Nyheder og SamfundØkonomi

Arbejdsløshed og Okun lov

Arbejdsløsheden arbejdsløshed tvungen arbejdskraft, der opstår som følge af konstant præget ligevægt mellem udbud og efterspørgsel på arbejdsmarkedet. Det kan identificeres sådanne avancerede sine synspunkter, som en frivillig (friktion), strukturelle, cykliske, teknologiske, sæsonbetonede, og andre skjulte.

På grund af forskellige faktorer, omfanget af officielle arbejdsløshed er ikke altid tilfældet, fordi den skjulte arbejdsløshed (i denne kategori også omfatte landsbyboere fra overbefolkede områder) på en skala langt større end alle de andre arter. På samme tid, officielle statistikker ikke højde i antallet af arbejdsløse borgere, der holdt op med at søge arbejde (ikke får registreret på arbejdskraft udveksling), såvel som dem, der ikke ønsker at arbejde (sådanne mennesker omkring 1-2 millioner i store lande i den udviklede marked ). Disse mennesker simpelthen ikke findes for de officielle statistikker. Alt dette påvirker den betydelige underdrivelse af arbejdsløshed.

Betydningen af beregningen af arbejdsløsheden. Dette beløb skønnes at bestemme mængden tabte til den nationale økonomi Domestic Product i forbindelse med det. For økonomer, Okun lov udtrykker puklen af faktisk BNP fra dens potentielle værdi.

Amerikansk videnskabsmand A. Oukenu undladt at bevise eksistensen af forholdet mellem mængden af det samlede produkt og arbejdsløshed. Dette forhold blev kendt som Okun lov. Ifølge denne lov, er omfattet af den nationale produkt er omvendt proportional med antallet af arbejdsløse i landet. Med væksten i ledigheden med 1% af værdien af det reale BNP reduceres med mindst 2%. Da den naturlige arbejdsløshed er uundgåelig og er permanent, til beregning af efterslæb national produkt volumen kun overveje overdreven arbejdsløshed. Sidstnævnte opfattelse, ved den måde, i dag er typisk for de mere udviklede lande.

For at vurdere niveauet af naturlige arbejdsløshed accepteret at tage en værdi svarende til 6% af det samlede antal raske mennesker. Tidligere omkring 30-35 år siden, han var besluttet på at 3%, hvilket tyder på, at arbejdskraftens mobilitet er steget (dette fører til en stigning i frivillig arbejdsløshed) og NTP steg (det øger den strukturelle ledighed). I vor tid, den samlede ledighedsprocent er normalt højere end den naturlige, som ifølge Okun lov, der fører til et tab i BNP på markedet land.

Samtidig, Okun lov demonstrerer et omvendt forhold. Kernen i det er, at med forbehold af den årlige stigning i det nationale produkt med mindst 2,7% af antallet af arbejdsløse vil være den samme, og vil ikke overstige naturværdier. Så hvis de makroøkonomiske parametre ikke kan overvinde de tre procent barriere, er arbejdsløsheden i landet vokser.

Det skal bemærkes, at Okun lov er ikke en streng regel, som helt sikkert udføres under nogen omstændigheder. Snarere er det en tendens, der har for hvert land og periode af tidsbegrænsninger.

Stigende arbejdsløshed har følgende negative konsekvenser: Der er underudnyttelse, devaluering af den arbejdskraft potentiale af landet, livskvaliteten forværres, stigende pres på værdien af løn, stigende offentlige udgifter til ændring af karriere rådgivning eller rehabilitering professionel status, antallet af overtrædelser.

De vigtigste faktorer, der påvirker ledigheden, er som følger:

- organisatorisk og økonomisk - tilstanden af markedets infrastruktur, arbejdskraft, skiftende organisatoriske og juridiske former for organisationer og virksomheder, privatisering, strukturelle ændringer i økonomien;

- Økonomisk - inflation og priser, satsen for ophobning, den tilstand, hvor investeringsaktiviteten, finansielle og kredit-system, og den nationale produktion;

- teknisk og økonomisk - NTP-tempo, forholdet mellem udbud og efterspørgsel i forskellige sektorer af arbejdsmarkedet, strukturelle ændringer i økonomien;

- demografisk - fertilitet, dødelighed, alder og køn struktur af befolkningen, levealder, retninger og mængder af migrationsstrømme.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.