LovStat og lov

Art. 24 "On Police" Lov: personlig sikkerhed bevæbnet politibetjent. Art. 24 i lov "om politiet" med kommentarer

Aktiviteterne i det moderne menneske hver dag tager en ny, mere interessante og komplekse former. Men der er områder, hvor niveauet af uopsættelighedsbetingelsen ikke er faldende i flere år i træk. Blandt disse omfatter retshåndhævelse. Dens fremkomst er opstået i oldtiden.

Det vides, at i de gamle bystater eksisteret særlige enheder, der beskæftiger sig med sikkerhedspolitik, der er i byen. Repræsentanter for denne aktivitetsområde i stor agtelse og respekt i samfundet, som fører til den prestige retshåndhævelse.

Denne tendens har ikke ændret i dag. Hvis vi tager for eksempel politifolk i Den Russiske Føderation, er de ikke kun er exceptionel respekt, men også en række sociale ydelser. Hertil kommer, at staten giver disse medarbejdere med alle nødvendige faciliteter, tøj og apparater. Men den juridiske status for det russiske politi er ikke kun et sæt af sociale ydelser. Medarbejdere i denne type der er bærere af særlige beføjelser til dem af staten.

Et af disse er retten til at bruge særlige midler og våben. I betragtning af de særlige forhold i politiets opgaver, iført særlige midler og skydevåben på grund af banale sikkerhedsregler. I dette tilfælde lovgiveren i særlige regler introducerer institution personlige sikkerhedspoliti, som vil blive drøftet senere i artiklen.

Hvad er politiet?

sikkerhedsgarantier for de væbnede politi er nedfældet i art. "På Politi" 24 i lov. Men før man overvejer denne bestemmelse er nødvendig for at forstå funktionerne i kroppen. Bureauet i det område af vores land optrådte for længe siden. Allerede under regeringstid af Peter I s politienheder eksisterede i Rusland. Til dato, kroppen er en del af Ministeriet for Indre Anliggender i Den Russiske Føderation. Blandt de vigtigste funktioner kan nævnes:

  • beskyttelse af menneskers liv og sundhed;
  • beskyttelse af menneskelige friheder og juridiske rettigheder;
  • bekæmpelse af kriminalitet;
  • beskyttelse af den offentlige orden, og så videre. d.

Som vi kan se, politiopgaver er meget specifikke. Derfor repræsentanter for kroppen udvide anvendelsesområdet for den særlige juridiske status. En effektiv gennemførelse af de funktioner, der udføres af politiet på grund af strukturering af kroppen.

særlig myndighed

Det faktum, at politiet - er det organ, der direkte implementerer alle aspekter af kriminalitet kontrolpolitik, giver sine medlemmer ret til at anvende særlige midler og skydevåben. Denne form for autoritet er en garanti for personlig sikkerhed.

Som for de lovgivningsmæssige brug af særlige midler og skydevåben, der findes sådan en juridisk mekanisme. Det er nedfældet i art. 19, 24 i loven "On Politi". I henhold til bestemmelserne i den normative handling, politiet kan i særlige tilfælde, gælder for visse personer fysisk kraft, samt særlige poster, hvoraf den ene er våben. Det er meget vigtigt, at gennemførelsen af sådanne beføjelser blev udført i streng lovramme, ellers politiet vil blive kaldt til juridisk ansvar for en bestemt karakter. For at forstå mere detaljeret de særlige forhold i retlige regulering af brugen af våben, særlige midler og fysisk styrke, er det nødvendigt at analysere de enkelte artikler i Forbundsrepublikken lov "om politiet".

Retten til fysisk magt

Loven "On Politi", art. 18, 24, viser den centrale regelsæt, hvor der er en erkendelse af særlige beføjelser af autoritet medarbejdere. Hvis vi taler specifikt om fysisk styrke, denne metode er en normativ reaktion politibetjent på ulovlige handlinger. Desuden er brugen af sådanne foranstaltninger for indflydelse tilladt i tilfælde, hvor en person forstyrrer gennemførelsen af de legitime krav politiet. Men brugen af sig selv fysisk magt må ikke være for stor. Med andre ord, er politiet forpligtet på alle måder at minimere de skader, der kan være forårsaget.

Juridiske garantier for fysisk magt

Det er værd at bemærke, at den omstændighed, at bruge de særlige beføjelser af en politibetjent i sagens natur lovlig. Derfor skal de handlinger sådan politibetjent straks sin overordnede, og, selvfølgelig, den offentlige anklager. Oplysninger om den sidste emne er at blive leveret inden for 24 timer efter påføring af fysisk magt.

