FormationVidenskab

Forskning intensitet - er en vigtig del af moderne produktion

For at evaluere de objekter og begivenheder, der er mange funktioner og muligheder. En af dem - den forskning intensitet. Denne mulighed, som bruges i produktionen af produktudvikling og teknologi. Mere information om dette er fortalt i denne artikel.

Forskning intensitet - er en vigtig del af moderne produktion

Denne indikator bruges til at vise forholdet, der eksisterer mellem produktionen af videnskabelige og teknologiske aktiviteter på en omkostningseffektiv størrelse, som går på forskning og udvikling med hensyn til pr produkt eller service. Denne parameter er givet en kvantitativ score. Forskning intensitet kan også være repræsenteret som et forhold mellem antallet af medarbejdere i forskning personale til det samlede antal produktion personale i virksomheden, eller endda en hel industri. Således kan forskningen intensitet bestemmes og mængden af omkostninger, der er afsat til forskning i deres forhold til mængden af produktsalg. Der er en tendens til at øge andelen af intellektuelle arbejde til værdien af produktionen. Derfor kan vi sige, at den forskning, intensitet - dette er en af de vigtige indikatorer for konkurrenceevnen for de producerede varer eller tjenesteydelser.

Hvilken teknologi kaldet højteknologi?

Sådanne betegnelser bruges til at segmentere forskellige regioner i at gennemføre innovationer, og er vanskelige eller umulige at genskabe i uegnede forhold. High Tech indebærer eksistensen af investeringer i forskning for at frembringe et resultat. Disse omfatter:

 • elektronik;
 • robotteknologi;
 • trådløse teknologier;
 • software;
 • nanoteknologi;
 • sikkerhedssystemer;
 • rene teknologier, der har en positiv indvirkning på energieffektiviteten;
 • alternativ energi;
 • navigation teknologier;
 • bioteknologi;
 • udvikling inden for medicin;
 • teknologi med dobbelt og forsvar.

Som du kan se, er videnskab og teknologi bevæger sig sammen. Lad os dvæle ved detaljerne i, hvorfor disse retninger er vigtige for os.

Betydningen af højteknologi

Som du kan se, området præsenterede ovenstående kan forenkle livet betydeligt. Alle af dem - resultaterne af den videnskabelige forskning. Det skal bemærkes, at deres anvendelse er ikke obligatorisk, men tænk på, hvordan det ville være vanskeligt at gå for at få vand til den nærmeste godt? Eller hvad der vil være landbrugets effektivitet, hvis vi alle skal grave med skovle i stedet for traktorer? Forskning intensitet - det er en vigtig mulighed, at flere og flere mennesker gør det muligt at forenkle fysisk arbejde ved hjælp af en gradvis udvikling. Teoretisk i fremtiden vil det være muligt at opnå, at de fleste af de menneskelige ressourcer vil blive afsat til videnskabelige eller kulturelle oplevelser. Derfor vil videnskab og teknologi markant forbedre livet for planetens beboere.

Hvordan til at beregne forskning intensitet?

Passing dette spørgsmål er blevet tændt lidt tidligere. Men lad os dvæle nærmere om definitionen af højteknologiske industrier. Så for dette sæt af beregnede parametre som:

 1. Udgifter til forskning og udvikling i forhold til mængden af produktion af varen eller bruttoudbyttet. Også, som kan bruges en sammenlignende parameter Produceret nationalindkomsten og mængden af afsendt produkter.
 2. Antallet af eksperter, der er beskæftiget med forskning, og dem, der hjælper dem i forhold til det samlede antal personer, der er involveret i branchen.
 3. Udgifterne til forskning og udvikling til det beløb, der bruges i produktionen og industrielle personale, og mængden af sektoren af anlægsaktiver, som er involveret i fremstilling af produkter.

Ifølge resultaterne af forskning i vores land, de metoder, der oftest anvendes, hvor det beløb, bringes helt i front, bliver sendt på en mission. Denne indikator fungerer som et par eller på basis af pris eller antallet og kvalifikationer. I sidste ende ofte anvende en kombination af metoder til at få de bedst mulige resultater.

Nuancerne af videnskaben intensiv

Mængde ikke altid oversætte til kvalitet. F & U-intensitet faktor, naturligvis vigtigt at vurdere situationen på arbejdspladsen, men det er ikke afgørende. Man skal huske, at mennesker er forskellige i karakter, tempoet i arbejdet, viden, talent, og andre parametre og karakteristika. Desuden kan en vis indflydelse lege og held: Det er værd at minde om opdagelsen af røntgenstråler. Vær derfor sikker på at få det samme resultat ikke kommer med samme karakteristika.

Flere detaljer om forskningen intensitet faktor

Vi tænker over det, som regel, taler om de nyeste grene. De til gengæld tendens til at være de største videnskabelige centre, hvilket er en stor by. Som et resultat, der var noget nyt. Denne specialitet i byen videnskab: teknologiske parker og techno. De fuldt implementeret proces kæde, fra grundforskning til salg af produkter opfundet. Lad os tage et nærmere fokus på de grundlæggende fag:

 1. Technopark. Såkaldte agglomerering af højteknologiske virksomheder, der er inddelt omkring universitetet, institut eller laboratorium. Hovedformålet med disse former for organisation - at reducere den tid, hvor de videnskabelige ideer føres ud i praksis.
 2. Technopolis. Ligeledes til opkaldet komplekse videnskabelige og produktiv by, som blev bygget specielt beskæftige sig med avancerede teknologier, uddannelse af specialiseret personale og højteknologiske industrier.

konklusion

, Forskningen intensitet er således en vigtig faktor for økonomiens effektivitet arbejde. Selvfølgelig betyder denne indstilling ikke løse alle problemer på egen hånd. Det skal bemærkes, at forskning i visse områder af videnskab ikke udføres på grund af det faktum, at de er for dyre og ikke indebærer en hurtig fortjeneste. Derfor er udviklingen i disse områder er for det meste på skuldrene af staten.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.