FormationVidenskab

Human nyre

menneskelige nyrer er små i størrelse parrede organer, der har en mørk lilla farve og fast konsistens. Dens form de ligner bønner. Det skal bemærkes, at mens deres øvre ender er tættere på hinanden op til ca. 8 cm, men lavere tværtimod er adskilt fra hinanden med 11 cm.

human nyre, hvis placering er symmetrisk placeret i lumbalzonen. Mere specifikt på begge sider af rygsøjlen i regionen XII bryst (på dens niveau) og to øvre lændehvirvler. Placeret knopper tættere til bagvæggen af abdomen, navnlig til sin indre overflade.

Intern konkave nyrer margin i midt i en bestemt niche. Det er rettet direkte mod rygsøjlen. Og dens ydre kant - mere konveks. Naturligvis human nyre i kontakt med de abdominale organer. Og desuden, for hver af dem oven på tilstødende binyre, som er vedlagt nyrerne i nogle fedt kapsel.

Det skal bemærkes, at den venstre nyre er lidt højere end den højre. Dette skyldes primært det faktum, at den højre side af en masse plads er nødvendig for et organ som leveren. Mest sandsynligt er det grunden til, at den højre nyre er tykkere og kortere i forhold til venstre.

I centrum af den konkave kant har en lille fordybning, kaldet renal port. Dette navn den fik på grund af det faktum, at gennem det passere alle udgående og indgående fra orgel renal nerver, blodkar og urinleder.

På dens ydre vægge af human nyre omgivet af en temmelig tykt lag fedt (det er netop det fedt kapsel, der forbinder nyren med binyrerne). Med denne kapsel og renal fascia (dens særlige ydre skal), nyre og holdes på plads, fastsættelse sin normale position.

Derfor, hvis der sker en hurtig og dramatisk vægttab i hvilken er involveret og følgelig fedtvæv direkte nyrekapslen kan nyrerne ganske let i dette tilfælde ud af denne stationære tilstand. Det truer den omstændighed, at nyren kan forskubbes eller noget ned, eller starte en uforudsigelig bevægelse i enhver retning.

Som en konsekvens - en masse ubehag fra deres vært. Inden for medicin, er denne usund tilstand defineres som udeladelsen af nyrerne, og dens ekstreme manifestation - som en flydende nyre.

humane nyrer er det vigtigste organ i urinvejene. Normalt, når en person indånder eller ændre din kropsstilling fra vandret til lodret, er nyrerne forskudt med ca. 3-5 cm fra top til bund. Så deres nedre pol kan mærkes i hænderne på den venstre og højre øvre kvadrant.

Hovedfunktionerne, der udfører nyrerne i den menneskelige krop er:

  • regulering af vand og salt balance af hele kroppen, de opretholder den krævede koncentration af salte og volumen af fluider i det menneskelige legeme;
  • fjerne giftige (skadelige) og unødvendige substanser fra kroppen;
  • blodtryk regulering.

Størrelsen af human nyre varierer mellem 10-12 cm x 4-5 cm. Disse relativt små legemer, filtrering blod, der producerer urin. Hun, til gengæld går til hulrummet systemet vises i blæren ved urinlederne, og derefter - til det fri.

Ved normal drift, nyre passerer derigennem alt det blod, der cirkulerer i kroppen i cirka tre minutter. I et minut, renal glomeruli filtrering udføres fra 70 sættes til 100 ml urin primær, som derefter koncentrerer i nyretubuli. Således bør tildeles per dag for en voksen 1-1,5 liter urin (350-500 ml er mindre end væsken regler, som han drak).

Hvis der er en langvarig forstyrrelse af udstrømning af urin direkte fra hulrummet af systemet selv gennem nyrerne, kan det beskadige stoffet og dets alvorlige krænkelser af sine funktioner.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.