Denne fremgangsmåde sikrer legitimitet og åbenhed af retshåndhævende organ aktiviteter, samt hurtig afklaring af samtlige omstændigheder i en bestemt situation. I dette tilfælde, art. 20, 24 i lov "om politiet" har lignende stillinger. I begge tilfælde den faste algoritmer af nøglen sagsanlæg efter anvendelse af disse særlige foranstaltninger.

Funktioner af anvendelsen af særlige midler

Føderale lovgivning sætter rammer for anvendelsen af særlige politienheder midler. Nogle af disse poster omfatter særlige pinde, gaspatroner, håndjern, svetoshokovye, akustiske apparater, pansrede biler, vandkanoner og så videre. N. Proceduren og omfanget af deres anvendelse er de samme som i tilfældet med fysisk styrke. Det vil sige, skal brugen af særlige midler begrundes og legitimt. Det giver en faktor foretaget af en meddelelse fra den myndighed medarbejder tilsynsførende.

Skydevåben: konceptet og risici

I politiets arbejde bruger ofte en metode meget hårdt indvirkning på lovovertrædere. Sådan er skydevåbnet. Det er et formål, som driver kuglen ved forbrænding af drivgasser. Til gengæld kan kuglen når den træder det menneskelige forårsage hans død.

Således brug af skydevåben, men tilladt i den russiske politi aktivitet, men i praksis er kun tilladt i visse tilfælde. Samtidig er der meget strenge retlige rammer for aktioner af denne art, som fikserer kunsten. 23 og art. "På Politi" 24 i lov. Således et skydevåben, som en metode til eksponering, er et af de særlige politibeføjelser og er kendetegnet ved de følgende træk, nemlig:

  • bruge kan forårsage en persons død;
  • bruge skydevåben kan kun være i visse tilfælde udtrykkeligt er fastsat ved lov;
  • misbrug af politiets skydevåben er en betingelse for at bringe ham for retten.

Men lovgiveren udviklede, visse sikkerhedsgarantier politifolk er bevæbnet. Det vil sige, vi taler om eksistensen af specifikke juridiske aspekter, hvor brugen af de mest alvorlige virkninger af metoden er gyldig. Deres detaljerede beskriver RF Lov "om politiet", artikel 24. Denne garanti institution har sine egne karakteristika.

Artikel 24 i loven "om politiet": kommentarer

Hvis vi analysere varen. 23 i forbundslov regulere aktiviteterne i MUP, er det muligt at identificere den nøgle, model situationer, som tillod brug af skydevåben. Men anvendelsen af denne barske foranstaltninger for indflydelse kan realiseres ved andre objektive omstændigheder, som vi får at vide af loven "om politiet", kapitel 5. Artikel 24 og 23 i dette tilfælde er ens, men de fix forskellige juridiske institutioner. Ifølge sikkerhedsmæssige garantier fra de væbnede politi, sidstnævnte har ret til at bringe deres våben til at bekæmpe beredskab, hvis visse betingelser har forudsætninger for dens anvendelse. I dette tilfælde kan den politibetjent på grundlag af den subjektive opfattelse af virkeligheden drage konklusioner om behovet for fremtidige høj impact foranstaltninger.

Hertil kommer, art. 24 i lov "om politiet" indeholder endnu en garanti for brug af våben. I den anden del af de regler, erklærede, at politibetjenten har ret til at bruge magt, hvis personen har været tilbageholdt i en politi alarm, begynder urimelig tilgang til sidstnævnte. Således, art. 24 i lov "om politiet" skaber en omfattende juridisk beskyttelse af retshåndhævende organ medarbejdere tilstand i visse situationer. Selvfølgelig, denne tilgang er en indikator for udviklingen i politiets system og dets effektivitet.

Ansvar for uautoriseret brug

Det er værd at bemærke, at misbrug af skydevåben, særlige midler og fysisk kraft fører til brugen af politiets foranstaltninger af juridisk ansvar for forskellige typer. Først og fremmest vil den politibetjent være disciplineret. Hvis hans handlinger udgør en forbrydelse er til stede, vil den i kraft af bestemmelserne i straffeloven. Under alle omstændigheder må brugen af skydevåben og andre særlige beføjelser være legitime og bevidst.

konklusion

Således har vi artikel 24 i loven "om politiet" blev drøftet. Analyse og kommentarer til den normale viser, at det er et obligatorisk element i de lovgivningsmæssige aktivitet af ansatte i indenrigsministeriet i Den Russiske Føderation. Efter artiklen tillader politiet at gennemføre deres opgaver og til at bekæmpe kriminalitet effektivt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.