FormationUngdomsuddannelse og skoler

Klassificering, typer og klimatiske udfældning. Klima og typer af nedbør

Typer af klimatiske nedbør bør overvejes i tæt sammenhæng med begrebet "vejr". Det er disse elementer er afgørende, hvis vi betragter betingelserne for et bestemt område.

Udtrykket "vejr" menes en tilstand af atmosfæren på et bestemt sted. Dannelse af type klima, dens varighed afhænger af mange faktorer, som har deres egne love manifestation. kan ikke observeres De samme betingelser i nogle områder. Typer af klimatiske nedbør varieret på alle kontinenter på kloden.

Klimaet kan påvirkes af sådanne faktorer som solstråling, lufttryk, luftfugtighed og temperatur, nedbør, vind retning og styrke, skydække, relief.

klima

Langsigtet vejrmønstre - er klimaet. En væsentlig indflydelse på den gør mængden af solvarme ind i jordens overflade. Dette tal afhænger af højden af solen ved middagstid - breddegrad. Den største mængde af solvarme modtages ved ækvator til polerne, aftager denne værdi.

Det er også den vigtigste faktor, der påvirker vejret, det er den gensidige disposition af land og hav, som giver dig mulighed for at tildele marine og kontinentale typer af klimaet.

Marine (oceaniske) klima karakteristisk af havet, øer og kystnære dele af kontinentet. Denne type iboende små årlige daglige udsving i lufttemperaturen og en betydelig mængde af nedbør.

Continental klima præget af indlandszoner. Indikator kontinentale fastlandet afhænger af de gennemsnitlige årlige luft temperatursvingninger.

En anden faktor, der påvirker vejrforholdene, kan du ringe til havstrømmene. Denne afhængighed er manifesteret i en ændring af luft massetemperatur. De har deres egen karakter som nedbør og klima nær havet.

Det er lufttemperaturen - følgende faktor, hvis indflydelse på vejr og klima kan ikke overvurderes. Ændringer i tilstanden skabe termiske dynamik lufttryk, der danner højt og lavt atmosfærisk tryk zone. Zonerne overføres luftmasse. Forskellige karakter stødt luftmasse danner atmosfærisk foran, der er kendetegnet skydække, nedbør, vindhastighed og stigende temperaturændring.

Et komplekst samspil af de ovennævnte faktorer danner i visse territorier typer vejrforhold.

Tildele disse klima typer: ækvatoriale, tropiske monsun, tropisk tørre, Fra Middelhavsområdet, subtropisk tørre, tempereret maritime, tempereret kontinentale, moderat monsoon, subarktiske og arktiske eller antarktiske.

klima typer. En kort beskrivelse af alle typer af klima

Ækvatorial type er karakteriseret ved en årlig gennemsnitlig temperatur inden for + 26S, en masse nedbør i løbet af året, domineret af varme og fugtige luftmasser og fordelt i ækvatoriale regioner i Afrika, Sydamerika og Oceanien.

Former for nedbør er direkte afhængig af regionen. Nedenfor vi overveje de typer af klima, som er kendetegnet ved en tropisk miljø.

Typer tropisk klima

Vejret rundt om i verden er ret forskellige. Tropisk monsun klima type har følgende karakteristika: temperatur i januar - + 20 ° C, i juli - + 30 ° C, 2000 mm nedbør, domineret af monsunen. Det er udbredt i Syd- og Sydøstasien, Vest- og Centralafrika, Northern Australien.

Tropisk tørt klima karakteriseret januar temperatur + 12s, Juli - + 35 ° C, mindre nedbør inden 200 mm, passatvinde sejre. Distribueret i Nordafrika, Central Australien.

Middelhavet type klima kan karakteriseres ved følgende parametre: temperatur i januar + 7S, i juli + 22s; 200 nedbør mm i løbet af sommeren, når den høje atmosfæriske tryk fremherskende anticyklon vinteren - cykloner. Distribueret af middelhavsklima i Middelhavet, Sydafrika, Southwest Australien, Western Californien.

Temperaturmålinger tørt subtropisk klima spænder fra 0S i januar til + 40 ° C i juli, med denne type klima nedbør ikke overstiger 120 mm i en atmosfære af tør domineret kontinental luftmasse. Det område af udbredelsen af denne form for vejrforholdene - de indre dele af kontinenterne.

Tempereret kystklima er karakteriseret ved sådanne indikatorer temperaturer fra + 2 ° C til + 17s, nedbør på niveau med 1000 mm, er det kendetegnet ved vestlige vinde. Han cirkulerede i det område af den vestlige del af Eurasien og Nordamerika.

Moderat fastlandsklima viser en signifikant forskel sæsonmæssige temperaturer: -15˚S - + 20 ° C, udfældning inden 400 mm, og prævalensen af vestlige vinde på de indre dele af kontinenter.

Moderat monsoon udviser kraftige variationer i temperaturen -20˚S fra januar til juli + 23 ° C, udfældning ved 560 mm, tilstedeværelsen og forekomsten af monsunen øst Eurasian.

