Nyheder og SamfundØkonomi

Befolkningen i Etiopien. Antallet og tætheden af befolkningen i Etiopien. Klasser etiopiske befolknings

Befolkningen i Etiopien er inhomogent, hvad angår etnisk og religiøs sammensætning, og er af stor interesse for forskere, antropologer og etnologer. Den historiske skæbne i denne region af det afrikanske kontinent udviklet sig meget vanskeligt. I hundredvis af år har landet udviklet en fantastisk konglomerat af repræsentanter for lokale stammer og aliens, bosættere og nomader. Befolkningen i Etiopien påfaldende kombinerer religiøse grupper, der er over hele verden indtryk af uforsonlige fjender af kristendommen, islam, jødedom og traditionelle kulter.

statistik

Etiopien - et af de tættest befolkede lande i Afrika (77 personer pr kvadrat km.). Samtidig 75% af befolkningen er koncentreret i den nordlige og centrale del af landet.

  • Antallet af etiopiske befolkning vokser hurtigt: fra 2014 er det beløb sig til mere end 90, og i de ti år før, at der i 2004 - kun 67 millioner mennesker .. I den nordlige del af kontinentet et større antal mennesker lever kun i Egypten.
  • På det område af landet er hjemsted for mere end 80 etniske grupper, hvoraf nogle består af flere separate stammer. Domineret af antallet af mennesker i oromo og Amhara.

  • Den største og mest folkerige by i Etiopien - er hovedstaden i Addis Abeba og Dire Dawa, Harer. Tætheden af befolkningen i Etiopien har altid været blandede. Befolkede by er meget stram, og landsbyboerne er en lille procentdel.

Befolkningen i Etiopien: Etnisk mønster

Blandt de mange etniske grupper, der lever i Etiopien, fremhævede de mest talrige og indflydelsesrige etniske grupper. Det er fremherskende i det land, hvor Amhara og Oromo, samt et par andre grupper.

Amhara. Ved denne etniske gruppe ejer omkring 1/3 af etiopiere. Opholdsstue - det nordlige og centrale del af landet, bjergområder i regionen Gonder, Shoa og Gojam. Det er på grund af sprog og kultur i den etiopiske Amhara dannede nation. I dag Amhara også gøre det meste af bybefolkningen.

unikke løb

Amhara Etiopien tilhører en unik løb - overgangsform mellem negroide og caucasoid racer. Formation ethnos begyndte ifølge historiske kilder, omkring det XIII århundrede. Langt størstedelen af den Amhara - monophysites kristne tilhører den lokale etiopiske ortodokse kirke. Men blandt dem kan du møde medlemmer af andre kristne trosretninger og endda muslimer.

Det vigtigste besættelse af den etiopiske befolkning, især Amhara, baseret på ploven landbrug og kvægavl. På vandede køkkenhaver og frugtplantager dyrkede forskellige former for lokal og importeret fra andre kontinenter korn, grøntsager og frugter. Amhara Folk opdrætter kvæg og små husdyr, fjerkræ, biavl. Crafts udviklet i områder som smed, keramik, vævning, læder og benprodukter, pileflet, smykker. I dag, især i de store byer, er befolkningen i Etiopien besat af de samme som de millioner af mennesker over hele verden: arbejde i fremstilling eller tjenester.

Den gamle stamme oromo

Oromo (det gamle navn - Galla). Denne etniske gruppe er den næststørste, men det er langt mindre homogen end Amhara. Forskellige stammer og etniske grupper som en del af Oromo er ikke kun tradition, men religionen fra et flertal af medlemmerne, arten af organisationens politiske, økonomiske og sociale liv

Oromo tilhører kushitoyazychnoy af den etiopiske befolkning. Når de var nomader, og området af deres levesteder beliggende i lavlandet i den sydøstlige del af landet. I de Oromo deltagelse razziaer XVI århundrede på bosættelser Amhara, fortrænger indfødte befolkninger længere mod nord. På det tidspunkt, Oromo var hedninge, tilhængere af traditionelle etniske overbevisninger. Efter invasionen af Etiopien, mange af dem konverteret til islam, et mindretal konverteret til kristendommen. Dels for at ændre religionen af de tidligere nomader stimuleret udsigter for varig social status og få et offentligt embede. Til denne dag, blandt Oromo fundet en masse tilhængere af de før-kristne sekter.

I dag Oromo fremherskende i befolkningen i den østlige del af det etiopiske højland. I den sydlige del af området beboet af temmelig store pastorale samfund, der stadig klæber til den traditionelle måde at leve på. De praktiserede en arkaisk kult Guddommeliggørelse jorden og himlen, i henhold til sin legendariske primogenitor Oromo, hvis navn og var navnet på den etniske gruppe. Oromo traditionelle samfund er opdelt i kaster, afhængig af arbejdsfunktion, køn og aldersgruppe medlem.

Somalia

Denne nation er tidligere kombineret Somalias befolkning, er det nu opdelt i to-etniske grupper:

  • somale,
  • sub (levende i de sydlige dele af landet).

Alle somaliere er kushitoyazychnoy gruppe. Historisk udviklede område, hvor de bor - det er tørre østlige og sydøstlige udkant af Etiopien (Ogaden-regionen, og andre.). I den etnisk somaliske tættere på grænserne samfund i Kenya, Djibouti og Somalia selv end til Amhara og Oromo.

andre etniske grupper

AgAu. Når en stor etnisk samfund, der bor i det etiopiske højland. Ved nuværende tidspunkt AgAu næsten fuldstændig assimileret af Amhara. AgAu eget sprog tilhørte den Cushitic gruppe.

Til dato, AgAu, som har bevaret deres etniske identitet, lever nord for Lake Tana. Blandt AgAu der er to dominerende trosretning - er jøder (Falasha arter), og Kemet. Sidstnævnte findes kun i Etiopien og er en kompleks syncretic religion: Der vises de elementer af den traditionelle hedenske kulter, kristendom og jødedom. Hertil kommer, at kult praksis Kemet stadig et mysterium for udenforstående, men at gælde for Kemet for nogen, der ikke var født bærer af denne tro, er det umuligt.

Gurage. For større etniske grupper i Etiopien er også semitiske folkeslag Gurage, der traditionelt er beskæftiget i landbruget.

Tigray. Den gruppe af mennesker meget tæt på Amhara, efterkommere af Axumite civilisation. De bor i den nordøstlige del af det etiopiske højland.

Det ligner i almindelighed, befolkningen i Etiopien. Diverse konglomerat af nationaliteter, religioner og racer er kendetegnende for denne nordafrikanske land. De økonomiske aktiviteter af den etiopiske befolkning er forskelligartet. En sammensætning af befolkningen er blandt de mest heterogene etnisk lande.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.