SundhedAlternativ medicin

Asparagus officinalis: en beskrivelse af nyttige egenskaber, anvendelsen

I denne artikel vil vi forklare , hvad Asparagus officinalis. Mange i deres hjem haver er plantet prydplante. Hans daglig tale kaldet sildeben sommer eller hare øjne.

Asparagus officinalis. beskrivelse

Dette er en forholdsvis høj plante. Hans kufferter dækket med bløde nåle. I august, mere modne og lyse rød frugt-bokse. Denne flerårig urt bruges stadig til udsmykningen af blomster og pynt til haven. Faktisk er denne plante kaldes - Asparagus officinalis. Det hører til familien af asparges, asparges slægten. Hun kom til os i de områder af Nordamerika. Men nu de vilde arter af denne urt kan findes i skovene i foden af Kaukasus, på den østlige områder af Europa.

Og i Sibirien er det fremragende følelse. Planten er meget dekorativ, smukke og ikke meget krævende at den opmærksomme pleje. Hvor asparges vokser? På alle jordtyper og under alle forhold. Formeres ved dividere jordstængler, men også frø, som modner i sensommeren, falder ud af Boll. Så næste forår begynder deres livscyklus. Asparagus officinalis ligner en høj nok busk til hovedstammen. Fra det efterlader en lille mængde af sidegrene. Den vigtigste stamme og grene er dækket med små nåle, bløde at røre ved. De kaldes platyclade. Bladene er de samme - det er de små skæl, der passer stramt til stilken af planten. De har mørkegrøn med lilla nuance. I august er planterne efter blomstring dannet af et stort antal af lyse røde bær, denne frugt, i hvilken et lag af papirmasse er frøene af planten. Asparges - anlægget, som skal plantes i haven. Hvor til at sætte den? Til plantning og dyrkning er nødvendigt at tildele en lidt skygge fra direkte sollys sted med løs frugtbar jord. Planter sættes i en afstand af 30-40 cm fra hinanden. rækkeafstand størrelse - 50 cm. Ved afhentning af unge skud spire blade 1-2 for at fortsætte dannelsen af busken og den videre reproduktion af ny vækst.

helende egenskaber

Udover dekorativ effekt, Asparagus officinalis retfærdiggør fuldt sit videnskabelige navn. De rødder, stængler og frø indeholder en stor mængde næringsstoffer og vitaminer. Denne gruppe af C-vitamin, niacin, thiamin og mange andre. Desuden er den indeholdt i asparges lægemiddelstoffer som saponiner og helidonovaya syre. De hjælper i kampen mod nyresygdom, urinvejene. Infusioner af de grønne dele af planten kæmper med hårtab, skæl. En afkog af rødderne - et uundværligt værktøj i behandlingen af luftvejssygdomme.

Asparges kan spises

Hvis du er interesseret i spiselige planter, skal du vide, at asparges til sådan tilhører. Dens unge skud er spiselige. Til dette formål i det tidlige forår, når anlægget er lige begyndt at gøre sin vej ud af jorden, er du nødt til at grave på 10-15 cm fra jorden, skyl grundigt.

Og derefter bruge i madlavningen. Men hvis planten er steget højt nok over jorden, bliver den ubrugelig. Fordi stængler bliver hård og smagløs. Fra asparges stilke forberedt for- og hovedret. Men for asparges salat let kogt. Og derefter skæres.

salater

Salat med asparges og greens får lækker, forfriskende og originalt. Derudover mere nyttigt og vitaminer. Men der er en ret, som består af kødprodukter.

Det er kun nødvendigt at tilføje en lille kogt kylling og krydderier for at få en salat med asparges. Det kan spise, når sulten. Bemærk, at i henhold til den tiltrækningskraft denne salat er ikke ringere end de populære retter af grøntsager. Også, at skabe retter kan bruges og andre spiselige planter. For eksempel nælder eller mælkebøtter.

Til langtidsopbevaring spirer blev vasket, let tørres af overskydende fugt, og derefter frosset. I denne form Asparagus officinalis kan opbevares hele vinteren og bruges til madlavning. Asparagus officinalis er meget velsmagende og nærende. Men det behøver ikke skarpe aroma og smag. Mange gourmeter siger, at smagen af asparges ligner smagen af bønner eller bagt græskar. I anlægget en stor mængde af tætte fibre. De giver en særlig stykket madlavning.

