SundhedSygdomme og betingelser

Betændelse i tyktarmen: symptomer, behandling

Betændelse i tyktarmen er en af de mest almindelige fordøjelsessygdomme. I medicinsk praksis, såsom en patologisk tilstand, der kaldes colitis. For at forstå, hvad der forårsager den inflammatoriske proces, og hvad er dens symptomer, vi overveje alle aspekter af denne afvigelse i flere detaljer.

Årsagerne til sygdommen

Betændelse i tyktarmen, colitis eller rettere, kan være forårsaget af en infektion, vira, alvorlige fejl i kosten, såvel som et resultat af faldende indenlandske og industrielle giftstoffer i den menneskelige krop. Desuden repræsenterede afvigelsen ofte igen dannes som en uafhængig sygdom, som har en immun karakter. Af den måde, ofte colon inflammation forekommer som et resultat af eventuelle overtrædelser, der fandt sted i tyndtarmen eller maven. Under alle omstændigheder bør denne sygdom altid konsultere en dygtig professionel hjælp.

Betændelse i tyktarmen: symptomer, behandling af sygdommen

Oftest, sådan sygdom som colitis, ledsaget af smerter i tarmene. Det er disse tegn er en af de førende symptomer på afvisning. Sådan en farlig sygdom, der kan påvirke ikke kun fedt, men også tyndtarmen. Hvis betændelsen er opstået i begge afdelinger, patienten føler ubehagelige smertende og smerte, der er normalt placeret på siderne af maven.

I medicinsk praksis, er betændelse i tyktarmen (symptomerne på sygdommen kan variere) opdelt i fire typer:

 • akut colitis;
 • ulcerativ;
 • kronisk;
 • spastisk.

Overvej Tegn på hver type af colitis mere detaljeret.

Akut inflammation i tyktarmen

De tidligste symptomer på sygdommen på nogen måde er:

 • smerter i underlivet, hoved og muskelsmerter;
 • kvalme;
 • hævelse;
 • appetitløshed;
 • opkastning.

Endvidere for akut colitis er kendetegnet ved ustabil afføring forstoppelse kan ret hurtigt blive erstattet af diarré. Også i afføringen af patienten vises blanding af blod og slim. I dette tilfælde kan den enkelte føler sig betydelig træthed, utilpashed og træthed, og i mere alvorlige tilfælde af feber og dannelsen af hvide pletter på tungen.

Det skal også bemærkes, at colitis er ledsaget af hyppig og smertefuld opfordring til toilettet "i den store".

Kronisk sygdom og dens symptomer

I tilfælde af colon inflammation er alvorlige og vedvarende flere dage, ikke er udsat for korrekt behandling, så det bliver kronisk. patienten kan således konstatere mindre intens smerte. Men de ikke stoppe helt og forstyrre patienten i ganske lang tid.

Hvis en sådan en inflammatorisk proces flyttede ind i en kronisk form, så den person kan observeres i de følgende symptomer:

 • crampy mavesmerter, især i retning af tyktarmen;
 • manglende appetit;
 • kvalme;
 • generel svaghed;
 • skiftevis forstoppelse og diarré;
 • oppustethed følge af fermentering af fødevarer i tarmen;
 • dyspepsi;
 • reduktion i vægt.

Desuden i kronisk inflammation i tyktarmen hos en patient kan opleve forøgede flatulens og udspiling. Samtidig er stolen oftest flydende og regelmæssig (op til fire gange om dagen).

Symptomerne på colitis ulcerosa

Colitis (colitis) er en betændelse i tyktarmen, ledsaget af forekomsten af mavesår. Præsenteret formular gastrointestinal organ sygdommen udvikler i lang tid. I dette tilfælde, kan patienten opleve perioder med remission og forværring. En af de tidligste tegn på afvigelserne er kramper smerter i underlivet. Efter en vis periode patienten kan forårsage blødninger under afføring. Blod samtidig med at gå på toilettet typisk tildelt i en mængde på op til 300 ml. Hvis en person har indgået en periode med forværring, kan det være en strøm, hvilket resulterer i patientens blodtryk falder betydeligt.

Derudover kan ulcerativ colitis udvide tyktarmen, forekomsten af perforering og peritonitis udvikling. At bestemme sværhedsgraden af sygdommen og til at detektere sår på slimhinden kan kun opleves specialist under inspektionen af organet (i denne procedure som sigmoideoskopi).

Symptomer på spastisk colitis

I denne form for tarmsygdom i en patient afføring kan ligne en temmelig tætte klumper (får fæces). For at udelukke dig selv fra denne afvigelse, er patienten rådes til at blive testet for laboratorieundersøgelse, samt gennemgå radiologiske og rektoromanoskopicheskie procedure.

Hvordan man behandler en inflammatorisk sygdom i colon eller tyndtarmen?

I så fald, hvis du oplever smerte eller bemærker usædvanlige symptomer, bør du straks blive testet. Men først, skal du konsultere en specialist som en gastroenterolog. Efter alt, kun han vil være i stand til at forsyne dig med diagnosen "betændelse i tyktarmen." Behandling af sygdommen på ethvert stadium af udviklingen i første omgang kræver overholdelse af en speciel diæt. Efter alt, ordentlig og sund kost er nøglen til god bedring.

Således, efter at have identificeret den repræsenterede sygdom læge ordinerer modtagelse antibiotikum eller antiparasitiske midler. Men det er kun i tilfælde af, at denne afvigelse ikke er opstået som følge af brugen af andre stoffer.

Bortset fra tabletter, slippe af med sådanne sygdomme som muligt, og med hjælp af traditionel medicin (særlig modtagelse og kamille infusioner salvie rod afkog eller Polygonum slange).

Kost til colitis

Som nævnt ovenfor, ved en sådan sygdom bør følge en streng diæt. I de første to dage er nødvendigt helt at opgive at spise. Endvidere bør spise fødevarer rige på vitaminer og let at fordøje. Under forbudet er følgende ingredienser: kød, æg og andre proteinholdige fødevarer. Hans bør foretrækkes grød, kogte kartofler og fedtfattig frisk mælk.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.