FinanserValuta

Kasakhisk valuta: beskrivelse og fotos

Kasakhstan - et af de sidste lande, der opstod fra Sovjetunionen. Og uafhængige stater tog deres egne nationale valutaer. Kasakhisk valuta kaldes "KZT". Hun opfandt 15 November, 1993

historie

Tenge fik sit navn fra de tyrkiske middelalderlige mønter lavet af sølv: "tanga" eller "dengue". Det er fra disse "penge" blev selve ordet. Moderne kasakhiske valuta fortsatte den gamle historie af byen Taraz og Otrar. Det er i disse i det 13. århundrede begyndte at præge mønter.

Den første nationale penge Kasakhstan stemplet britisk selskab "Harrison and Sons." For at gøre dette kræves en særlig fabrik. På det tidspunkt var det ikke i Kasakhstan. Det åbnede i 1995. I dag er det kasakhiske valuta har 18 grader af beskyttelse. Banksystemet i staten i moderne tid er meget udviklet.

Som et resultat, den grad af beskyttelse af den nationale valuta var i Kasakhstan indtager førstepladsen i verden. November 15 i staten erklærede dag af den nationale valuta. Samtidig den professionelle ferie af finansfolk.

valuta design

Pengesedler i 1, 3 og 5 tenge har dimensioner 124 x 62 mm. forsiden af farven - blå, grå, grøn og brun. Alle noter mærket vand mærker med kasakhisk ornament. På regningen til venstre, under den nominelle værdi, er det en ornamental mønster. en række velkendte tal, formler, landskaber og arkitektoniske strukturer er vist i midten af regningerne.

Kasakhiske valutabetegnelser på 10, 20, 50, 100, 200, 500 og KZT1000 har dimensioner 144 x 69 mm. Alle trosretninger er lavet på høj kvalitet hvidt papir. Gør hver type forskellig pålydende, samt deres farver.

Pålydende værdi på 5000 tenge har dimensionen 149 x 74 mm. Trykt på hvidt papir. Farvepaletten er domineret af lilla og brune farver. På forsiden - et portræt af en berømt filosof. Til venstre for det der er vandmærker. Gennem regningen strakte metaltråd, hvorpå der er trykt tallet 5000, og der er en inskription "Kasakhstan". Dette lovforslag har yderligere bekæmpelse af varemærkeforfalskning elementer.

I 2006 blev det opfundet kasakhiske valuta for den nye prøve. Beskyttelse er blevet forbedret og omarbejdet design. Ændret farvepaletten og størrelsen af pengesedlerne. Dette giver dig mulighed for at navigere regningerne korrekt. Alle sedler i samme stil. På forsiden - lodret og vandret billede på bagsiden. Bill placeret på Baiterek - et af symbolerne i Kasakhstan.

Kasakhiske valuta, kursen der er bundet til rublen ser ganske smuk. Penge i form af mønter, der udstedes i 1993. De gik i omløb i 1995. Mønterne er lavet af nikkel sølv hvid. Forsiden af mønterne i 1, 3 og 5 er image tenge 16 carbon ornamental roset. Til venstre er skrevet året for mønter. Og nederst til højre - en stor inskription tenge. Konturen af mønten - VAN frontafdækning med afsatser. På metal penge i pålydende værdi på 10 og 20 er repræsenteret i Kasakhstan Tenge og den nationale våbenskjold ornament.

ratings

Nu i brug tilstand er noter af de seks dyder - fra 200 til 10.000 tenge. 7 møntenheder er - fra 1 til 100 m. Parallelt med konventionel metallisk penge præges samlerobjekt, erindringsmønter. De er lavet af nikkel sølv, sølv og guld. For eksempel blev mønten "Golden Leopard" udgivet i 2009. Den er lavet af guld (999,9 og 500 tenge pålydende) og vejer fem ounce.

valutakurs

Hvordan fungerer det kasakhiske valuta til rublen? I forhold til den sovjetiske valuta tenge sats i 1993 var 1: 500. Nu rublen valutakursen er 5: 1, og dynamikken i stort set uændret.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.