FinanserValuta

Den islamiske republik Iran: valutaen i et land med et højt inflationsniveau

Eftervirkningen af den finansielle krise, der ramte verdensøkonomien i det første årti af det enogtyvende århundrede, er stadig manifesteret. Lande med mellemstore og lave livsniveauer var særligt følsomme overfor disse fænomener . Den islamiske republik Iran tilhører også sådanne stater. Statens valuta, selv før krisen, "tilfreds" sine borgere med et højt inflationsniveau, efter at de triste finansielle begivenheder begyndte at miste sin værdi endnu hurtigere. Den dystre proces, der følger med prisstigningen i landet, er væksten i ledigheden.

Dette fænomen af økonomisk karakter absorberede i højere grad befolkningens ungdom. Resultatet var uro i Teheran, hovedstaden i den islamiske republik Iran. Landets valuta svækker sine positioner katastrofalt. En yderligere faktor, der påvirker galoppeinflationen, er fraværet af en udenlandsk reservevaluta i landet . USA nægter at udvide en hjælpende hånd til staten og forklarer dens adfærd ved modvilje mod at støtte det voksende atomprogram i Den Islamiske Republik.

Landet er uafhængigt af Persien

Så tidligt som i begyndelsen af det tyvende århundrede var et helt andet land placeret på det moderne Irans territorium. Indtil 1935 blev landene i den muslimske stat forenet under Persiens navn. Derefter modtog landet sit nye navn, som har overlevet til denne dag. Før landets uafhængighed blev det styret af Shahi. Men i 1979 flygtede den sidste repræsentant for dynastiet landet og forlod kun historiske minder om sig selv. Og på verdenskortet dukkede op en ny uafhængig stat - Iran. Den suveræne republiks valuta blev født om et år - i 1980. Den islamiske republiks nationale valuta blev kaldt rial.

Dinarer og tåge

I mere end tredive år har valutaen ikke ændret sin form, farve og indhold. De udstedte pengesedler og deres værdi på verdensmarkedet ændrede sig kun. Der er en anden monetær enhed, der er fordelt i Republikken Iran. Valutoen hedder tåge og er lig med ti virkelige. Turister, der besøger den muslimske stat, er i første omgang forfærdeligt forvirrede: det er ret svært at forstå, hvilken monetær enhed en bestemt pris lød. I de tidlige stadier af statens udvikling var dinarer også i omløb. Et hundrede enheder af denne betegnelse var en reel. Over tid ophørte dinarer med at blive brugt. Årsagen til dette var et højt inflationsniveau, tilføjelse af nuller og afskrivning af landets valuta.

Papirregninger og metal sedler

I øjeblikket er den nationale valuta i landet til stede i omløb i form af papirregninger og metalliske sedler. Indledningsvis blev spørgsmålet om trykte pengesedler af et hundrede, to hundrede og fem hundrede rialer udført. Efterhånden er de pengesedler svarende til dem, hvis navne voksede med ti, og derefter hundrede gange, trådte i omløb. Udover papirnotater indeholder også Irans valuta mønter. Metal rundeorm er mønstret i denomineringer af halvtreds, et hundrede, kvart og tusinde og fem hundrede rialer.

Hoved- og hovedproblemet for regeringen i landet er et kraftigt fald i værdien af den nationale valutaenhed. Irans valuta, hvis kurs er udsat for stærkt inflationspres, taber jorden hver dag. I 2012 var der et kolossalt fald: på en dag faldt rialet med 40% på én gang. Nedgangen i valutaens værdi fortsætter til i dag. Det er bemærkelsesværdigt, at det kun er muligt at importere udenlandsk valuta til landet i begrænsede mængder. Og trække sig fra plastkortet i en udenlandsk bank er næsten umuligt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.