbudt våben. På disse tilfælde er det nødvendigt at være særlig opmærksom, fordi loven ikke angiver øjeblikke, der tillader modernisering. For sådan en spontan ændring og brug foreskriver administrativt og strafferetligt ansvar.

Især i straffeloven er der artikel 223, hvori det hedder, at er ulovlig fremstilling, ændring eller reparation, samt ulovlig handel med våben, hvilket kan resultere i en straf på op til to år af det virkelige liv i kolonien. Og de personer, der som følge af deres handlinger er stadig anerkendt ulovligheden af manipulation og frivilligt overgav arsenalet, fritaget for strafansvar.

I den administrative kode artikel 20.8-20.15 reguleret brugen, overførsel, salg, ændre og licensering af våben og iført sine personer i en tilstand af alkoholisk eller andet forgiftning. Straffen for personer, der har begået administrativ strafbart, der bærer et fint i de tilfælde, hvis det ikke indeholder en strafbar handling. I den forstand, forskerne i den russiske lovgivning argumentere for, at uoverensstemmelsen mellem den kriminelle og den administrative kode bekæmpelse af ulovlig handel med våben skaber en dobbelthed af straf i lovgivningspolitikken, da det er vanskeligt at afgøre holdningen hos ansvar.

Årsager til ulovlig våbenhandel

Våbenhandel i Rusland hidtil har nået epidemiske proportioner på grund af manglende tekniske og juridiske regler i licenser og tillader afdeling. Produktion af standardisering og certificering af våben er nedfældet i "om teknisk forskrift" lov, som blev vedtaget i 2003. Men detaljerne i våben som et emne, der er en trussel mod liv og helbred, kræver vedtagelse af retsakter, der regulerer alle funktionerne i våben,, undtagen ikke forbundet med brugen af dets egenskaber.

Du kan starte med det faktum, at illegal arme fordelt blandt befolkningen nok. lovgivningsmæssige mangler afspejles i modvilje mod borgere til at registrere det. Dette skyldes primært varigheden af proceduren, at det er nødvendigt at træffe foranstaltninger, som ikke altid har tid. Medarbejderne selv siger, at behovet for at forbedre de tekniske forskrifter, som ville fremskynde processen med licens og registrering af våben. Identificere relevante våben specifikationer, der kræves på tidspunktet for ekspertise, som personalet ikke OLRR besidde. Dette vil igen, skaber behovet for at inddrage eksterne eksperter, som tager tid.

Desuden skal det bemærkes, at ulovlige våben er nødvendig for folk, der er ude af stand til at opnå det lovligt eller anden grund.

Lovligt erhvervede våben

Af juridiske købe varer er nødvendig dødbringende kraft for at opnå tilladelser og licenser. Uden disse dokumenter den våben, som er ejet af en borger, vil blive betragtet som ulovlig. Våben skal købes fra en registreret officielt iværksætter opløsning, der kan opnås i afdelingen for licenser og tillader arbejde. Det er virkelig et halvt år. Skydevåben enhed skal give til eftersyn på samme afdeling. Fra det, hvis det er nødvendigt, gør at styre de shooting resultater, der skal indtastes i pulegilzoteku, og så kan du få en licens til besiddelse, bære og brug af våben. Dokumentet er gyldigt i 5 år. At opnå en sådan tilladelse, gøres følgende:

 • Gennemgå en lægeundersøgelse.
 • Modtag passende uddannelse om håndtering våben emne.

Det skal bemærkes, at det er forbudt at bruge våben til personer, der:

 • er registreret i narkotikabehandling og psykiatrisk hospital;
 • har udestående overbevisninger;
 • har annulleret dom for handel med våben;
 • ikke er fyldt 18 år.

For køb af visse typer våben alder skal være mindst 21 år.

Disse og andre relevante bestemmelser i lovgivningen om våben, herunder strafferetlige og administrative Koder, overholdes nøje, ellers våbenhandel vil blive betragtet som ulovlige.

Ulovlig køb af våben

En meget anderledes juridisk institution har en markeds- sorte våben i Rusland. Til sammenligning er en opgradering af de ulovlige våben på egen hånd - af isbjerget på overfladen af den sorte økonomi. I øjeblikket kan du købe våben, ikke blot at kende leverandøren direkte, men også via internettet.

Den høje pris på sådanne våben, i forhold til de juridiske instanser, er ikke en hindring for kriminelle eller folk der bare ønsker at være bevæbnet. Overbetale, køberen ikke bare sparer tid, men også modtager nogen våben på deres behov.

Black Market våben i Rusland er konstant opdateret med nye og nye tilfælde og metoder til kamp mod ulovlige cirkulation af våben forblive på samme niveau.

Kilder til ulovlige våben

Dybest set, det kommer fra følgende kilder:

 • Militært udstyr (tyveri af våben fra militærbaser).
 • Army Trail (våben stjålet under krigen).
 • Tjenestevåben stjålet fra retshåndhævende embedsmænd.
 • Arms producenter, som er ulovlige virksomhed.
 • Smugling fra nabolandene.

Ifølge statistikker, 17% af våben kommer fra den væbnede konflikt, 14% - tyveri sager, 5% af de samlede - resultater af "sorte arkæologer". Men de adspurgte ikke ønsker at give deres navne, som har specifik viden inden for ulovlig våbenhandel, sagde de, at de våben fundet under udgravninger i lang tid ingen køber - uværdigt.

