FormationVidenskab

Amøbe Proteus, dens levested, især struktur og funktion

Amøbe Proteus udad er en celle er direkte relateret til typen af protozoer, rhizopods til klassen, ellers kaldes sarkodovyh. De har pseudopodie, er de organer, hvorigennem de flytter og fange mad. Tætte shell i celler mangler i forbindelse med hvilket amøbe let kan ændre form. Det ydre dæksel - meget tynd cytoplasmatiske membran.

Amøbe Proteus struktur.

Amøbe er meget enkelt indrettet. En af de enkleste levende væsener. Det har ingen skelet. Amoeba Proteus bor på bunden af de forskellige reservoirer i mudderet. Der er én ting: i reservoirerne kun ferskvand: dam, grøft mv Hvis man ser på det, det var tydeligt, at den grå transparent klump har ingen konstant form. Navnet på denne oversættes som "foranderligt". Kropsceller dannes hele tiden falske fod, på grund af det faktum, at cytoplasmaet strømmer frem og tilbage. Dimensioner klump kan være mindst 0,2 mm og højst 0,7 mm. Organeller - pseudopodia lette bevægelse af denne lille skabning. Trafikken er meget langsom, det ligner en strøm af tykke slim. Under bevægelsen af amøbe møder forskellige encellede organismer såsom alger og bakterier. Det ombrydes omkring dem, og hvordan at sutte deres egen cytoplasma, der udgør en mave vakuole.

Amoeba Proteus cytoplasma tildeler specifikke enzymer, der fordøje maden. Der er en proces af intracellulær spaltning. Overcooked fødevarer i flydende form ind i cytoplasmaet selv, og ufordøjet madrester - frigives. Denne metode til fældefangst skrive kaldes fagocytose. I kroppen af amøbe er subtile kanaler, hvorigennem væsken træder cellelegemet. Denne proces er kendt som pinocytose. Tilgængelig en vakuole, at smide de overskydende flydende ud produkter. Det hedder den kontraktile vakuolen. Slipper af overskuddet hvert femte minut. I endoplasm har en kerne. Reproduktion sker på følgende måde: cellen deler i to, dvs. ukønnet.

Da amøbe isolerer sig fra de negative virkninger udefra.

Hvis der er ufordelagtige for eksistensen af denne organisme, såsom en tørring dam, kølevand i dammen og den anden, den Amoeba Proteus søger altid at tage afstand fra dem. Trækker sine organeller, er det omfattet af en dobbelt skal og danner således en cyste. Under gunstige forhold, for eksempel sommer blade amøbe cyste. Cyste båret af vinden, så Amoeba Proteus er afgjort. dette væsen vejrtrækning strækker sig over hele hans krop overflade, det vil sige, at cellerne i kroppen. Amøbe absorberer oxygen eksisterende i et vandigt medium, frigiver carbondioxid. Med oxygen næringsstoffer nedbrydes til simplere forbindelser. Hos mennesker og mange dyr, især i deres tarme, en amøbe lever parasitter. En af repræsentanterne for disse parasitter er dysenteri amøbe. Den lever tarm partikler (ødelagt), og røde blodlegemer. Det er det kausative middel for en infektionssygdom, som kaldes amøbedysenteri.

konklusioner:

- Amoeba Proteus og dysenteri amøbe er encellede dyr. Flyt via organeller-prolegs tilhører jordstængler;

- rhizopods klasse er ligesom alger, hvilket indikerer deres forhold;

- foder på organisk stof får fra andre planter eller andre simple organismer, der adskiller dem fra alger amøbe.

Amoeba - selvom den nemmeste, men hele organismen i stand til at føre en selvstændig tilværelse.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.