Brugen af folkemedicin

Hvor nyttige Asparagus officinalis? Egenskaber af denne plante er virkelig healing. Asparagus officinalis anvendes derfor ofte homøopatiske læger og folkemusik healere. For eksempel folinsyre i saften af de grønne dele af planten, hjælper til dannelse af fosteret. Det vil sige, at saften er indiceret til brug under graviditet. Hjælper med sygdomme i kredsløbssystemet, asparagin indeholdt i dele af planten, fremmer vasodilation og eliminerer dannelsen af blodpropper. Antioxidanter findes i asparges, denne utrættelige hjælpere i kampen mod ældning af organismen. Mange gamle healere tilskrives asparges ejendom helbrede mandlige sygdomme såsom impotens, for tidlig sædafgang. Selv nu, læger ordinere en kost med dette anlæg til behandling af et rent mandlige sygdomme. En masse fyre bare bruge asparges som lægeplante, har det været med til at blive far. Faktisk stoffer findes i grønne plantedele, og kaliumsalte anvendelige syrer fremmer modning af store mængder af fuld-sperm. En afkog af rødderne og hjælper kvinder under amning. Daglig beslutning en kop helbredende drik hjælper producere mælk.

Opskrifter af traditionel medicin. Som anvendt lægemiddel asparges?

Lad os se på et par opskrifter til forebyggelse og behandling af sygdomme.

Blærebetændelse nødvendigt at brygge varmt vand en teskefuld tør jordstængler bouillon. Tag tre gange om dagen efter måltider.

Indgyde 100 gram unge skud af Asparagus dosering i en liter varmt vand. Efter at have drukket hele dagen. Tag mindst tre dage. Så du kan fjerne den hævelse af væv, for at komme til at arbejde nyrerne.

Broth Asparagus officinalis jordstængler hjælpe med at håndtere toppet gigt, nedsat blodtryk, nedsætter hjertefrekvensen ved en forhøjet hjerterytme.

Fra takykardi hjælper infusionssæt modne dele af planten. Hakket asparges tør brygget som en te. Efter en drink i små slurke i løbet af dagen. En tid til at tage mere end 100 gram infusion. Behandlingsforløbet er 10 dage, og derefter - en pause i 2 uger.

Selv bær af denne plante bruges i homøopati. Bouillon fra 100 g frugt pr liter vand reducerer hyperexcitabilitet, forbedre søvn. Ved afhentning bær plante skal bruge beskyttelseshandsker. Da stofferne i det bløde væv i fosteret, kan forårsage hudirritation. Berry, før det anvendes i behandlingen skal tørres grundigt. Den rå frugt kan ikke forbruges.

Hvordan til at tilberede et vitamin kollektion med asparges? Bland i et forhold på 1: 1, tørrede stilke af asparges, hyben og blade tranebær. Lav en te: 1 spsk indsamle 0,5 liter vand. Denne drink vitamin hjælper til at klare luftvejssygdomme, styrke immunsystemet.

Asparagus officinalis er anvendt med succes ikke kun af læger af traditionel medicin, men også traditionelle. Olie og essenser af denne plante bruges i produktionen af lægemidler i Sydamerika og Kina.

Kontraindikationer til brug og brug af asparges

Imidlertid ekstrakter af asparges har kontraindikationer. De kan forårsage allergiske reaktioner i form af et udslæt på huden og intolerance til kroppen. Det er ikke nødvendigt at bruge asparges til folk med astma og hudproblemer. Kontraindikation er patientens alder.

Infusioner og afkog af asparges er ikke beregnet til børn under 15 år. Overdosering kan føre til en reduktion af tryk og aftagende hjertefrekvensen. Alle præparater af asparges medicin bør kun anvendes efter høring af en læge.

Hvordan til at indsamle asparges stof til fremstilling af lægemidler tinkturer og potions?

Saml den grønne del og jordstængler udført i forårsmånederne. Det vil sige, når anlægget endnu ikke er opløst i fuld kraft og ikke blomstrede. Grøn del skal skæres om morgenen, når duggen vil stige ned.

Så derefter knust i små stykker. Tør i et køligt mørkt sted med frisk luft. Jordstængler bruges til medicinske formål gravet i efteråret, når planten er fuldt overmodnes, og ramte den første frost. Rødderne har brug for at grave ud, skylles grundigt under rindende varmt vand, skære alle de beskadigede dele. Så rødderne er malet i stykker på størrelse med 3-4 cm, og lov til at tørre. Selvom du ikke kan tørre rødderne. Sæt dem i en plastikpose, sende i fryseren. Efter brug til enhver tid frisk og til at skabe infusioner.

Det frosne rødder Asparagus officinalis indeholder flere næringsstoffer end i dem, der var blevet tørret.

En anden type asparges

Men ikke at forveksle med den fælles Asparagus officinalis. Sidstnævnte vokser i hele området i vores land. Selv om mange medicinske egenskaber iboende til anlægget. Men det er i sammensætningen af deres stoffer et stort antal af toksiner, hvilket gør det skadeligt for indtagelse. Asparges vulgaris - en plante, der vokser ikke mere end 20 centimeter, har ingen sideskud og sensommeren. Også, det ikke giver frugt.

Endelig en lille

Asparagus officinalis, som er tilstrækkelig bred anvendelse i folkemusik og traditionel medicin kan kaldes fount næringsstoffer og vitaminer. Dyrkningen af denne plante kan tackle enhver, selv meget erfarne gartnere.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.