FinanserValuta

Belarussiske rubler: som "bunnies" var millioner

Et år før sammenbruddet af den store og mægtige Unionen af Socialistiske Sovjetrepublikker, Hvert land kontrollerer, hvilket er en del af koalitionen vedtog en erklæring, proklamerer suverænitet deres områder. Nogle øverste råd annoncerede selv fuldstændig uafhængighed. Den første kategori vedrører lande, og den Hviderussiske SSR.

Tidligere medlem af USSR

På det tidspunkt (1990) er det den lille parti i Sovjetunionen. I dag er staten kendt verden over som Republikken Belarus. Ikke ændre sin størrelse, har det fuldstændig ændret sit udseende. Placeret i en afstand af mindre end tusind kilometer fra Moskva, Hviderusland er et eksempel på en velplejet europæisk land med et udviklet sociale område og stærk magtapparat. Det kaldes "Lille Schweiz". Og det er ikke i økonomisk forstand: moderne BYR - valutaen i det ustabile og meget udsat for inflation.

For tre og tyve år efter Sovjetunionens sammenbrud var der et enormt antal hændelser, der har påvirket udviklingen af landet og livet for sine borgere. Under indflydelse af store ændringer kunne staten valuta - belarussiske rubler.

Baggrund og udseende af sedlen

I Sovjetunionen var i omløb og papir penge. I 1990 Hviderusland erklæret sin suverænitet. Indtil offentliggørelsen af den fulde uafhængighed af republikken blev uddelt kuponer, der ikke længere er gyldige efter den fuldstændig adskillelse af staten fra Sovjetunionen og Rusland.

I 1992, National Bank of landet udstedte de første hviderussiske rubler i brug, at "for at holde sig" med de sovjetiske og derefter russiske rubler. Cash billetter blev brugt som et yderligere middel til betaling for varer og tjenesteydelser. I de første regninger afspejlede de forskellige dyr: egern, los, elg, og så videre odnorublevom pengesedler afbildet en hare - på grund af denne kendsgerning, da BYR kaldes "bunnies" ...

Højde af nuller i rubler

Den svage økonomiske situation, manglen på guld og valutareserver, har olie- og gasreserver spillet en dårlig rolle - hastigt voksende inflation. Hvis den største pålydende i brug i 1992 var 500 rubler, så det næste år udsendte Nationalbanken noter med en nominel værdi på 1000 og 5000 rubler.

Nu på lærredet pengesedler tilstedeværende monumenter af arkitektur og historie: Brest Fortress, Grand Teater, og andre. Med den størrelse og værdi af bygninger, og pålydende match: BYR galopperende tempo nuller tilføjet.

Allerede i 1996, næsten alle borgere modtager en løn, anslået i hundreder af tusinder. Og tre år senere, "bunnies" sprang den million. Resultatet af endeløse vækst nominel betaling af billetter er blevet en pålydende: i 2000 hver pengeseddel af landet "tabte" tre nuller.

Bank kontante billetter udstedt i det pågældende år, er lovlige betalingsmidler og stille. Undtagelsen er noter i de hviderussiske rubel 1 og 5 fem rubler. Men inflationen fortsætter, og nu landets borgere har på hånden kopier af 100 og 200 tusind.

Med hensyn til udenlandsk valuta kurs på den hviderussiske rubel i dag kan heller ikke prale stabilitet. For en dollar lande banker tilbyder omkring 9600 rubler.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.