LovenStat og lov

Bashkortostans våbenskjold. Beskrivelse og betydning af symboler

Bashkortostans emblem, flag, anthem er de officielle symboler i republikken. Hvad repræsenterer de og hvor vigtige er deres symboler? Om dette vil vi snakke lige nedenunder.

Våben af Bashkortostan: beskrivelse og betydning

Republikens våbenskjold har en rund form. Denne form for armens skjold kom fra byzantiet, det er karakteristisk for mange folk i Asien. Den centrale figur er billedet af monumentet til Salavat Yulaev, der er indsat til venstre. Det tændes af solens gyldne stråler. Ved foden af monumentet er en grøn kurai blomst.

Bashkortostan-våbenskjoldet rammer den nationale ornament i regionen. Under skærmen er et bånd, der er malet i farverne på republikkens flag: blå, hvid, grøn. I midten på den hvide strimmel er der en indskrift: "Bashkortostan".

Salavat Yulaev er en nationalhelt, søn af Basjkirs folk. Han var en digter, der sang i hans vers folkemusik udnyttelse, skønheden i hans hjemland. Hans billede på våbenskjoldet symboliserer kampen for national frihed, styrke, retfærdighed og enhed af befolkningen i Basjkortostan. Figuren af Salavat er et sammensat billede af en jigit kriger.

Kuray er en lokal plante, en tæt slægtning til engelen og cow-borsjevikien. Blomsten afbildet på våbenskjoldet har syv blomsterstande. Det symboliserer nøjagtigt de syv gamle slægter, der bor på republikkens territorium og deres enhed.

Hvordan ændrede våbenskjoldet?

I 1744 havde bashkortostanens våbenskjold et helt andet udseende. Så var der stadig Bashkortostan, og det område, hvor baskirerne boede, blev kaldt Ufa-provinsen. Et århundrede senere blev det kendt som Ufa-provinsen. Sølv Provincial-emblemet afbildede en løbende mart, og skjoldet blev kronet med en kejserlig krone og omgivet af egetræsblade med et blåt bånd.

I det XX århundrede blev territoriet den autonome bashkir SSR. Statens symbol ændrede sit udseende fuldstændigt. Bashkortostans våbenskjold blev udført i socialistiske røde og gyldne farver. I midten af det ovale skjold var figuren af en mand på en løbende hest. I hans hånd holdt han et rødt flag. I den nederste del var en segl og en hammer. Sammensætningen blev kantet med hvedeører, bundet med et rødt bånd. I hovedets hoved var en rød stjerne.

I 1937 blev tallet for en mand til hest erstattet af et fuldskala billede af en segl og en hammer. Ovenfor var der en indskrift med navnet på republikken. Nedenfor var der et rødt bånd med mottoet, der kalder proletarerne til at forene. Armorialskildet blev mere udtalt, og hvedeørene bandlede ikke båndet.

Udvikling af det moderne våbenskjold

I 1992, da Bashkortostan blev en suveræn republik i Den Russiske Føderation, var det nødvendigt at godkende et nyt våben fra Republikken Basjkortostan. Oprettelsen af symbolet tog omkring to år. Det øverste råds kommission modtog 40 forskellige muligheder. Af disse blev en version med et vertikalt billede af det nationale flag valgt. I midten var en tulpar - en bevinget hest, og indrammet et skjold ornament.

Senere viste det sig sig at værktøjsrøret allerede var blevet et symbol på Kasakhstan, så versionen måtte afvises. Samtidig forelagde kunstlæreren fra Krasnousolsk en variant af våbenskjoldet, hvor i midten var der et billede af en hvid ulv - et totemdyr af baskirerne. Baggrunden var Urals Bjerge, Bashkir Solskilt og Solens Billede. Denne mulighed blev imidlertid afvist.

Til sidst godkendte Supreme Council i 1993 det moderne våben af Bashkortostan, hvis centrale billeder er monumentet til Yulaev og tegningen af Kuraiens blomst. Forfatteren af våbenskjoldet er kunstneren Fazletdin Islakhov. Monumentet blev vendt til højre side og udført sammen med indramning ornament i brun farve.

I 1999 blev en ny type våbenskjold godkendt, hvor den brune blev erstattet med en guld, og monumentet blev drejet til venstre.

Flag og hymne af Bashkortostan

Bashkiriens flag blev vedtaget og godkendt i 1999. Det rektangulære flagpanel er opdelt i tre vandrette lige store striber af forskellige farver. I midten er der et rundt emblem, indeni som er en blomst med syv blomsterstande. Blomsten er lavet i guldfarve. Som i våbenskjoldet symboliserer kuraien venskabet mellem de klaner, der forenede baskirerne.

Flagens øverste bånd er blåt. Det symboliserer himlen, der betyder renhed af tanker, klarhed og velvilje af folket. Den midterste strimmel af hvid farve taler om fred og lyse forhåbninger. Den sidste strimmel er malet i grønt - dette er et tegn på evigt liv og frihed.

Nationalsangen er sammensætningen "Respublika". Forfatteren af ordene er R. Bikbaev og R. Shakur, musikken er skrevet af komponisten F. Idrisov. Salmen findes både på Bashkiriens nationalsprog og på russisk.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.