FinanserBanker

Bank risici Funktion og overtagende

Kontaktløse betalinger i de seneste år i høj grad infiltreret livet for russerne. Teknologien gør det muligt for brugere, der ikke har papir regninger, foretage indkøb. Vi anser i detaljer processen med at erhverve og alle deltagerne i denne ordning.

hjerte

Plastikkort - Denne betaling værktøj, der giver adgang til finansiering. Ved at læse data fra det, kan du finde ud af oplysninger om ejeren og saldoen. Til disse formål i detailforretninger via terminalen. Indtast pinkoden, kortholderen giver tilladelse til at debitere midler i betaling af varer. Endvidere en række organisationer, der er involveret i processen med betalingen.

deltagere

Ved at foretage betalinger involverede den udstedende bank og det overtagende pengeinstitut. Lad os betragte nærmere funktionen af hver af dem. Den pengeinstitut - en bank, som udfører de indstilling card accept point. Til dette formål, et kreditinstitut anvender terminalerne og rådgiver personale om tilrettelæggelse af modtagelse og afbestillingsgebyrer og konfigurerer softwaren. Men det er ikke alle funktionerne i det overtagende pengeinstitut. Et kreditinstitut besidder:

  • godkendelse og kontrol kort til at betale;
  • håndtere indkommende anmodninger;
  • overfører midlerne til købmanden;
  • behandler dokumentation gennemføre transaktioner;
  • distribuerer lister over forbudte (stjålne, udløbne) kort.

Udstedende bank emner og tjenester betalingskort åbner en konto for likviditet. Den samme institution kan være den overtagende virksomhed og udstederen samtidigt. I dette tilfælde vil POS-terminal-kort og køberen være udstedt af en agentur. Men hvis kunden kort "Tinkoff Bank", og han trækker midler gennem ATM Sparekasse, den første kreditinstituttet er udstederen, mens den anden - erhververen. servicetekniker kaldet handel-servicevirksomhed (TSP).

forarbejdning center

For at bekræfte kortindehaveren har at indtaste en PIN-kode. Umiddelbart efter, at det overtagende bank run kode kontrolproces, funktion af banken, saldoen. For at få disse data til behandling center sender en anmodning. I tilfælde af afvigelser transaktion erhverver bank er ikke tilladt.

Behandling center - er det fundament at bygge elektroniske transaktioner. Dette er en automatisk oversættelse system til behandling af bankkort. Dets vigtigste opgave - at give butikkerne mulighed for at tage ikke-kontante betaling. Behandling center udfører også bosættelser mellem udstederen og erhververen, salgsstedet og kortholderen. I Rusland har koordineringen af betalinger af VISA og MasterCard været PayOnline centrum.

betalingssystem

Fordelen ved ikke-kontante betalinger er, at de kan bruges overalt i verden. Men pengeinstitut er begrænset. Et agentur kan teknisk set ikke arrangere beregningerne med alle salgssteder eller installeres overalt pengeautomater. Kommunikation funktion udfører betalingssystem. Efter anmodning fra datacentrets kontrollerer det solvens kortet. Hvis saldoen er tilstrækkelig til driften og den finansielle institution er et medlem af systemet, sender en anmodning om at udføre en elektronisk transaktion.

fakturering selskab

Et andet element, der kan være til stede i kæden. Billing selskab, som et betalingssystem tager overførslen transaktion funktion til erhververen, men derudover udfører overvågning og risikostyring, organiserer adgang til detaljerede statistikker om transaktioner, giver betalinger til kontohavere.

Bank of Internet erhverve

Princippet om online-betalinger svarer til processen med at købe varer i en butik. Den adskiller sig kun måde at formidle information. I det første tilfælde er data læsning terminal og den anden klient alene sætter dem i en særlig form på webstedet. pengeinstitut funktioner udføres af kreditinstituttet, der tjener organiseringen af transaktioner. Alle deltagere i ikke-kontante betalinger bør have pålidelige kommunikationsforbindelser og udstyr, som giver hurtig dataoverførsel og valideringsprocessen.