Når Subarktis temperatur klima type er i området fra -25˚S til +8 ° C, nedbør - 200 mm, i en atmosfære monsoon overvægt område - Eurasien og Nordamerika.

Arktis (Antarktis) type, hvor der er lavere temperaturer - -40˚S - 0'er mindre nedbør - 100 mm anticyklon - fordelt i det kontinentale zone Australien og det Arktiske Ocean.

Vi undersøgte de typer, der hersker over store områder, der defineres som den makro miljø. Ud over disse velundersøgte meso- og mikroklima, der påvirker forholdsvis små områder med stabile vejrforhold.

Det vigtigste kriterium for fastlæggelse af de typer af klimaet er de kvalitative og kvantitative egenskaber falder på et givet område for nedbør.

Nedbør og deres typer. Vejr og klima koncept

Jordens klima er ikke ensartet, og ikke den sidste rolle i denne ved kvantitativ og kvalitativ mangel spillet i nedbør over det område. De faktorer, de afhænger, bestemmer kredsløbet. Former for nedbør afhænger af følgende faktorer: den fysiske form, uddannelsessted, arten af tab, hjemstedet.

Lad os betragte hver af faktorerne.

De fysiske karakteristika af nedbør

Typer af nedbør er klassificeret efter deres fysiske tilstand:

  1. Væske, der omfatter støvregn og regn.
  2. Solid - disse omfatter sne, korn, hagl.
  • Regn - vanddråber. Er den mest almindelige form for nedbør, der falder fra cumulus og Nimbostratus skyer.
  • Drizzle kaldet mikroskopiske dråber af fugt fra en diameter af et par hundrededele af en millimeter, falder ud af stratus eller tæt tåge ved temperaturer over nul.
  • Den fremherskende form af de faste rester er sne, arter, der betragtes sne og is kerner falder ud ved lave temperaturer.
  • Grad - en anden form af de faste restprodukter i form af ispartikler størrelse på 5-20 mm. Denne type udfældning, på trods af sin struktur falder i den varme årstid.

Virkningen af sæsonudsving på den fysiske tilstand for nedbør

Afhængigt af sæsonen nedbør falder i bestemte former. For den varme periode er kendetegnet ved de følgende typer: regn, drizzle, dug, hagl. I koldt vejr, sne muligt, gryn, frost, frost, is.

Klassificering af nedbør, afhængigt af stedet for uddannelse

I de øvre lag af atmosfæren dannes regn, drizzle, hagl, byg, sne.

På jorden eller tæt på jorden - den dug, frost, støvregn is.

Karakteren af nedbør

Ved naturen af nedbør kan opdeles i støvregn med regn og indlejret, udbredt. Deres natur afhænger af mange faktorer.

Støvregn er lange og har en lav intensitet, tung kendetegnet ved høj intensitet, men kort varighed, er indlejret, udbredt ensformigt intensitet uden pludselige udsving.

Arten og mængden af nedbør, selvfølgelig påvirker vejrforholdene et bestemt område, som igen påvirker den samlede klima. I troperne, for eksempel regn kan ses kun et par måneder om året. Resten af bagning solen.

klima nedbør

Klima og vejr nedbør typer er direkte relateret til hinanden. Faktorer, der har indflydelse på fordelingen af sne og regn, er temperaturen, flytning af luftmasser, lettelse og havstrømme.

Ækvatorial klimazone er kendetegnet ved de højeste nedbør i verden. Denne kendsgerning skyldes de høje temperaturer og høj luftfugtighed.

Opdelt i den tørre ørken og fugtige tropiske klima arter. Verdens klima har gennemsnitlige nedbør, hvilket er inden for 500-5000 mm.

Monsoon type er kendetegnet ved høj nedbør, der kommer fra havet. Vejrforholdene her har deres periodicitet.

Arctic er fattig på bundfald på grund af tilstedeværelsen af lave atmosfæriske temperaturer.

På grundlag af hjemstedet for alle former for klimatiske nedbør kan opdeles i:

  • konvektion, som dominerer i områder med varmt klima, men kan være i de tempererede zoner;
  • foran, dannet på et møde i to luftmasser med forskellige temperaturer, fælles i tempererede og kolde klima typer.

For at opsummere

Jordens klima, klimatiske forhold og typer af nedbør - de grundlæggende begreber, som vi har anmeldt. På dette grundlag kan vi sige, at Jorden - det er et stort system, hvert element, som er i direkte eller indirekte afhængige af andre. Denne forståelse af spørgsmålet om regulering af anvendelsen af integrerede tilgange som anser klimaet og de typer af nedbør som en kugle med interesse for naturvidenskab. Kun med omfattende undersøgelse af disse faktorer kan være at finde de rigtige svar på spørgsmålene om forskerne.

Nedbør, atmosfære, vejr og klima - alle disse begreber er tæt forbundet. Ved at studere er det umuligt at gå glip af endnu en af sektionerne.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.