FinanserValuta

Hastigheden af penge. Definition og beregning af indikatoren

hastigheden af penge er repræsenteret ved den gennemsnitlige hyppighed af brug af valuta til køb af nye produkter og tjenester i en bestemt periode. På mange måder er dette tal afhænger af den økonomiske aktivitet i den eksisterende pengemængde. Når man definerer et bestemt tidsinterval hastigheden af penge repræsenterede nummer.

beregning af nævnte indikator på et konkret eksempel ganske let forestille sig. For eksempel forestille sig en privat økonomi med pengemængden i 500 rubler, og eksistensen af to enheder: landmanden og mekaniker, der bærer et år i flere transaktioner med hinanden. Således landmanden betaler en mekaniker 500 rubler for at reparere traktoren. Mekanisk korn får 400 rubler, og også betaler landmanden $ 100 for inspektion og fodre deres kæledyr. Således er den samlede værdi af alle transaktioner er 1000 rubler, og hver rubel blev brugt to gange i løbet af året. Derfor er hastigheden af penge er lig med to om året.

Omsætning af penge repræsenterede en manifestation af essensen af penge i deres bevægelse. Den dækker også udveksling og distributionsprocessen. struktur Volumen og omsætning påvirkes af produktion og forbrug.

Således lang produktionsproces, som kræver en forøgelse af varelagre, øger omsætningen penge i forbindelse med erhvervelsen. Og frigivelse af produkter med høj arbejdskraft intensitet, øge likviditeten det er at betale, og som en konsekvens - stigning i indtægterne af befolkningen, som er yderligere rettet til forbrug.

En af komponenterne i denne indikator er de vederlæggelse, hvor pengene kan bruges som betalingsmiddel til at betale en forpligtelse. Denne cirkulation kan udføres i likvide pengeløse former.

Sammenfattende konkluderer vi, at pengene skal være i konstant bevægelse blandt de store økonomiske aktører: offentlige institutioner, virksomheder og enkeltpersoner. Det er deres bevægelse i forskellige former (kontanter og pengeløse) danner hastigheden af penge.

Under staten organer forstås som kontrol, skattemyndighederne og National Bank. De kommercielle banker kan deltage i den monetære cirkulation som juridiske enheder.

Frigivet mængde af penge i omløb danner foderet, der kan være en primær, båret af centralbanken, og de sekundære (release indbetaling penge kommercielle banker).

En anden måde at genopbygge de penge i omløb er et system til sporing af budgettet gæld, som kun er baseret på placeringen af den offentlige gæld på værdipapirmarkedet.

Med salget af sådanne værdipapirer skal angive lån af midler fra enheder i det finansielle system og forbereder dem som en tilstand gæld. Ved at købe statsobligationer, centralbanken direkte øger cirkulationen af penge og danner grundlag for den efterfølgende udstedelse af depositum udbud af kommercielle banker.

Som anført kan udstedere af penge være kommercielle banker, og som danner aflejringer, der giver enkeltpersoner eller virksomheder kreditter. Når lånet pengemængden vokser med et afkast på lånet - er reduceret. Forekomsten af en sådan virkning af skabelsen penge kan være en succes med køb af en kommerciel bank på aktiemarkedet af statspapirer (kun i tilfælde af statsobligationer kan omdannes til kontanter). Men det yderligere problem kan opstå, når køb af udenlandsk valuta af banken.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.