Lovlig køb af våben. Retten til at erhverve

Omkostningerne ved juridisk produktion af våben afhænger af hvilken type af sin art købt. Desuden kan almindelige borgere købe følgende typer:

 • Våben til selvforsvar.
 • Athletic.
 • Jagt.
 • Bladet nærkampsvåben, der er designet til at blive båret med nationaldragten.

Militære våben kan erhverves kun strengt efter aftale, hvis det er forbundet med behovet for at bruge det. Dette kan have den følgende struktur:

 • Retshåndhævende myndigheder.
 • Militariseret sikkerhed.
 • Væbnede styrker i Den Russiske Føderation.
 • Private sikkerhedsfirmaer.

Samtidig krigsvåben, hvis priserne er reguleret af staten, der sælges på licens, som er udstedt af organisationen. Medarbejdere, der har tilladelse til at besidde og bære våben, er uddannet.

Omkostninger glatløbede enheder på en af de legitime websteder:

Omkostningerne ved nogle typer af ulovlige våben

Black Market våben i Rusland giver en model primært kampenheder. Ifølge nogle rapporter, TT er mere udbredt end PM, som "Macarena" kommer primært afskrevet, det vil sige, de har allerede havde skudt hende.

Som i dag, den moderne organiseret kriminalitet foretrækker at bruge et fremmed våben med en lyddæmper, så den indenlandske modeller er stærkt faldet i pris. Omkostningerne af våben, der spænder fra 100 til 900 dollars, og i nogle tilfælde endda højere.

For eksempel, i 90'erne, da den bølge af kriminalitet var på sit højeste, AK-74 kan købes for $ 500. I dag har situationen ændret sig, og den samme maskine, som allerede har været tilfældet, kan købes for $ 150.

Præcise statistikker om udgifterne til Nej, jo mere umuligt at finde en offentligt tilgængelig pris for "olie våben", men det er kendt, at prisen er næsten det dobbelte af den juridiske.

Officielt Forsvarsministeriet nægtede at købe en AK-74 til fordel for de nye våben, der kunne "Izhmash" vil give staten. I øjeblikket lagre fyldt med data type våben, mens der i moderne krigsførelse kræver en model bedre end den legendariske maskine.

tilbagekaldelse licens

Virksomheder, der fremstiller våben skal være licenseret af forordningen "om udstedelse af licenser til visse aktiviteter". Desuden skal det bemærkes, ikke kun retsregler, men også betingelserne for produktion, oplagring og salg. Politiet, i henhold til loven "On politiet" har ret til at inspicere lokalerne, herunder den nytte, for overholdelse af ovennævnte betingelser. Hvis en politibetjent har afsløret en overtrædelse, den rette handling. Licens i dette tilfælde kan virksomheden miste.

Yderligere produktion og handel med våben uden tilladelser er ulovlige handlinger, der kan straffes ved lov. Dette afspejles i artikel 171 i straffeloven - ulovlige aktiviteter uden tilladelse.

Ulovlig fremstilling af våben

Ikke alle de virksomheder, der har mistet deres licenser, nægte fra produktion og salg af våben. Business-omsætning på enheder bringer væsentlige indtægter, så der er en ulovlig virksomhed inden for fremstilling og salg af våben. Dybest set handlen gå gennem de kendte ansigter, som er sikker på at lede.

Flytning produktion af våben i den sorte økonomi bringer betydelige tab for staten, da de modtagne midler under gennemførelsen af våbnene er uregistrerede og opnå status af midler, der er opnået ved ulovlige midler. I fremtiden, der er deres legalisering, men den skattemæssige kontrol disse midler er ikke omfattet.

hvidvaskning af penge som omhandlet i artikel 174 og 174,1 i straffeloven og kan straffes op til 10 års fængsel.

Funktioner af indsamling af våben, kopier og reproduktioner

I henhold til den retlige regulering er underlagt ikke kun krigsvåben, at priserne er optaget tidligere, men også en samler. Det vil også være genstand for registrering og certificering, der ikke anvendes. Dybest set sådanne våben er af historisk værdi, og dem, der ønsker at købe en unik instans nok.

Derudover er der kopier og reproduktioner af våben, der spilles på de originale tegninger. Disse typer af ting, i virkeligheden, ikke betragtes som et våben, så de ikke behøver at dræbe magt, men de har alle de samme funktioner som originalen.

Kopierer, reproduktioner, replika våben er ikke korrekt emnet, som er farlige for liv og helbred egenskaber, så det er frit tilgængeligt uden tilladelser.

Det er værd at huske, at mens iført en kopi af våbnet og ikke en forbrydelse, borgeren har ret til at holde politiet at fastslå omstændighederne som nødvendigt for at bekræfte rigtigheden af ordene fra ejeren af emnet, gengivet i billedet af originalen.

legalisering af våben

Særlig opmærksomhed bør være legaliseret våben. I 2014 blev det rapporteret, at snart iført og vil blive tilladt brug af enheder, herunder bekæmpe. Indenrigsministeriet har imidlertid benægtet dette udsagn, og sagde, at ville blive moderniseret standarder for tekniske forskrifter. Denne opdatering vil ikke have noget at gøre med løsningen af omsætningen af et våben, siger ministeriet.

Til dato, ændrede "Regler for omsætningen af civile og tjenestevåben og ammunition på det område af Den Russiske Føderation", i henhold til hvilken lov til at bære våben af traumatisk selvforsvar for borgere, som har en licens til dens besiddelse, bære og bruge. Tidligere loven lov til at bære våben kun under måls, jagt og sportsbegivenheder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.