Kommissionen

Erhvervelse - er ikke en gratis service. Under processen med at foretage betalinger mødes flere deltagere i transaktionen. Betalingssystemet giver tilslutning salgssteder og kreditinstitutter rundt om i verden, for hun modtager provision inden for 1-1,1% af det betalte beløb. Det samme antal sendes til udstederen for overførsel af midler. Og, selvfølgelig, at Kommissionen indløseren. Marked gennemsnit på 2-4%. På mængden af kommissionen vil også påvirke omfanget af aktiviteterne i TSP, omsætningen af midler fra kundens konto, forbindelsestype, og type enhed.

ordning

Den mest almindelige ordning af arbejdet, når det punkt er direkte forbundet til ekvaeru, for eksempel via en terminal eller en speciel formular på hjemmesiden. I dette tilfælde skal banken udvikle software for at modtage betalinger, og overvåge status for de kommunikationskanaler. Butikken skal give transaktionen, arrangere server beskyttelse, overvåge operationer for at identificere potentielle svindlere. Hvis hierarkiet af online butik kompleks, vil implementeringen af systemet har at gøre med programmører. Og dette er en ekstra omkostning.

erhverve bankens risici i konkurs TSP

I tilfælde af konkurs for en organisation, der leverer sine ydelser til mennesker med kreditinstitutter er der risiko tilbagebetaling kortholdere. Ikke alle operationer er betalt på tidspunktet for købet. For eksempel, turister, foregår en tur, booking og fly billetter på forhånd. I tilfælde af konkurs af turen vil operator kunder kræver tilbagelevering af midler, der betales for, men ikke har modtaget ydelser.

Et slående eksempel på denne situation er sammenbruddet af "Transaero". Den finansielle institution accepterer betaling med kort af forsinkede ture og flyrejser, men gik konkurs. Ifølge reglerne for internationale systemer i sådanne situationer problemet med restitutioner ligger hos det overtagende pengeinstitut. Ifølge foreløbige data, kan tabet af de kontraherende parter være hundreder af millioner af rubler. Det er ligegyldigt, hvordan det gør betalinger: direkte på det punkt servicen over internettet eller fakturering. I alle tilfælde, det finansielle ansvar erhververen.

tilbagebetaling

Hvis der er en fejl pengeinstitut server, er de penge tilbage til køberen. Denne procedure indebærer behandling af klienten til banken, som forbereder og overfører en anmodning erhverver. Et kreditinstitut er forpligtet til at returnere pengene. En anden ting er, at i tilfældet med ovenstående eksempel med konkursen i selskabet vil være i stand til at kompensere for de tab, banken kun i processen med afvikling af organisationen.

strengere krav

I betragtning af den situation, "Transaero" bankfolk har til hensigt at revidere betingelserne i TPS-tjenester. Således foreslås det at indføre yderligere garantier i form af et løfte eller deponering, der bekræfter solvens kunden. Andre muligheder overvejes også mulighed for at øge løbetid indskrivning på SCC med op til to uger. Denne praksis var allerede i 2000'erne. Men i de nuværende betingelser, vil sådanne foranstaltninger føre frem til tab af kunder.

nyheder

Bank "Rusland" har udviklet sine egne erhverve interenet betalinger for brugen af naturgas. Kunder i selskabet "Gazprom mezhregiongaz" kan betale for naturgas gennem banken "Rusland" site. For at gøre dette, gå til den side af et kreditinstitut i et afsnit af online-betalinger og kontonummer at overføre penge.

Bank "Saint-Petersburg" begyndte at tage "Fred" kort af det nationale betalingssystem i sit netværk af pengeautomater, grene og terminaler.

Bank "russiske Standard" fra den 6. april, 2016 begyndte at tjene chipkort Diners Club i det internationale system (DCI). Transaktioner udføres på den internationale EMV-standarden. Dette giver en højere grad af sikkerhed operationer. Ret til at udstede Diners Club i eksklusive erhververen bank udkom i 2011. Siden da er den eneste pengeinstitut i det land, som er ansvarlig for fremme og brand status.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.